Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek utálni fog a...

Szerintetek utálni fog a lányom amiért őt nem én nevelem?

Figyelt kérdés

Négy éve megismertem egy gazdag fiút, nekik földjük van az én családomnak semmije.

Úgy alakult, hogy terhes lettem, de mire a kicsi megszületett mi különváltunk. Mivel rosszak az anyagi körülményeink ezért a kicsit fél éves korában az apai nagyszüleire hagytam amit azóta sem bánok hiszen mindene megvan.

Most van új párom és öt hónapos terhes vagyok. A volt apósom szerint a gyerek utálni fog amiért őt nem neveltem a féltestvérét viszont igen.

Szerintetek igaza van?

2014. jan. 29. 16:21
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
63%
Lehet, hogy a kislány remekül elvan, de mondok neked valamit. A gyerekek baromira nem értenek a pénzhez. A tízezer forintos baba csak neked nagy dolog, ő csak azt látja, hogy szép, vagy aranyos és ugyanígy érezne egy ezer forintos játék iránt is. Mi elváltunk a férjemmel, majd újra férjhez mentem és az előző házasságból származó fiamat azért nem látogatja az apja, mert, nagyon szeréní anyagi körülmények közt él, sokszor nem tud venni a gyereknek ajándékot, és úgy gondolja, úgyis mindene megvan nálunk, minek jöjjön, vagy vigye el. Az én kisfiam pedig majd eleped, hogy apa jöjjön vele játszani egy fél órát, vagy csak megölelni, hozzábújni, érezni az illatát. Ha sokáig nem látja, sírós kedve lesz. És olyan rossz látni, hogy szenved, de hiába mondom, hogy jöjjön gyakrabban, nem jön, mert "üres kézzel nem akar jönni", meg hogy ő nem tudja felvenni a versenyt a mi anyagi helyzetünkel, mindig azt mondja. És így inkább kimarad a fia életéből. Mekkora butaság ez! A gyerekek nem úgy látják a világot ahogy mi, ők nem az ajándékainkhoz, hanem hozzánk ragaszkodnak, magunkért szeretnek minket. Hozd el a kislányod, várjátok együtt a kistesót, hisz nélküle sosem lehettek igazi család.
2014. jan. 29. 23:17
 62/69 anonim ***** válasza:
23%
Kedves #61, de gondolom, Te sem díjaznád, ha megjelenne az exed, és elvenné tőled a gyereket, hogy "újra igazi családban élhessen"...
2014. jan. 30. 00:48
 63/69 anonim ***** válasza:
57%

Kedves #62!

te szerintem valamit teljesen félreértettél #61 írásában.

A gyerek az anyjával él (meg az anya férjével), és az apja azért nem látogatja, mert nem tud neki drága ajándékot adni.

De a gyerek nem az ajándékra vár, hanem az apjára!

El nem tudom képzelni, miért pontozták le egyesek #61-es válaszát.

2014. jan. 30. 09:59
 64/69 anonim ***** válasza:
50%
Kedves #63, nem, nem értettem félre. A #61-es válaszadó sajnos pont abból az elterjedt ocsmány sztereotípiából indul ki az írása szerint, hogy a "babókának a mamókánál kell lenni az apa meg látogassa meg...", ugyanis valóban onnan indul ki, hogy az ő férje nem látogatja, de csúsztatással oda lukad ki, hogy a Kérdező meg vegye magához az apjáéktól, és még véletlenül se oda, hogy a Kérdező látogassa...
2014. jan. 30. 10:43
 65/69 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem igaza van, minden joga meglenne utálni. Ha rá nincs elég pénzed, akkor mégis mi a francnak csináltattál magadnak még egy gyereket?? Ha nem lennél megint tethes még talán megérthetné a gyerek, de az milyen fájdalmas már, hogy őt nem vállalod, de mást szülsz a helyébe?
2014. jan. 30. 14:38
 66/69 anonim ***** válasza:
55%

Igen, a bírói döntés úgy nézett ki, hogy a szüleim megegyeztek egy gyerek itt egy ott.

De szerintem igenis ide kell keverni, mert ha számtalan kérdés van itt gyk-n, hogy milyen dolog, hogy mindig az anyának ítélik a gyereket, szegény apák brühühü. Aztán mindenki acsarkodik az elavult bírói gyakorlatra, mert egy apa is ugyanolyan fontos, és ugyanúgy tud teljes értékű gyereket nevelni, blabla.

ellenben most itt mindenki azt bizonygatja, hogy a szerencsétlen kislány tönkre van téve, mert az apja neveli, meg a nagyszülei??? (!!!)

Ámbár lehet, hogy én vagyok a totál kretén, és azért látom az égbekiáltó ellentétet.

2014. jan. 30. 20:42
 67/69 anonim ***** válasza:

Kedves #62!

A #61-nek szerintem az volt a lényege, hogy hülyeség, hogy azért nem látogatja, mert nem tud vinni neki ajándékot.

