Szerintetek utálni fog a lányom amiért őt nem én nevelem?
Négy éve megismertem egy gazdag fiút, nekik földjük van az én családomnak semmije.
Úgy alakult, hogy terhes lettem, de mire a kicsi megszületett mi különváltunk. Mivel rosszak az anyagi körülményeink ezért a kicsit fél éves korában az apai nagyszüleire hagytam amit azóta sem bánok hiszen mindene megvan.
Most van új párom és öt hónapos terhes vagyok. A volt apósom szerint a gyerek utálni fog amiért őt nem neveltem a féltestvérét viszont igen.
Szerintetek igaza van?
Ha lemondtál róla más javára, te azt a gyereket már nem veszed magadhoz.
Biztos nagyon fog szeretni, hiszen csak eldobtad, pedig az anyja vagy. Te vagy az egyetlen személy, akire a világon bármikor számítania kellett volna és te vagy az, akinek szeretnie kell, amíg világ a világ.
Igazából az bánt csak, hogy ennyire buta vagy, mégis a 2. gyereknek adsz életet, semmi más, a gyerek is jobban járt, hogy nem te neveled.
Nekem az a furcsa, hogy anyaként hogy a csudába tudtál hátat fordítani a gyermekednek? El nem tudnám képzelni, hogy csak azért lemondjak a gyermekemről, mert sok játéka lenne máshol. Mindennap belehalnék, hogy nem velem van.
De elmondok neked két konkrét példát.
A férjem szülei 8 hónapos korában elváltak. Őt az édesapja magával vitte, és ő nevelte fel. Az édesanyja pedig újra férjhez ment. A férjem az elmúlt 33 évben alig látta az anyját, legutoljára tavaly nyáron találkoztak, pedig kb 10 km-re élnek egymástól. A férjem az anyjára úgy gondol, hogy "mindenkinek megvan a magyarázat a tetteire", számára olyan, mint egy nagyon távoli rokon. Nem kötődik hozzá, nem kíváncsi rá.
A sógorom szülei az ő kétéves korában börtönbe kerültek, így a sógoromat és a testvérét nevelőszülőknél helyezték el. Utána már többet nem is laktak sem együtt, sem a saját szüleikkel. A sógorom mindennap meglátogatja az anyját, mert 3 saroknyira laknak egymástól, de inkább azért, mert nincs más rokona a testvérén kívül, de amikor megkérdeztem, elmondta, hogy nem érzi édesanyjának, csak mint egy távoli rokon (pont, mint a férjem).
Kedves "édesanya", olyan helyrehozhatatlan hibát követsz el ezzel, hogy nem vagy ANYJA a kislánynak, amit talán egész életedben bánni fogsz. És igen, akár a lányod meg is utálhat, amiért ELDOBTAD magadtól.
És az"új" gyereknek majd megtudsz mindent venni?
nem igazán azzal van baj,mhogy a nagyszülők nevelik, hanem,mhogy te nem tartod látszólag a kapcsolatot vele, és ahelyett hogy magadhozvennéd beválllasz egybmásik gyereket..
Tehát nekem nem lett volna lelkiismeretem bevállani egy gyereket addig amíg nem vettem magamhoz az első szülöttemet, majd ha őtbtudom tisztességesen nevelni, és mellette belefér a tesó, akkor szülnék másodikat...
Ebben az esetben én is utálnálak lányodként,migaza van az apósodnak...
Teljes mértékben igaza van a volt apósodnak!
Miért nem neveled a lányodat???
Ha a párod igazán szeretne, és te igazán szeretnéd a kislányod akkor magatokhoz vennétek őt!
Lehet hogy mindene meg van de a legnagyobb érték az édesanya, és az nincs neki!
Minden oka meg lesz arra hogy utáljon! A mi családunkban is van egy hasonló, az unokatesómat ott hagyta az anyja és igen az unokatestvérem utálja az anyját!
Szóval az versengés lenne, hogy te neveled és a gazdag nagyszülőktől drága ajándékot kap?
Így jobb, hogy anya nélkül kell felnőnie?
Ne haragudj, hogy ezt mondom: normális vagy????
Az apósnak tökre igaza van. A gyerek azzal fog felnőni, hogy ő nem kellett az anyjának.
Mindene megvan a gyereknek? Igen? Az anyai szeretet is megvan? Meg az, hogy ha baja van, akkor az anyja mellette áll?
Ha a mostani párod is amellett van, hogy vedd magadhoz a gyereket, akkor teljesen egyértelmű, hogy ezt kell tenned.
Mivel após is úgy gondolja, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye, próbálj meg beszélni velük, hogy szeretnéd, ha hozzád tudna költözni a gyerek.
Nyilván nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan.
Szoktál azért találkozni vele? Van, hogy nálad alszik? Van, hogy kettesben csináltok valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!