Szerintetek utálni fog a lányom amiért őt nem én
nevelem?
Figyelt kérdés
Négy éve megismertem egy gazdag fiút, nekik földjük van az én családomnak semmije.
Úgy alakult, hogy terhes lettem, de mire a kicsi megszületett mi különváltunk. Mivel rosszak az anyagi körülményeink ezért a kicsit fél éves korában az apai nagyszüleire hagytam amit azóta sem bánok hiszen mindene megvan.
Most van új párom és öt hónapos terhes vagyok. A volt apósom szerint a gyerek utálni fog amiért őt nem neveltem a féltestvérét viszont igen.
Hát valószínű,hogy nem fog ilyen gyakorlatiasan kezelni,mint te ezt a helyzetet.Valószínű utálni fog.Én megpróbáltam volna akár nehézkesen is,de magam nevelni.Ha olyan jól állnak,mint ahogy mondod,biztosan segítettek volna anyagilag.Az anyai szeretetet semmi nem pótolja,még a pénz sem,de gondolom a lelki ismereteddel már elszámoltál.
2014. jan. 29. 16:27
3/69 anonim válasza:
Igaza van.Ez a gyerek mennyivel különb mint a lányod?Az is a te véred!Egy életre meg nyomoritodtad szegényt.
4/69 anonim válasza:
Egyértelműen igen. Ez olyan, mintha ő nem kellene, de a másik igen. Ha rendszeresen tartottad vele a kapcsolatot, akkor meg kellett volna oldanod, hogy magadhoz vedd, hisz melletted lenne a helyes. Főképp, ha be mersz vállalni egy gyereket, mert akkor el is tudod tartani. Vagy őt is odaadod a nagyszülőknek? Ne haragudj, de egy cseppet sem anyára vall ez a viselkedés, sőt. Értem, hogy jót akartál akkor neki, ezzel nincs gond, mert nem az utcán hagytad. De azóta csak változott a helyzeted, ha most ismét terhes vagy. A gyereket pedig első perctől amikor ott hagytad arra kellett volna szoktatni, hogy ez csak átmeneti és ha tudod, magadhoz veszed.
5/69 anonim válasza:
Igen, igaza van. Nyugodtan magadhoz vehetted volna a lányod, amikor jobbak lettek a körülmények (bár én eleve nem értem hogyan voltál képes egyáltalán lepasszolni őt).
2014. jan. 29. 16:29
6/69 anonim válasza:
Hát legjobb esetben is csak nem tekint majd az anyjának. Ami azért érthető...
2014. jan. 29. 16:32
7/69 A kérdező kommentje:
A jelenlegi párom is azzal nyaggat, hogy miért nem veszem magamhoz. Egyszerűen nem tudnék neki megvenni amire vágyik. Karácsonyra is tízezer forintos babát vett neki az apja és még ki tudja, hogy mit. Nem tudok velük anyagilag versenyezni.
A babát már könnyebb lesz nevelni hiszen nincsenek gazdag nagyszülei akikkel versenyeznem kellene.
2014. jan. 29. 16:33
8/69 anonim válasza:
Ha nem is utálni fog, de nagy a valószínűsége, hogy keserű és csalódott lesz...Az Anya iránti űrt nem lehet pótolni nagyszülőkkel, nem lehet pótolni anyagi javakkal... Számolnod kell azzal is, hogy egyszer eléd fog állni és meg fogja kérdezni miért ez volt a döntésed és miért nem volt más kiút...
2014. jan. 29. 16:33
9/69 anonim válasza:
Nem biztos. Minket sem nevelt anyukánk, hanem apukánk, de ettől még nem utáljuk anyut.
Ha a szülők nem élnek együtt, akkor törvényszerű, hogy a gyerek csak az egyik szülővel fog élni - hogy melyik szülő az, az sok mindentől függ. Miért ne lehetne az apa?
Vagy akár a nagyszülők. A lényeg, hogy jó helye legyen. (Bár ez véleményem szerint nem az anyagiakon múlik elsősorban.)
2014. jan. 29. 16:36
10/69 anonim válasza:
Ha úgy gondolod,hogy holmi játékbabákra van szüksége a lányodnak,meg később zsebpénzre,hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen,talán el kéne gondolkodni,hogy kell -e egy másik gyermek neked.Bocs.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!