Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apu nagyon kiakadt rám. Mit...

Apu nagyon kiakadt rám. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
9. osztályos fiú vagyok. Elkövettem egy hülyeséget, amit utólag már nagyon megbántam. Tegnap órák után az egyik haverom rábeszélt, hogy menjek át hozzájuk filmet nézni, kockulni. Utána át jött még másik 2, akik kitalálták, hogy menjünk el este egy kicsit szórakozni. Mondtam, hogy rendben van, de csak néhány órára, mert másnap tanítás. Ebből a néhány órából az lett, hogy egész éjjel kimaradtunk. Az egyik srác szülei délelőtt dolgoznak, hozzá mentünk reggel aludni. Iskolába már nem jutottunk el. Mivel mobil nem volt nálam, ezért vezetékesről felhívtam a szüleimet. Anyu vette fel, teljesen ki volt akadva. Amikor hazamentem, akkor nagyon megszidott. Nem az volt a baj, hogy átmentem iskola után a barátomhoz, hanem hogy erről semmit nem szóltam, ráadásul egész éjjel engem vártak. Hab a tortán, hogy iskolába sem mentem ma. Utána felhívta aput, aki szerencsére ma délelőtt dolgozik. Ő azt üzente nekem, hogy nincs mentség arra, amit tettem, készüljek fel egy kiadós verésre. Tudom, hogy komolyan gondolja. Ő nagyon szigorú és hajthatatlan az ilyen kérdésekben. Életemben kétszer kaptam ki tőle, utána 3 napig alig tudtam ülni. Igaz, hogy mindet megérdemeltem, ezt is. Próbáltam anyut meghatni, de most nem sikerült. Szerinte is megérdemlem. Ameddig felelőtlenül viselkedek, addig nem vagyok túl idős a veréshez sem. Apu 5 körül fog hazaérni, mert túlórázik. Őszintén bevallom, hogy nagyon félek, még a gyomrom is összeszorul az idegességtől. Nincs valakinek valami ötelete, hogyan győzhetném őt meg? Vagy inkább törődjek bele, hogy kapni fogok?
2014. jan. 21. 13:41
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
64%

Hülyeségeket én is csináltam gyerekkoromban, de soha nem vertek meg érte és mégis tanultam a hibáimból.

Úgyhogy aki szerint az egyetlen megoldás egy kiadós pofon vagy egy verés, annak még nagyon sokat kellene tanulnia a szülői magatartásról.

Sajnos ilyen esetben nincs mit tanácsolni, mert én is láttam magam körül, hogy akiknek olyanok voltak a szüleik, azok csinálhattak bármit is, mert ha a verés előre megvolt mondva, akkor abból verés is lett. Ez alól nincs kibúvó, legalábbis az ilyen szülők esetében nincs.

Elvakult, csőlátású és magatehetetlen szülőnek tartom az ilyet, aki nem képes másképpen elérni a tiszteletet a saját gyerekénél és ezért a veréshez folyamodik. A verés pedig az egyik legegyszerűbb és legprimitívebb módszer, amelyet valaki alkalmazhat.

Sokkal könnyebb elővenni a szíjat, mint leülni és beszélni.

Éppen ezért, ilyen esetben, nemcsak a saját hibáidból kell tanulnod, hanem a szüleid hibájából is.

Nem azért írom ezt, hogy védjelek, mert nyilván te is elkövetted a hibádat, de a szüleid sem mintaemberek, az biztos.

2014. jan. 21. 14:41
 12/53 anonim ***** válasza:
83%
Gyűlölöm a gyerekverő szülőket. Mi a jó istenre megoldás ez? Semmire. Arra, hogy egy életre megromoljon a kapcsolatuk, bár az ilyen szülőket nem is sajnálom, ha soha nem nyitja majd rájuk a gyerek az ajtót. Engem soha nem vertek meg a szüleim, még egy pofont sem kaptam, szóval nem az emlékek miatti gyűlölet beszél belőlem. De undorítónak tartom ezt a viselkedést. Miért vállal gyereket olyan ember, aki képtelen normálisan megnevelni, és csak a verést látja megoldásnak? Szánalmas, gusztustalan emberek. Biztos vagyok benne, hogy ha engem vertek volna, akkor másnap a háziorvosom által készített látlelettel mentem volna rendőrségre iskola helyett. Volt olyan osztálytársam gimiben, amelyik megtette, mert iskolába sem mert jönni, úgy feldagadt az arca a veréstől, illetve utólag kiderült, hogy bordája is repedt mert a földön fekve belerúgott az apja. 15 évesek voltunk. A lány utána nevelőszülőkhöz került. Bár nála nem egyszeri alkalom volt ez a verés, én egyszer sem tűrtem volna el a szüleimtől, bármit is csinálok. Igaz, nem is voltam rossz gyerek, de úgy gondolom, hogy egy alapos beszélgetésből többet tanul a gyerek, mint egy verésből.
2014. jan. 21. 14:51
 13/53 anonim ***** válasza:
93%
Bár sosem érdekelt a pontozás és a % arányom, hisz azért járok ide, hogy leírjam a véleményem, ha tetszik az embereknek, ha nem. Abban viszont elég biztos vagyok, hogy azok pontozták le a válaszom, akik minden rossz szóért pofozzák a gyereküket, illetve a komolyabb verés sem áll tőlük távol, és baromi jó szülőnek tartják magukat még így is.
2014. jan. 21. 15:11
 14/53 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó, én nem pontoztalak ugyan semerre, és sokmindenben egyet is értek veled, annyit azért hadd kérdezzek meg, hogy van-e gyereked. Mert ennél a kérdésnél tényleg nem erről van szó, de máskülönben velem is előfordult már, hogy hirtelen haragomban, vagy inkább tehetetlenségemben odacsaptam a kislányomnak, és bár erre egyáltalán nem vagyok büszke, de nem is tagadom le, főleg magam előtt, hogy ilyen bizony előfordul. Nem ettől várom a megoldást, nem tekintem ezt semmiféle nevelési módszernek, főleg nem jó módszernek, de bizony megesik az emberrel. Majdnem mindenkivel. Még Ranschburg Jenővel is megesett... Szóval az elvek szép és fontos dolgok, csak ne felejtsük el, hogy azért emberből van a szülő is. És különböztessük meg a pofont vagy a kézre/fenékre csapást a földön rúgdosástól és az előre megfontolt módon való módszeres ütlegeléstől.

