Mit tehetek az alkoholista apám ellen,16 évesen?
Nekem apám ugyan ilyen csak cigizik agyba főbe, kb alkoholista szintjén van, neki se jó semmi, mindent helyettem akar eldönteni, tegnap előtt is mostam fel a lakást, kiveszi a kezemből a felmosót hogy ne sajnáljam a vizet, kiönt egy mennyiséget a földre, azt azzal játszik hogy áll a vízben....
Naponta kib*sz az ablakon 1500öt cigire, a lakásra kell egy csomót fizetni, direkt nem adok a pénzemből neki egy dekát se, oldja meg
Gondolkoztam azon hogy elverem, mert máshoz nem lehet észhez téríteni
Családsegítő van meg gyermek védelmisek, de nem tanácsos belemártani őket mert durván rámehet még az a 2 év nagykorúságodig, bevisznek intézetbe, vagy apád ellen eljárást folytatni a jelenlegi új törvényhozások szerint, utána meg járhattok bíróság elé, vallani hogy ilyen cefet módon viselkedik apád
Józan állapotába kapd el, mondd meg neki hogy miért jó számára az hogy félsz tőle, semmi gyerekkorod, a család is ráment, ilyeneket érdemes mondani neki aztán csak megfogadja
20/F
A következőt teheted:
Még 2 éved van amíg nagykorú leszel, utána oda mehetsz ahova csak akarsz. DE. Tartsd ezt teljes titokban, ha apád balhézna mondd amit hallani akar és ügyelj arra hogy még hirtelen felindulásból se mondj olyat hogy majd elköltözöl! Ugyanis ha megneszeli a tervedet akkor csak még jobban rád fog szállni, sőt talán még a testvéreidet is megfenyegeti hogy nehogy segíteni merjenek neked (bár kétlem hogy rájuk akik már függetlenek tőle hatni tudna). Szóval kerüld vele a balhét, majd amikor 18 leszel kérd a felnőtt testvéreid segítségét és nekik is mondd meg hogy SOHA ne mondják el apádnak mire készülsz, hova készülsz!
Anyukádat meg én azt mondom nem kell félteni, ha képes volt egy ilyen alkesszel összejönni sőt gyereket szülni neki akkor mindent megtett hogy olyan életet éljen amilyet most él! Nyilván azt fogja akarni hogy maradj, mondván: "Itthagynád szegény anyádat egyedül ezzel az emberrel?" Bocs hogy ezt mondom de ezzel a bűntudatkeltéssel ő is csak megpróbál majd visszahúzni. Ebben az egész helyzetben ő is ludas hisz ő jött össze egy ilyen alkesszel és ő szült neki gyereket! Mondd majd meg neki finoman hogy ha szeret téged akkor elenged, hogy emberhez méltó életet élhess. És én egész a költözésig neki se mondanám el mire készülök (ha te nem is de ő hirtelen felindulásból kikotyoghatja apádnak egy-egy veszekedésük alatt).
"Ha elmennék, nagyon jól ismerem, elverne az biztos"
Már hogy verne el ha azt se tudja hova mentél?
"Tényleg az a legjobb ha megvárom ezt a két évet?"
Persze hogy az a legjobb. Ha már nagykorú vagy hiába kerestetne apád rendőrrel stb. nem lesz joga hozzá hogy csak úgy hazaráncigáljon hisz akkorra már nem leszel kiskorú. De addig is ahogy már korábban írtam kerüld vele a balhét és nézz utána hogy mégis hova tudnál majd menni, hogy tudnál majd megélni és ki segíthet majd mindebben. És tényleg senkinek ne szólj a tervedről!
Ha úgy érzed számolhatod a napokat is amíg nagykorú leszel, így látni fogod hogy minden egyes nappal közelebb kerülsz a szabadsághoz ez pedig plusz motivációt ad. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!