Lányom apukája 14 éve nem fizet gyerektartást. Külföldön él (Franciaországban). Hogyan tudnám behajtani tőle? Illetve milyen lépéseket tegyek, hogy történjen valami?
Nem leszek kioktató!
Idézem amit a tollasok szájából hallottam.
A Magyar polgári jog az ország határokig tart.
(ott is évtizedekig)
Ennyi.
Még országhatárokon belül is az, nekem a nővérem jár hasonló cipőben.
Ahogy elváltak először hirtelen munkanélküli lett az ember, utánna meg ilyen semmi pár órás munkaviszonyban foglalkoztatott, de az életszinvonala semmit sem csökkent.
Kedves kerdezo!
Amennyiben nem most eloszor akarod behajtani rajta a hatralekot, hanem folyamatosan, legalabb hat havonta sorkerult a felszolitasra, a tartozas nem veszett el, behajthato. Ha most lepnel eloszor, akkor viszont max 6 honapra visszamenoleg kovetelhetsz.
A kulfoldon valo ervenyesiteshez az iteletet kiado birosaghoz kell fordulni, ott segitenek ebben.
Fordulhatsz a rendorseghez kiskoru veszelyeztetese, tartas elmulasztasa miatt, de ha jol ertem itt 7 evi nem fizetesrol van szo es a te oldaladrol semmi hivatalos lepes nem volt, igy semmit nem fognak tenni.
Az allami megelolegezesnek pedig feltetele lenne minimum egy nemleges foglalasi jegyzek a vegrehajtasrol
11 Én szánalomnak tartom azt, aki igy nyilatkozik arról az emberről akinek köszönheti, hogy gyermeke a világ legnagyobb kincsét maga mellett tudhatja.
Hogy nekem mikor mondták a halál hirét az illetőnek? 2010.
Tudod én ammondó vagyok, hogy aki szépen álomszegényen, de becsülettel neveli a gyermekét, az sem igy nem nyilatkozik az édesapáról, sem nem követelőzik. Mert az az ember aki akart egy gyereket, és felelősséget érez iránta az tudja mi a kötelessége, vagy ha nem áll módjában hogy anyagilag segitséget nyujtson a gyereknek, akkor sem köpködünk rá és nem követelőzünk.
Én legalábbis nem tenném, hogy te mit cselekszel a te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!