Az anyám alkoholista! Mit tegyek? 13/L
Huha, ez már nem játék.
Ha részegen vezet haza ott már komoly baj van. Apukáddal nem tudsz beszélni? Vagy az anyukád szüleivel? Barátnőivel? Vagy olyanra akire legalább hallgatna? Tesód nincs? Vagy anyukádnak nincs testvére?
Mindenképp beszélj valakivel mert ez nem játék, főleg ha részegen ül volán mögé. Remélem olyankor nem akarsz mellé ülni, mert ezzel téged is megölhet akár, magát, is meg másokat is.
Én nem olyan rég majdnem ottmaradtam az úton egy részeg sofőr végett, pont a barátnőmmel mentünk haza és velünk szembe hajtott az idióta eléggé kacsázott is az illető, gyakorlatilag a mázlin múlott hogy éppen hogy eltudtam kerülni a baromállatját picit lehúzódva vész fékezve szinte, szegény barátnőm sírt is annyira halálfélelme volt, mondjuk nekem is mert én szívtam volna a legjobban de szerencsére nem is súrolta igazán az autómat bár az út szélén a hepehupás rész picit hazavágta az alvázat, de ilyen esetben le van sza..rva még akkor is ha az autó szét esik csak mi ússzuk meg épségben.
Beszélj egy felnőttel komolyan mondom nagyon fiatalka vagy még, és ezzel magad is tönkreteszed, lásd visszahúzódó lettél.
Na, te ezt egy kissé eltúlzod...Attól, hogy valaki részegen vezet haza, még nem alkesz.Ha két éve folyamatosan vele kell lenned, hogy ne igyon, akkor látok kis esélyt rá, hogy alki lenne...(Ja, egyébként, ha alkesz, akkor simán megissza, anélkül, hogy észrevennéd).
Az, hogy te öngyilkos "akartál lenni", annak semmi köze nincs ehhez.Te csak kimerült vagy, idegileg, ami ilyen esetben érthető.A te korodban nehezen bírja az ilyen jellegű problémát bárki.
Mit tehetsz?Nos, szólsz valakinek, mondjuk faternak, hogy ez és ez a helyzet...Bár, ha tényleg alkesz, ő már rég tudja.Nem akarlak elkeseríteni, de egy alkoholistán csak akkor lehet segíteni, ha ő is akarja.
Előző vagyok. Nem, nem tett tönkre.Piszkálnak?beszólnak?Ezzel még nem tett tönkre, bár megalázó lehet számodra, de ez nem bűncselekmény, nem is jelenthetsz fel senkit emiatt.
De amúgy, elég gerinctelen vagy, szerintem, hogy ha szerinted alkesz az anyád, nem megpróbálsz segíteni neki, ahol lehet, inkább feljelentenéd.
Kicsi lány, ha ez igaz, akkor hétfőn - ha van még suli - bemégy az ofőhöz és kérsz tőle pár percet, bizalmasan beszélgetni, majd pedig azt elmondod neki, amit itt is elmondasz. Utána meg kell keresni a Gyámgatóságot és mennek a dolgok a maguk útján.
Pl. neked AZONNAL gyerekpszichiátriai beavatkozás kell, mert egy rakás trauma ért - pl. a részegen vezető anyuka.
Tudom, hogy ezt kellene tenni, de félek! :( A mi tanáraink nagyon pletykásak, nem akarom, hogy ez nagyon kitudódjon :(
És igen, kéne mennem.. :/ köszi a válaszokat, majd alakul valahogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!