Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apu nagyon kiakadt rám. Mit...

Apu nagyon kiakadt rám. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
9. osztályos fiú vagyok. Elkövettem egy hülyeséget, amit utólag már nagyon megbántam. Tegnap órák után az egyik haverom rábeszélt, hogy menjek át hozzájuk filmet nézni, kockulni. Utána át jött még másik 2, akik kitalálták, hogy menjünk el este egy kicsit szórakozni. Mondtam, hogy rendben van, de csak néhány órára, mert másnap tanítás. Ebből a néhány órából az lett, hogy egész éjjel kimaradtunk. Az egyik srác szülei délelőtt dolgoznak, hozzá mentünk reggel aludni. Iskolába már nem jutottunk el. Mivel mobil nem volt nálam, ezért vezetékesről felhívtam a szüleimet. Anyu vette fel, teljesen ki volt akadva. Amikor hazamentem, akkor nagyon megszidott. Nem az volt a baj, hogy átmentem iskola után a barátomhoz, hanem hogy erről semmit nem szóltam, ráadásul egész éjjel engem vártak. Hab a tortán, hogy iskolába sem mentem ma. Utána felhívta aput, aki szerencsére ma délelőtt dolgozik. Ő azt üzente nekem, hogy nincs mentség arra, amit tettem, készüljek fel egy kiadós verésre. Tudom, hogy komolyan gondolja. Ő nagyon szigorú és hajthatatlan az ilyen kérdésekben. Életemben kétszer kaptam ki tőle, utána 3 napig alig tudtam ülni. Igaz, hogy mindet megérdemeltem, ezt is. Próbáltam anyut meghatni, de most nem sikerült. Szerinte is megérdemlem. Ameddig felelőtlenül viselkedek, addig nem vagyok túl idős a veréshez sem. Apu 5 körül fog hazaérni, mert túlórázik. Őszintén bevallom, hogy nagyon félek, még a gyomrom is összeszorul az idegességtől. Nincs valakinek valami ötelete, hogyan győzhetném őt meg? Vagy inkább törődjek bele, hogy kapni fogok?
2014. jan. 21. 13:41
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
24%

Ti most komolyan itt ajnározzátok a szuper apukát, aki aggódik a gyerekéért, ezért SZÍJJAL ELVERI??

Nagyot hibázott a gyerek természetesen, de ez nem nevelés!

Megáll az eszem. Annyira látszik, milyen alacsony az értelmi színvonal...

2014. jan. 22. 14:03
 32/53 anonim ***** válasza:
37%

31 - Egyetértek.

Mondjuk már egy ideje figyelem ezt a kategóriát ezen az oldalon és mindig is ilyenek voltak az emberek itt, nem mintha az oldalon nem lehetne találni más kategóriában is primitíveket, de itt aztán sokkal sűrűbb az előfordulás.

Szánalomra méltó a többség gondolkozása.

2014. jan. 22. 14:05
 33/53 anonim ***** válasza:
91%
Én voltam az egyik, aki igazat adott az apukának. A véleményem változatlan. Nem kis pályás dolog, amit a kérdező tett, főleg ilyen fiatalon. Szó nélkül eltűnni, egész éjjel csavarogni, ráadásul még lógni is. Szerencsétlen családja halálra idegeskedi magát, hogy hol lehet, de ő még ezek után sem haza megy, hanem a haverjához. Nem is csodálom, hogy az apjánál elszakadt a cérna. Egész éjjel hiába várja a drágalátos kisfiát, semmit nem alszik, majd utána reggeltől estig dolgozik, hogy mindent megadjon neki. Ráadásul a helyzet a megboldogult kisöccsére emlékezteti, akinél tudjuk mi lett a liberális nevelés eredménye. Nagyon nagyon megérdemelte a kérdező, hogy az apja jól elp*csázta. Erre legalább emlékezni fog. Nem úgy, mint mondjuk egy szobafogságra vagy ezredik prédikációra, ami egyik fülén be, a másikon pedig ki. Remélem a többi jómadár is megkapta a magáét. Több apának kéne így gondolkoznia és akkor nem lenne ennyi szánalmas tini manapság.
2014. jan. 22. 14:50
 34/53 anonim ***** válasza:
7%

Hát igen, ilyen a mentalitása egyeseknek.

Amit nem lehet elérni ésszel, azt ellehet érni szíjjal ugyebár.

Az én véleményem is változatlan marad és nem érdekel, hogy a sok begyepesedett, korlátozott és merev hozzáállású szülőnek vagy felnőttnek mi az ellenvéleménye, egyetlen érv van mindössze, amelyet ezerszer elfújnak és az az, hogy " a gyereket meg kell tanítani a tiszteletre ! " - ez a baj, hogy egyeseknek ami nem megy az ész által, azt helyettesítik a pofonokkal és a veréssel.

Valahol belül ők is tudják, hogy többre nem képesek, ezért is olyan felháborodottak, amikor valaki a szemükbe meri mondani az igazságot.

2014. jan. 22. 14:57
 35/53 anonim ***** válasza:
73%

Begyöpösödött, mi?

Az utcánkban 2 tízenéves gyerkőc az egyik Szilveszteren petárdázni akart. A szüleik nem engedték, de akkor is szereztek és azért is kipróbálták. Az egyik nagyon kikapott érte, a másikat pedig megszídták. Aki kapott, az már csak a verés miatt sem merte megismételni a mutatványt. Viszont, akivel elnézőbbek voltak, az hamar túltette magát a fejmosáson és meggyújtott még néhányat az első adandó alkalommal. 3 ujja odaveszett. Melyik gyerek járt hosszabb távon jobban? Akinek sajgott a hátsója vagy megcsonkult a keze?

