Lányom apukája 14 éve nem fizet gyerektartást. Külföldön él (Franciaországban). Hogyan tudnám behajtani tőle? Illetve milyen lépéseket tegyek, hogy történjen valami?
Huh, kerdezo.... Ne kell utananeznem. Par honapja inteztem. Az allam nem fizet visszamenolegesen tartasdijat. A megelolegezes feltetele az, hogy a kotelezettnek hat havi elmaradasa legyen.
"HA A GYERMEKTARTÁSDÍJ MEGELÕLEGEZÉSÉT JOGERÕSEN ELRENDELTÉK, az a kérelem benyújtásától esedékes az alábbiak szerint: a) ha a a kérelmet a tárgyhónap 15-éig nyújtották be, a gyermektartásdíj megelõlegezését elrendelõ jogerõs határozatban megállapított teljes összeget, b) ha a kérelmet a tárgyhónap 15-ét követõen nyújtották be, a gyermektartásdíj megelõlegezését elrendelõ jogerõs határozatban megállapított összeg 50%-át kell elsõ alkalommal kifizetni. "
42 Már rég utána van nézve:D Tök élvezet a műsorod, mig te botoxért rohangálsz,és számolod a ráncaid nekem elég a Gyíkon 1-óra és nincs ránc, a nevetéstől:DD
Akartam is mondani, ha nyeregbe érzed magad(ami mindig bebizonyosodik hogy téves, nem figyelsz a hangulatjeleidre:D)
puszika:D
Kérdező, mikor tettél jogi lépéseket utoljára, hogy érvényesítsd a követelést. Írtad, hogy indult végrehajtás is, de ez mikor volt?
Főszabály szerint 6 hónap tartásdíjat lehet visszamenőleg követelni, kivéve azt az esetet, ha a szülő mindent megtett annak érdekében, hogy nagyobb intervallumban is érvényesíteni tudja. Például a te esetedben, ha ezelőtt volt egy bírósági, végrehajtási eljárás mondjuk 3-4 évvel ezelőtt, ezt a jog nem fogja úgy minősíteni, hogy te minden jogilag elvárhatót megtettél. Más, ha mondjuk ezelőtt fél évvel ezelőtt tettél jogi lépést. Ilyenkor több mint fél éves tartásdíjat követelhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!