Egyébként igen, úgy gondolom, hogy az esetek kb. 80%-ban az anyánál a helye a gyereknek (ha nem drogos, ha nem durván pszichopata, stb.).

És igen, úgy gondolom a gyereknek fontosabb lelkileg, hogy az anyjával éljen. És nagyobb lelki törés, ha az anyja lemond róla, mint ha az apja. (itt arról van szó, hogy anyuka nem vállalta a gyereket)

(magam apa vagyok)

2014. jan. 30. 20:56
 68/69 anonim ***** válasza:

Kedves #67, én meg ezt abszolút nem így gondolom, a legjobb persze vitán felül, ha teljes családban nevelkedik a gyerek, de ha erre nincs mód, akkor szerintem teljesen egyedi, hogy melyik szülőnél jobb a gyereknek. Sajnos Magyarországon a családjogi bíráskodás teljesen elnőiesedett, ezért elég szélsőségesen "anya-párti", ami persze csak ráerősít a társadalmi előítéletekre, a kettő együtt meg azt eredményezi, hogy nálunk elég rosszak az arányok ebben a tekintetben mondjuk Németország, vagy a skandináv, benelux országokhoz képest.

De azt azért hozzá kell tenni, hogy ha az illető apát nem viszik el az előítéletek és nem enged a társadalmi nyomásnak, akkor - szerencsére! - még a magyar másodfokú bíráskodás is jobb eredményt hoz ki, mint amit Te megjelöltél, 30%-70% az apa/anya megoszlás gyermekelhelyezésben azon esetekben, ahol mindkét szülő vállalná, és eljut a dolog a másodfokú bíróságra. Szóval, azért, ha nem is túl gyorsan, de javul a dolog...

2014. jan. 30. 22:26
 69/69 anonim ***** válasza:
95%
Hát kedves kérdező nálunk nagyon hasonló a szitu mint amint te most itt leírsz. Összejöttem a párommal lassan 4 éve akinek akkor volt egy 1 éves lánya. A szitu ugyanez az anya otthagyta a páromra, meg az apai családra a kislányt. Jött párom exe is, hogy jajj most nem tudja elvinni a gyereket, mert nincs pénze kajára, jajj most nem tudja hol altatni, valami kifogás mindig volt. Én úgy vagyok vele ha akarta volna elviszi, nyilván nem is akarta csak saját magát nyugtatta ezekkel a kifogásokkal. Aztán ott is jött a nőnél a második gyerek az új faszitól...érdekes azt el tudja látni, az nem hal éhen. Aztán már az volt a kifogás, hogy 2 gyereket nem tud ellátni, sőt volt hogy pofátlanul még a nő kért pénzt párpmtól, mert nem tudott tápszert venni a másik gyerekének... Kérdezem én az hogy egy héten 2 napot ott a gyerek és esetleg venni kell neki reggel egy kiflit reggelire vagy valami kaját összedobni annak a kisgyereknek 200 Ft, hagyjuk már...még mondtam is hogy bssszameg készítek be neki 2 napi hidegélelmet ha csak ez a baj. Aztán jött azzal a nő, hogy a jelenlegi párja miatt nem akarja odavinni a gyereket..Persze se gyerektartást nem fizet a nő, még a családi pótlékot is elköltötte, a gyest se adta oda a kislánynak ami ugye neki járt volna. Azóta a nő a gyerek tájára se nézett szinte, azóta párom meg én nevelem. Hagy ne mondjam milyen véleménnyel vagyok a hozzád hasonlókról. Ja és persze a nő mikor egyszer találkoztam vele kikérte magának, hogy én ne szóljak bele, mert azt a gyereket ő szülte...mondom igen kisanyám szülni bármelyik nő képes azt nevelni, meg etetni is kellene... és még majdnem ő akart megverni engem..szóval annyit akarok csak ebből kihozni, hogy az élet igazságos csak annyit fogsz kapni amennyit te adtál és amennyit megérdemelsz. Én nagyon remélem hogy utálni fog a lányod én egy idegen gyerekkel nem tudnék így bánni. Ha most ennyi idő után jelentkezni akarna az anyja biztos be nem engedném a gyerekhez, de még lehet jól meg is verném amiért 4 éve képes le(s)zarni egy ilyen tündéri gyereket, akinek szüksége lenne (lett volna) rá. Most már úgy érzem csak felzaklatná a gyereket ha megjelenne, mert tudom akkor se lenne képes normális lenni és rendszeresen elvinni, nevelni max csak felzaklatná és a száját jártatná. SZóval ha azt érzed tudsz felelősségteljes szülővé válni, tudsz anyaként gondoskodni róla (nem feltétlen anyagi dolgokra gondolok), de rendszeresen tudod látogatni, elvinni magadhoz minden héten, tudod nevelni és nem csak az üres kifogásokat keresni akkor esetleg érdemes megpróbálni, de ha nem így teszel tuti utálni fog.
2014. febr. 28. 15:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!