2014. jan. 22. 15:11
 36/53 anonim ***** válasza:
A kérdező apukája pedig nem a tekintély, tisztelet végett használta a szíjat, hanem tutira akart menni. Nem volt benne teljesen biztos, hogy a szidás vagy néhány alig fájó suhintás elég elrettentő lenne-e az ismétlés elkerüléséhez. Nem azt mondom, hogy szuper apa, de ezerszer különb, mint sok másik.
2014. jan. 22. 15:32
 37/53 anonim ***** válasza:
35: egyik szülőt se tartom semmire az általad említettek közül. A szíjjal verőst azért nem, mert csak így tudja fitogtatni az erejét, máshogy nem képes rábírni a gyerekét semmire. A másik szülő pedig nem elég erélyes, nem tud érvelni, illetve az elmúlt tizen X évben rontotta el a gyereknevelést, amiért odajutott a gyerek, hogy petárdázik. Úgy gondolom, ha normálisan van megnevelve egy gyerek, nem csinál akkora hülyeséget, ami életveszélyes, vagy bármi olyat, amiért verést érdemelne - bár számomra nem létezik olyan, amiért verést érdemelne bárki, legyen gyerek, felnőtt, férfi, nő. Érdekes módon engem meg tudtak értelmesen nevelni a szüleim, és még 3 testvéremet is. Egyikünk sem keveredett balhékba, jól tanultunk, nem vitte le a fél karunkat petárda, nem lógtunk az iskolából, tanult, művelt felnőtt lett belőlünk. És még egy pofont se kaptunk soha. Na, akkor most mi vagyunk csodagyerekek, vagy a szüleink tudtak esetleg valamit...?
2014. jan. 22. 21:44
 38/53 anonim ***** válasza:
71%

Nem csoda család a tiétek. Minden ember más és más. Nem csak a szülőktől függ, hogy milyen a gyerek. Sokat nyom a latba a személyisége, illetve az otthonán kívüli környezete is. Attól, hogy ti jó gyerekek voltatok, még nem biztos, hogy más is az. A kérdező pl. láthatóan rossz társaságba keveredett, akik hajlamosak bajba sodorni őt. Mivel nem akar kilógni és/vagy nem mer nemet mondani, ezért velük tart. Hiába mondták a szülei, hogy ne mászkáljon el engedély nélkül, akkor is. Kissé meggondolatlan, a következményekkel csak akkor törődik, ha baj van. Egy ilyen gyereknek aztán mondhatod, hogy nem szabad, érvelhetsz amennyit csak akarsz. Csak magyaráz valamit a szülő, oszt jónapot.

Azzal nyílván nem értek egyet, ha egy szülő minden apróság miatt, durván bántalmazza a gyerekét. A "szuper apuka" esetében közel sem erről volt szó, hanem még egy jó időben történő, kijózanító atyai fenyítésről, amit nagyon is jogosan osztott ki. Nem halt bele a srác, hogy nadrágszíjjal kapott jópárat a fenekére. Legalább megtanulta a leckét, még ha fájdalom árán is. Az erkélyes hülyeség vagy az, amit nemrég tett, viszont valóban végződhetett volna rosszul. Az apukája az elmondottak alapján tényleg csak aggódik érte, nem pedig az erejét fitogtatja. Ez pedig nem elítélendő, hanem dícséretre méltó. Visszaütni neki és főleg feljelenteni őt, az szerintem is nagy butaságra és hálátlanságra vallana.

2014. jan. 22. 23:26
 39/53 anonim ***** válasza:
Nyilván tudom, hogy nem vagyunk csodacsalád, ironikusan értettem. Ennek kéne a normálisnak lenni. Továbbra sem tudok egyetérteni. Bármennyit is ragozzátok, hogy a kérdező apja jó szülő, a szememben soha nem lehet jó szülő az, aki nadrágszíjjal fenyíti a gyerekét, mert másképp képtelen jó magatartásra nevelni. Akár féltésből veri (ne már, ez komoly?), akár erőfitogtatásból, a bántalmazó szülő rossz szülő, és ezen nincs mit tovább ragozni. És a kérdező válaszaiban olvashattuk, hogy már akkor megbánta az egészet, és próbált volna elnézést kérni, mikor még nem verték meg. Akkor erre utólag miért is volt szükség? Rájött ő magától is, hogy hülye volt, verés nélkül. Ezek után pláne barbár dolognak látom, hogy na még "azért is verjük bele a gyerekbe az egészet"...
2014. jan. 23. 17:28
 40/53 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy nekem is lett volna a lehetőségem rossz társaságba keveredni, mégsem éltem vele. Mert tudtam, hogy az nekem nem lenne jó. És hogy honnan tudtam? A szüleimtől... Kerülhettem volna a drogosok közé, mert nem egy volt a környezetemben, mégsem tettem, mert nem vonzott. Lóghattam volna az iskolából, mert nem egy osztálytrásam tette rendszeresen. Én mégsem tettem, mert inkább elkerültem a link embereket. Ebben szerepet játszott a személyiségem is biztos, és az is, ahogy nevelve lettem. Jó példa volt előttem, és én ezt követtem.
2014. jan. 23. 17:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!