Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy még kiskorú...

Normális, hogy még kiskorú vagyok, és anyám szerint magamat kéne ellátnom?

Figyelt kérdés

A szüleim mindketten korán reggel elmentek, egész nap nem volt itthon semmi kaja, egy szelet kenyér sem. Mikor hazaért anyám (mellesleg egész nap ruhákat vásárolt, meg nagymamámnak vásárolt be) hogy egy szelet kenyér sincs itthon, legalább azt hozhatott volna (mert egy morzsányi kaját képtelen nekem hozni, ha nem szólok). Erre ő és a bátyám leordították a fejem, hogy mekkora életképtelen sz*r vagyok, meg semmirekellő, mert rám főzni kell, és nem bírom magamat ellátni. (Mert a család nagyrésze diétázik, és ők maguknak meg egymásnak megcsinálják/megveszik a kaját) Folyamatosan ez megy. Amúgy egy forintom sincsen, hogy vegyek belőle bármit, általában ha már napok óta nem eszek, a barátom hoz nekem otthonról. Ha egyszer egy héten vesznek 1 kiló mirelit sültkrumplit, csak azt eszek majonézzel reggel-délben-este amíg el nem fogy, mert nincs más.

Aztán ha a fejükhöz vágom, hogy körülbelül éhezek, akkor leordítanak, hogy én semmit sem segítek itthon... Igaz hogy nem takarítok éjjel-nappal, de el szoktam indítani a mosógépet, kipakolni a mosogatógépből, elpakolok magam után (meg sokszor mások után) a konyhában, szóval nem csinálok nekik semmi plusz munkát...

Mit csináljak? :( 17/L

2013. dec. 20. 18:01
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
49%
6. nem kötekedésből, de ma már nagyon nem olyan világot élünk, mint 10-20 évvel ezelőtt, ma már a sok diplomások, akik akkor a hű de nagy professzoroknak számítottak, ma már ők is munkanélküliek szinte... meg egy érettségivel is tudtál munkát szerezni amiből fenntartod magad, ma már mire mész azzal? Semmire. Szóval szerintem a családalapítást még ne várjuk már el a kérdezőtől.
2013. dec. 20. 18:20
 12/46 A kérdező kommentje:

Igen, képzeld el, maguknak megveszik az ezer forintos kenyeret, mert nem ehetnek olyat, ami búzaliszttel készült. Ettél te már olyan kenyeret, amit a dm-ben árulnak, és olyan vékony mint a papír? Hát kétlem.

A másik meg, hogy én is tudok főzni. De hogy főzzek hogyha nincs miből, könyörgöm? Képtelenek vagytok felfogni? :D

2013. dec. 20. 18:22
 13/46 anonim ***** válasza:

11: elolvastad amit írtam???

"nem eltartottam magam"

mivel az egyetemre költöztem el...

a többi magamról gondoskodásról bezséltem..az önállóságról

2013. dec. 20. 18:22
 14/46 anonim ***** válasza:

várj-várj

a "kis" zöld rubrikában nem ezt írtad!!!!

2013. dec. 20. 18:24
 15/46 anonim ***** válasza:
97%

Nekem az fura a történetedben, hogy elvileg nincs pénzetek, mégis írod itt, hogy diétás, drága kajákat vesztek. Edd te is azt, amit a többiek, nem létezik, hogy csupa olyan ennivaló van otthon, aminek rossz az íze. Inkább azt tartom valószínűnek, hogy te vagy válogatós. Legalább ezek egészséges ételek, más lány azon van kiakadva, hogy a szülei műanyagot meg instant vackokat tömnek belé, amikor fogyni szeretne és egészségesen szeretne táplálkozni.

Amúgy érdekes, hogy az ilyenkor "kiskorú" egy 17 éves, de ha bulizásról, pasizásról van szó, akkor már "érett" és "majdnem felnőtt". Nem feltétlenül a kérdezőre vonatkozik, hanem úgy általában a kamaszokra.

2013. dec. 20. 18:25
 16/46 anonim ***** válasza:
35%
2013. dec. 20. 18:26
 17/46 anonim ***** válasza:
28%

13: el, de szerintem te rosszul értelmezted amit írtam. Mindegy, attól még nem kell kiakadni.

Kérdező, szerintem kérj pénzt. Ne mondja már senki, hogy 1000 forintból nem lehet bevásárolni több napra. Ha az anyjának telik ruhákat vásárolni meg minden, egy ezrest ne sajnáljon már a tulajdon gyerekétől, hogy vegyen egy csomag tésztát.

2013. dec. 20. 18:29
 18/46 anonim ***** válasza:
65%

Nem olvastam el ki mit válaszolt, de csodálkozom egy kicsit hogy 17 évesen főleg lányként tényleg életképtelen vagy..

Ne haragudj hogy ezt írom, de ez az igazság.

A fiam 17 éves akárcsak te, és ő képes ellátni magát. Nem nyafog ha nincs itthon kenyér. Előző este kér pénzt ha nincs, másnap elmegy boltba, bevásárol, megfőz magának. Sokszor túlórázom, és bizony előfordul hogy este 7-8-ra érek haza. Igaz vacsorát csinálok, de ebédelni megebédel magától is. Sőt fiú létére nem csak a gombokat nyomogatja, hanem felporszívózik, ki mos ha megkérem rá..

Azt, hogy te éhezel az a te bajod. Ha mondjuk előző nap pénzt kérnél, bevásárolnál, megfőznél, nem éheznél..

2013. dec. 20. 18:31
 19/46 anonim válasza:
59%
Én megértelek.Kb. egy cipőbe járunk. 17/F
2013. dec. 20. 18:33
 20/46 anonim ***** válasza:
82%
De sok értelmes ember van itt. Mindenki leírja, hogy Ő mennyire életképes mert összetud dobni kaját magának. Hát nem nagy kunszt. Ez akkor is menne, ha otthon semmi enni való nem lenne? Kicsit kétlem. Ismerek én is olyan háztartást, ahol a hűtőben vajon és mustáron kívül más nincs. Na ebből dobjon már össze valaki valami ennivalót. (egész lakásban nincs más értem ez alatt a lisztet tésztát stb.) Meg kérjen pénzt. Gondolom 17 évesen van annyi esze, hogy ezzel kezdte. Na de a Te nagy fiad is mit vett volna, ha Te előző este nem adsz neki pénzt? Mert a kérdező írta, hogy nem kap pénzt. Úgy nem nehéz bevásárolni, hogy kap pénzt. Állítom akkor a kérdezőnek is menne.
2013. dec. 20. 18:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!