Normális, hogy még kiskorú vagyok, és anyám szerint magamat kéne ellátnom?
A szüleim mindketten korán reggel elmentek, egész nap nem volt itthon semmi kaja, egy szelet kenyér sem. Mikor hazaért anyám (mellesleg egész nap ruhákat vásárolt, meg nagymamámnak vásárolt be) hogy egy szelet kenyér sincs itthon, legalább azt hozhatott volna (mert egy morzsányi kaját képtelen nekem hozni, ha nem szólok). Erre ő és a bátyám leordították a fejem, hogy mekkora életképtelen sz*r vagyok, meg semmirekellő, mert rám főzni kell, és nem bírom magamat ellátni. (Mert a család nagyrésze diétázik, és ők maguknak meg egymásnak megcsinálják/megveszik a kaját) Folyamatosan ez megy. Amúgy egy forintom sincsen, hogy vegyek belőle bármit, általában ha már napok óta nem eszek, a barátom hoz nekem otthonról. Ha egyszer egy héten vesznek 1 kiló mirelit sültkrumplit, csak azt eszek majonézzel reggel-délben-este amíg el nem fogy, mert nincs más.
Aztán ha a fejükhöz vágom, hogy körülbelül éhezek, akkor leordítanak, hogy én semmit sem segítek itthon... Igaz hogy nem takarítok éjjel-nappal, de el szoktam indítani a mosógépet, kipakolni a mosogatógépből, elpakolok magam után (meg sokszor mások után) a konyhában, szóval nem csinálok nekik semmi plusz munkát...
Mit csináljak? :( 17/L
Két helyzet lehetséges. Vagy a kérdező az elkényeztetett - ebben az esetben úgysem tud értelmesen reagálni, nem fog kompromisszumot kötni, úgyhogy válaszolni is kár.
Vagy a szülei tényleg sajnálják tőle a pénzt. Mert sajnos vannak ilyen családok is, ahol hiába van pénz, valakitől sajnálják és kész. A párom is így nőtt fel, üres zsömlét vitt az iskolába, amíg az anyja Prágában és Svájcban nyaralt. Illetve én is így nőttem fel, csak nekünk nem volt pénzünk. Viszont a testvéreim valamiért haragudtak rám mindig is, és csak azért is kiették a hűtőből az összes élelmiszert (azt is, amit magamnak vettem a saját pénzemből), hogy nekem ne jusson.
Persze, rosszul esett, olyankor néha már dacból sem ettem, ha anya hozott nekem valamit, közben pedig statuáltam, hogy én éhezem.
Kérdező, le kell tenned ezt a makacsságot. Ha tényleg elélnél egész hónapban sajtos tésztán meg bundás kenyéren, akkor le kell ülnöd és megbeszélni a szüleiddel, hogy ez a helyzet nem jó. Meg kell érteniük, hogy mindenkinek sokkal olcsóbb, ha te nem a méregdrága diétás kajájukat eszed, hanem magadnak főzöl. Egy személyre nagyon olcsón is ki lehet jönni, ha ügyesen csinálja az ember. Cserébe pedig vállalj el valami házimunkát otthon - mondjuk minden szombat reggel takarítsd ki a fürdőszobát meg a konyhát.
Egyébként nekem az jön le (ha jól értelmezem), hogy ők az egészségi állapotuk miatt nem ehetnek normális ételeket. Ha így van, akkor lehet, hogy irigyelnek téged, ha látják, hogy tojásos nokedlit eszel, meg rizses húst, meg ilyesmit. És tudat alatt kajamegvonással büntetnek azért, mert te egészséges vagy. (Azt hiszem, nálunk is ez volt a helyzet.)
Nekem sem adott anyám semmit!!! Se pénzt, se kaját! Haltam volna éhen?
Nem mindegyik szülőnek van szíve ám...
Akit lepontoztatok
Ők tényleg egészségügyi okokból nem esznek ilyen kajakat. Amugy ha szólok nekik, általában hoznak nekem enni, de mindenbol a legolcsóbb, legrosszabb minőségű termékeket. Amúgy igen, kicsit finnyás vagyok, pl. húsból csak a csirkét tudom megenni (azon belül is a sovány részeit) mert mást kihanynek.
Egyebkent en szeretem az egeszseges kajakat, nem kell nekem 3 kilo csipsz meg csokis keksz, de nem fogok csak hajdinakasan elni egesz eletemben.Ja amugy a batyam nyilvan eszik, mert ő is dietazik.
Ha mondjuk nem hajdinalisztes palacsintat sutok magamnak, hanem búzaliszteset (nekem nem izlik a dietas) akkor anya kiakad, hogy miért nem olyat csinaltam hogy ő is ehessen. Amugy nem vagyunk elengedve anyagilag egyaltalan, de ha rosszul vannak a glutenos, tejcukros, krumplis kajaktol attol en meg ehetek olyat, vagy nem???
Suliba is az ment, hogy mindenki elintézte maganak az aznapi kajajat, nekem pénzt se adtak, kajat se vettek . Könnyű úgy itelkezni hogy fogalmad sincs semmiről, de te mar elkonyvelted magadban h el vagyok kenyeztetve. Ugyan hogy lennek, ha 6-7 éve küzdök a kajaert???
Ja a masik kedvencem hogy a bulizashoz meg a pasizashoz nem vagyok kiskoru. Sz*rt se tudsz rolam de te aztan nagyon vagod az eletemet! 3 éve vagyok a baratommal, es nem jarok bulizni. De mindenben talalnia kell vkinek hibat. Gyűlölök ebben az országban élni
Zárójelben: nem hánynád ki... A csirkének pedig a bőre alatt lévő hájon kívül csak sovány része létezik...
Sztem is az a megoldás...
Számoljátok ki, hogy mennyittudnak 1 hőnapban szánni az étkezésedre... És te vedd meg magadnak... Ha palacsintát sütsz köss kompromisszumot magaddal: nagy tálban anyukadéknak a tejmentes, gluténmentes palacsita, kisebben pedig a tied,nhisz te csak egyedül vagy...
Nekem eszembe sem jutna csak magamnak csinálni.
Nekem is van gluténmentes diétára kényszerülő rokonom, szenvedés nekik, de muszáj, ez van de ha megyek hozzá, akkor megtisztel azzal, hogy gluténesen főz nekünk, mi is őt, hogy neki külön menüt készítünk, amikor jön, minél hasonlóbbat, nt magunknak. Pl az esküvőn külön menü volt és trtát is csináltattam nekik(2 en voltak)
A kiskorú a beugratós ebben a szövegben. 17 évesen te nem kiskorú vagy, hanem fiatalkorú.
És nagyon is normális, hogy egy 17 éves ember (aki minden szempontól egésszéges) el tudja magát látni. Ha mindnezt 7 évesen írtad volna, akkor felvontam volna a szemöldökömet, na de egy 17 az egészen más...
Mi az h nem hanynam ki? :D hát te vagy én vagy mi? ez hülyeség hogy ha ehes lennek megennek mas hust is, inkabb ehen halok akkor... Ha napokig nem eszek nem vagyok ehes??? Érdekes, akkor se eszek apa kolbaszos pesti pörköltjebol, mert undorodom tőle.csirker se ennek de akkor tenyleg ehenhalnek itthon.
Es kedves válaszoló, akinek nem lenne arca ahhoz hogy csak maganak susson palacsintat: es ők nekem mikor sutnek sztes egy darabot is? :D
A kiskorus elirasrol meg le lehet szallni,egyaltalan nem ez a lényeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!