Jogosan akarja anyám elkérni az örökségem? Mit tudok tenni? El kell költöznöm?
Apukám meghalt amikor 3 éves voltam. Örököltem tőle egy fél lakást és pénzt, ami eddig kamatozott.
Anyukám újra férjhez ment, született 3 féltestvérem.Jövőre leszek 18 éves. Anyu azt mondta, hogy a pénzből majd felújítjuk a lakást, vesznek egy autót és elmegyünk nyaralni.
Én nem akarom erre "pazarolni" ezt a pénzt. Dolgozok egy ideje suli mellett, szeretnék belőle majd lakást venni.
Nagyon önző vagyok? Ti mit tennétek?
Nem nem jogosan...
de 18 után nem is jogosan tart el....
Azért elég szemétség anyukádtól ez a dolog...
Prőbáljátok megbeszélni
Ha suli mellett dolgozol, ajánld föl, hogy beszállsz vagy átvállalsz valamennyit a rád eső költségekből. Amíg tanulsz, addig otthon a helyed, és nem is vagy lusta, ha munkát vállaltál.
Anyukád jogtalanul tart igényt arra a pénzre, szerintem próbáld meg kúltúráltan megbeszélni vele, hogy milyen terveid vannak.
Mivel örökölted a fél lakást ezért nem kell elköltöznöd. (már ha abban laktok)
Én biztos nem adnám oda. Az autó és nyaralás nem létszükséglet, ráadásul te örökölted. (anyukád meg a másik felét régen)
Igen, ebben a lakásban lakunk most is.
Próbáltam beszélni anyuval, de azt mondja ez jár nekik amiért felneveltek. És ha nem adom oda, akkor mehetek amerre látok. Nagyon összevesztünk, azóta nem is merem felhozni a témát.
Oda ne add,mégha 18 éves is vagy!
Az apád rád,hagyta nem az anyádra az új férjére és az új gyerekeire!!!!!
Egész életedben bánnád,utána lehet,nem lesz majd fél lakásod se!
Sajnos nekem is hasonló szüleim vannak,a tesóm eladta a lakást nekik a pénzt,én a "rossz gyerek" erre nem voltam hajlandó.
A tesómnak azóta sincs lakása,csapódik ide-oda.
Ráadásul anyádnak is van lakása,az enyémnek is van és ennek ellenére,ki akar forgatni belőle,szégyen.
Mondom,apukád forogna a sírjában,ha odaadnád,hiszen te voltál a gyereke!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!