Jogosan akarja anyám elkérni az örökségem? Mit tudok tenni? El kell költöznöm?
Apukám meghalt amikor 3 éves voltam. Örököltem tőle egy fél lakást és pénzt, ami eddig kamatozott.
Anyukám újra férjhez ment, született 3 féltestvérem.Jövőre leszek 18 éves. Anyu azt mondta, hogy a pénzből majd felújítjuk a lakást, vesznek egy autót és elmegyünk nyaralni.
Én nem akarom erre "pazarolni" ezt a pénzt. Dolgozok egy ideje suli mellett, szeretnék belőle majd lakást venni.
Nagyon önző vagyok? Ti mit tennétek?
Sokan mondtak itt jókat, gyakorlati tanácsokat.
Ami a legfontosabb: NE HAGYD MAGAD ÉRZELMILEG ZSAROLNI!
(nem kiabálok, de nincs más lehetőségem kiemelni a fenti mondatot :) )
Ne érdekeljen, ha üvölt veled, ha sír, ha könyörög, ha szépen beszél. Vélhetően mindent csak érdekből tesz, hogy megkaparinthassa a pénzedet.
Az TIÉD, neki nincs hozá köze. Kicsit fagyos lesz otthon hangulat, de ez ne érdekeljen. Ha neki a pénz fontosabb a gyereke helyett, akkor rólad is nyugodtan lepereghet az egész. Sok szülő nagyon örülne, ha a gyerekének ilyen lehetőségei lehetnének elkezdeni az életét. A tiéd meg le akar húzni...gratulálok neki...
Szóval fel a fejjel, ne hagyd magad. Vedd be a lesz*rom tablettát, és tégy mindent úgy, ahogyan előre eltervezted. a félig saját lakásodból nem dobhat ki senki!!
Valmokka leírta a lényeget: Ha neki a pénz fontosabb a gyereke helyett, akkor rólad is nyugodtan lepereghet az egész.
Ha azzal próbál zsarolni, hogy ő az anyád és ez jár neki, ez jusson eszedbe mindig. Te a gyereke vagy, és mégis elvenné, akkor ő miért lenne olyan anya, aki megér ekkora áldozatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!