Felnőtt a lányom? Szóval egyedül nevelem mint apa. Az anyja elhagyott bennünket már baba kora óta.
Én is egyedül neveltem a lányomat. Rendszeresen tartottam a kapcsolatot a nevelési tanács adóval.Sok hasznos segítséget kaptam.
Még nem nőt fel a lányod, talán most jön a legnehezebb idő.
Valószínűleg szüksége lenne egy női mintára, akitől eltanulhatná a nőiességet.
Előnyös lenne egy társ, egy barátnő, hogy ne csak ketten legyetek.
szia én 23 vagyok, engem is egyedül nevelt apukám, elváltak anyuval.
én nem beszéltem meg vele soha semmit. elmondom, hogy én minek örültem volna:
ha például megkérdezi este, hogy hogy vagy, nem csak azt, hogy milyen jegyet kaptál, tanultál-e.
ha néha leülünk beszélgetni engem érdeklő dolgokról is, nem pedig azt hallgattam volna 15-16 évesen, hogy szar az élet, tanulj, mert nem viszed semmire. néha beszélhettünk volna fiúkról őszintén, mivel anyuval akkoriban nem volt túl jó a kapcsolat.
néha eljött volna egy meccsemre, megdícsért volna, hogy jó voltál, büszke vagyok rád, nem pedig hazudoznom kellett volna, hogy itt-ott voltam, mert nem engedett el...
stb-stb
a lényeg, hogy tényleg légy vele őszinte, ha valami bántja, kérdezz rá, de légy türelmes. ha akarja majd elmondja. ne űzd el a pasikat, inkább ismerd meg őket, és akkor mindegyiket be fogja mutatni, és tudsz majd tanácsokat adni. beszélgess vele minden nap legalább 20-30 percet akár még többet. te is kérj tőle tanácsot, kérd ki a véleményét, éreztesd, hogy fontos neked, amit gondol.
remélem segíthettem!
Nagyon jó olvasni,hogy vannak még ilyen Apukák!:-)
Bizony felnőtt a lányod,és már nem csak apa pici lánya,nehéz beletörödni,de ez van,el kell fogadni,mégha nagyon nehéz is. beszélj vele őszintén mindig és akkor nem lesz gond. Esetleg ajánld fel neki,h szívesen támogatod ha elszeretne menni kozmetikushoz,fodrászhoz stb..Nincs párod aki segíthetne a tinikor zavaros időszakában neki? Gondolok itt a mensire,megváltozik az ember lányának teste stb...esetleg menj el könyvesboltba és vegyél neki ilyen témájú könyveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!