Anyám mindig alkoholista lesz és eképp is fog meghalni?
Anyám sikeres orvos és egyébként egy szép és okos nő. Már 50 éves és kb. 8-10 éve kezdett el "borozgatni". A kezdeti 1-2 pohár borból napi 2-3 üveg lett. Ma már egy vásárlás nem lehet teljes számára a 2-3 karton bor nélkül.
Minden este szertartásszerűen amint hazaér a munkából, kb. este 7-8-tól iszik hajnali 2-3-ig, amikor is nyugtatókkal és altatókkal kiüti magát.
Látom a csillogást a szemén, ha valakitől kap ajándékba egy üveg drága bort.
Azonnal agresszív lesz ha valaki alkoholistának nevezi.
Apám pedig papucs, mert nem mondja meg anyámnak az igazat, hanem Ő veszi számára a bort...
16 éves korom óta nézem amit csinál, de már 25 vagyok, idén elköltözöm otthonról.
Sajnálom anyámat "itthagyni", vajon alkoholistaként fog meghalni?
Anyád orvos, tisztában van a szenvedélybetegségek minden tünetével és kínjával, és ugyanúgy beleesett, mint bármelyik ember.
Azt kéne kideríteni, miért kezdett el egyáltalán inni? Feszültségoldásra? Családi gondok miatt?
Lehet valami olyat láttot amit ( szakmályából itéleve ) nem kellet volna.
Amugy meg nagyon könnyü átesni a ló túloldalára, én is örülök hogy olyan dolog történt ami hatására letettem, de ez csak 2 hétnek indult :) de ez a 2 hét is nehéz volt és rájöttem hogy majdnem alkesz lettem szóval nagyon könnyü azzá válni, és ne is próbáld ezt habgosztatni inkább hozzd olyan helyzetbe hogy letegye pár hétre, de nem hiszem hogy sikerül vagyis amit leìrtál aból azt szüröm le erösen fügö sajna, de sok sikert remélem sikerül.
habgosztatni = hangosztatni
Ja és az #1-esnek van a legnagyobb igazsága.
Nem tudsz mit csinálni vele,ameddig az anyukád nem látja be azt,hogy alkoholista lett és nem kéri az elvonáshoz szükséges eszközöket.Nagyon kevés ember ismeri el a szenvedély betegségét.Rengeteg családban leépült az alapvető kapcsolat pont azért mert az alkoholistának a szemébe mondták azt,hogy túlzásba viszi az italozást vagy egyéb káros szenvedélyét. Nagyon-nagy kár az édesanyádért és én azon is csodálkozom a kollégái még nem vették észre? A korodból kiindulva és az italozás előzményét nézve 10 év alatt már látszani kell az arcán az alkohol adta ábrázatnak? Sokan tuningolják a szeszt a nyugtatókkal,amit igen veszélyesnek tartok.Nem is értem a nyugtatókkal fogyasztott alkoholnak erősebb lenne a bódító hatása? Milyen mértékben változik meg az anyud viselkedése illuminált állapotban:kedves vagy inkább kötekedő? A lehető legjobb megoldást választottad az elköltözést.Neked jogod van a saját életedet élni!
Ha lesz egy kis időd akkor nem bánnám ha elolvasnád: Cronin-tól a Réztábla a kapu alatt című könyvét. Az írás egy orvos életéről szól és én igen érdekesnek találtam a gyógyító szemszögéből nézve.
"Egy alkoholista nem csak este iszik, hanem napközben is."
Sok alkoholista van, aki csak egyes napszakokban iszik, akkor viszont bepótolja.
Akinek szüksége van arra, hogy naponta legalább egy pohár bort megigyon, és nincs olyan nap, hogy meg tud lenni alkohol nélkül, ő már alkoholfüggő.
Mindegy, hogy reggel issza, délben, vagy este.
Ha nem ismeri be, akkor maga rohan a vesztébe.
Én megmondanám anyámnak, azért megyek el, mert te alkoholista vagy, és nem akarom látni, hogyan döntöd magad pusztulásba. Hiába vagyok a lányod, vagy fiad, az alkohol erősebb nálam. Nem veszed észre, hogy teljesen a rabja lettél?
Apádnak is meg kellene mondani, ne vegyen neki bort, hanem próbálja megértetni vele, hogy mi a helyzet.
Anyád nem sokáig lesz sikeres orvos, előbb-utóbb észre fogják venni a munkatársai is.
Szerintem anyád is tisztában van ezzel, csak nem tudja, hogyan lépjen ki belőle. Lehet, hogy ő belekerült abba az ördögi körbe, mivel hogy orvos, szégyelli, hogy alkoholista, és nem akarja ezt tudomásul venni.
Én is belekerültem ebbe a helyzetbe, már nem szégyellem.
Én is borozgatással kezdtem, és később már nem volt megállás.
Enni nem ettem rendesen, ha délután hazaértem a munkából, azonnal a pohár után nyúltam.
Később már a délelőttöt, a munkahelyet úgy vészeltem át, hogy arra gondoltam, hazaérek, újra ihatok. Az alkohol nagyon durva tud lenni. Ha rabja lettél, nem is tudsz másra gondolni, csak arra, hogy mikor kerülsz végre a közelébe.
Volt egy olyan időszak, amikor már délelőttönként sorozatosan rosszul lettem, mert hiányzott az alkohol.
Lányom egyszer megkérdezte tőlem, van-e olyan nap, amikor nem iszom alkoholt. Mondtam neki, hogy nincs. Elmeséltem neki, hogy ha nem ihatok, akkor remegést érzek, és szédülök, nap közben is a munkahelyen.
Ekkor már tudtam, hogy alkoholista vagyok, és arra gondoltam, hogy már hiába minden, nem tudok leszokni róla.
Egyik reggel, amikor mentem dolgozni, rosszul lettem a munkahelyemen.
Senki nem tudta, mi bajom, nem engedtem orvost hívni, hazakéretőztem.
Nem hazamentem, hanem elmentem az orvoshoz, és segítséget kértem tőle.
Mondtam, hogy alkoholelvonóra nem akarok elmenni, hátha van más segítség is.
Kaptam olyan gyógyszert, amit naponta kellett szednem, de azt mondta, hogy mellette egy kortyot sem ihatok, mert ha ezt nem tartom be, akkor csak az alkoholelvonó segít.
Két napon belül olyan rosszul lettem, hogy be kellett utalni a kórházba. Nem tudták, mi bajom, a vizsgálatokig semmi gyógyszert nem kaptam. Tehát ezt a gyógyszert is elvették.
A hirtelen alkohol elvonásától összeesett a vérképem, úgy itta a szervezetem a kapott vért, mint az aszály miatt kiszáradt szomjas föld, ha végre esőt kap.
Vitaminokat pótoltak, rengeteg folyadékot kellett meginnom, injekciókat kaptam.
A tükrözés alatt megmutatták a májamat, hogy milyen állapotban volt.
Talán ez volt a legnagyobb sokkoló hatással rám. A 3/4 része vörös színű volt, és csak 1/4 része volt világosbarna.
Döbbenetes volt, ilyet még nem is láttam.
Ezt a napot életem újjászületéseként tartom számon.
Hazakerültem a kórházból, nem volt már szükségem a mankóra, amit az orvostól kaptam.
Teljesen más ember lettem,
Ezt azért írtam le neked, hogy lásd, bármilyen helyzetből van kiút, csak akaraterő és kitartás kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!