Szerintetek utálni fog a lányom amiért őt nem én nevelem?
Négy éve megismertem egy gazdag fiút, nekik földjük van az én családomnak semmije.
Úgy alakult, hogy terhes lettem, de mire a kicsi megszületett mi különváltunk. Mivel rosszak az anyagi körülményeink ezért a kicsit fél éves korában az apai nagyszüleire hagytam amit azóta sem bánok hiszen mindene megvan.
Most van új párom és öt hónapos terhes vagyok. A volt apósom szerint a gyerek utálni fog amiért őt nem neveltem a féltestvérét viszont igen.
Szerintetek igaza van?
Kedves #62!
te szerintem valamit teljesen félreértettél #61 írásában.
A gyerek az anyjával él (meg az anya férjével), és az apja azért nem látogatja, mert nem tud neki drága ajándékot adni.
De a gyerek nem az ajándékra vár, hanem az apjára!
El nem tudom képzelni, miért pontozták le egyesek #61-es válaszát.
Igen, a bírói döntés úgy nézett ki, hogy a szüleim megegyeztek egy gyerek itt egy ott.
De szerintem igenis ide kell keverni, mert ha számtalan kérdés van itt gyk-n, hogy milyen dolog, hogy mindig az anyának ítélik a gyereket, szegény apák brühühü. Aztán mindenki acsarkodik az elavult bírói gyakorlatra, mert egy apa is ugyanolyan fontos, és ugyanúgy tud teljes értékű gyereket nevelni, blabla.
ellenben most itt mindenki azt bizonygatja, hogy a szerencsétlen kislány tönkre van téve, mert az apja neveli, meg a nagyszülei??? (!!!)
Ámbár lehet, hogy én vagyok a totál kretén, és azért látom az égbekiáltó ellentétet.
Kedves #62!
A #61-nek szerintem az volt a lényege, hogy hülyeség, hogy azért nem látogatja, mert nem tud vinni neki ajándékot.
Egyébként igen, úgy gondolom, hogy az esetek kb. 80%-ban az anyánál a helye a gyereknek (ha nem drogos, ha nem durván pszichopata, stb.).
És igen, úgy gondolom a gyereknek fontosabb lelkileg, hogy az anyjával éljen. És nagyobb lelki törés, ha az anyja lemond róla, mint ha az apja. (itt arról van szó, hogy anyuka nem vállalta a gyereket)
(magam apa vagyok)
Kedves #67, én meg ezt abszolút nem így gondolom, a legjobb persze vitán felül, ha teljes családban nevelkedik a gyerek, de ha erre nincs mód, akkor szerintem teljesen egyedi, hogy melyik szülőnél jobb a gyereknek. Sajnos Magyarországon a családjogi bíráskodás teljesen elnőiesedett, ezért elég szélsőségesen "anya-párti", ami persze csak ráerősít a társadalmi előítéletekre, a kettő együtt meg azt eredményezi, hogy nálunk elég rosszak az arányok ebben a tekintetben mondjuk Németország, vagy a skandináv, benelux országokhoz képest.
De azt azért hozzá kell tenni, hogy ha az illető apát nem viszik el az előítéletek és nem enged a társadalmi nyomásnak, akkor - szerencsére! - még a magyar másodfokú bíráskodás is jobb eredményt hoz ki, mint amit Te megjelöltél, 30%-70% az apa/anya megoszlás gyermekelhelyezésben azon esetekben, ahol mindkét szülő vállalná, és eljut a dolog a másodfokú bíróságra. Szóval, azért, ha nem is túl gyorsan, de javul a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!