Bocs, kérdező, az offért

2014. jan. 21. 15:16
 15/53 anonim ***** válasza:
94%
Fél éves fiam van. A hirtelen odacsapás - pl. ha egy villával nyúl a konnektor fele - úgy gondolom nem ér fel egy veréssel. Sokszor nem is okoz fájdalmat, inkább megijeszti a gyereket épp annyira, mint ahogy a szülő megijedt, mikor meglátta, mi történik. A kettő számomra összehasonlíthatatlan. A kérdező esetében előre megfontolt, jól eltervezett, alapos verésről van szó. Milyen beteg és aberrált ember lehet, aki egész nap azon morfondírozik, hogy hogy megveri a gyerekét, ha hazaér?
2014. jan. 21. 15:26
 16/53 anonim ***** válasza:
85%
:D Oké akkor majd ne felejtsd el elolvasni a fentebbi válaszodat 5, és még egyszer majd 15 év múlva!! :) jó babázást!! :))
2014. jan. 21. 15:28
 17/53 anonim ***** válasza:
52%
legalább tanulsz belőle, és viseld el férfiként
2014. jan. 21. 16:05
 18/53 anonim ***** válasza:

A szülőnek valamilyen szinten igaza van, de ahogy azt hiszem a 2-es mondta a verés nem nevelési mód, hanem bántalmazás. Próbálj meg velük elülni és megbeszélni az esetet.

Én most szülői szemszögből ezt tenném: 1 hónapig se tv, se zene, se internet, se mobil, 2 hónap szobafogság. Ez még mindig reálisabb, mint a verés.

2014. jan. 21. 16:52
 19/53 anonim ***** válasza:
16: az elveimhez újraolvasás nélkül is tartom magam.
2014. jan. 21. 18:11
 20/53 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat, tanácsokat.

Apám nem egy aberált állat. Eddig tényleg csak akkor vert meg, ha rászolgáltam. Pl néhány éve az erkélyen keresztül próbáltam lejjebb mászni egy szintet az ott lakó haveromhoz és majdnem leestem. Apu rántott vissza. Persze utána nagyon kikaptam, még a nadrágom is lehúzta.

A nővérem elmesélte, hogy milyen éjszakájuk volt. Anyuval nagyon sokat sírtak, miközben apu a kórházakba telefonált. Semmit nem aludtak. Ráadául 2 dolgozatot is kellett írnia, amire hiába tanult, nem sikerült. Túl kimerült volt testileg, lelkileg. Alapból szörnyen éreztem magam, de ez rátett még egy lapáttal. Nem sokkal később hazajött apu is. A nővérem rögtön odafutott hozzá és megpróbálta lebeszélni. Nem sikerült. Azt mondta, hogy a sajnálom már nem elég a történtek után. Alaposan elnáspángolt a nadrágszíjjal, még mindig nagyon fáj. Utána elmesélte, hogy miért ilyen. Mi nem tudtuk, de volt egy öccse. Ugyanígy kezdte mint én, majd egyre züllöttebb lett. A nagyszüleim semmivel sem tudták jobb belátásra bírni, megütni pedig sajnálták. Egy este telefonáltak a kórházból, hogy ittas vezetés miatt súlyos balesete volt. A reggelt már nem élte meg. Apám átölelt és azt mondta, hogy nem bírná elviselni, ha velem is hasonló történne. Bármit megtesz, hogy ezt megakadályozza, ha kell, akkor ismét előveszi a nadrágszíjat. Bár erre reméli, hogy nem lesz szükség. Ráadásként kaptam még 2 hét szobafogságot is, amiért ma lógtam az iskolából.

Egyáltalán nem utáltam őt meg, feljelenteni pedig végképp nem áll szándékomban. Ahhoz nem kis pofa kéne azok után, hogy gondoskodik rólam és aggódik értem. Utólag én is úgy gondolom, hogy megérdemeltem, amit kaptam, már csak a tesóm miatt is. Azt is szégyenlem, hogy megpróbáltam kibúvókat keresni.

2014. jan. 21. 20:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!