Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudnék csinálni, ha anyám...

Mit tudnék csinálni, ha anyám egy alkoholista?

Figyelt kérdés

Most telt be nálam a pohár.. Faterom meg anyám kb 10-12 évvel ezelőtt elváltak.. Egész kis korom óta(kb 7-8 éves korom óra) anyám iszik ,de olyan rendszerességgel hogy kb minden másnap 5 doboz sört!!(van hogy heti 4-5x is..). Most 18 éves vagyok ,de már elszomorít nagyon ez a dolog,hogy szinte minden nap csak azt látom,hogy be van rúgva..Pl. most lesz szülinapi buli jönnek vendégek holnap megivott ma 8-9 doboz sört azt itt lézeng jobbra balra. De már egyszerűen ki vagyok készülve... Amikor beszélek vele,hogy alkoholista vagy és elvonóra kell menned akkor feláll az asztaltól és én vagyok a hülye meg stb..

Valami olyan elvonókúráról nem tudtok ahova az ő bele egyezése nélkül el viszik? Mert egyszerűen már nem tudok mit csinálni.. 10 éven keresztül így élek..:( (Ja és Faterom meg szarik rám,amióta elváltak 1X láttam..)

2012. aug. 31. 20:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Itt ebben a Te esetedben sajnos az a megoldás hogy el kell költöznöd anyád mellől ahhoz hogy jó életed legyen.Igen önző dolog de ez a megoldás.Ha mellette maradsz véged.Segíteni nem tudsz rajta.Én tapasztalatból mondom ezt.Átéltem.És nagyon fog fájni amikor látod elpusztulni és nem tudsz rajta segíteni.Valahogy költözz el otthonról!
2012. aug. 31. 20:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is az a legjobb megoldás, ha eleköltözöl.
2012. aug. 31. 20:42
 3/8 A kérdező kommentje:
Csak hát nincs hova.. Tanulok még nagyba.. 2 év érettségiig.. (Dolgozni suli mellett szinte lehetetlen reggel 8 tól 3-4 ig suliba vagyok) Apám szüleihez nem mehetek. Anyám szüleihez meg talán,de akkor sulit itt kellene hagyni ,barátokat...
2012. aug. 31. 20:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom,hogy ezt át kellett/ kell élned. :-( Borzalmas lehet nap mint nap látnod kell,hogy be van rugva.. Esetleg próbálj segítséget kérni a helyi hivatalban a szociális munkástól. Biztos vagyok benne,hogy segíteni fognak olyan megoldást találni,ami megoldja a helyzetedet és édesanyádon is tudnak segíteni. Nem lesz könnyű,hogy elkezdje az elvonot,de sikerülni fog Neki próbálj mellette lenni szüksége lesz Rád. Kitartá légy büszke magadr,hogy ezt a sok időt kibírtad még ha igen nehéz is volt. Kitartás legyél erős.
2012. aug. 31. 20:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ennyire szörnyű a helyzet, én inkább választanám a nyugalmat a barátok helyett.
2012. aug. 31. 20:53
 6/8 anonim ***** válasza:
üdv.a klubban!az én anyám is iszákos!miden nap iszik,de igazán csett 7végente+ha nem megy dolgozni akkor szokott lenni!ha belelendül napi 1 konyak simán lecsúszik!!!komolyan,de természetesen ő tagad,mi hülyék vagyunk,mert ő nem iszik!az a legdühítőbb,hogy jó dolgában iszik!4 órában dolgozik,mert apám jól keres!nagyon durva az ember anyját részegen látni! :(hála istennek már felnőttem,saját családom lett és nem sokáig kell néznem minden nap!
2012. szept. 1. 00:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Semmit se tudsz vele kezdeni. Az én anyám ugyan nem ivott, de cserébe még akkor is csak a cigin járt az esze, amikor már végső stádiumban volt tüdőrákkal. Ilyenek a függők.
2012. szept. 1. 12:20
 8/8 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy azóta miújság?
2013. jún. 18. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!