Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy még kiskorú...

Normális, hogy még kiskorú vagyok, és anyám szerint magamat kéne ellátnom?

Figyelt kérdés

A szüleim mindketten korán reggel elmentek, egész nap nem volt itthon semmi kaja, egy szelet kenyér sem. Mikor hazaért anyám (mellesleg egész nap ruhákat vásárolt, meg nagymamámnak vásárolt be) hogy egy szelet kenyér sincs itthon, legalább azt hozhatott volna (mert egy morzsányi kaját képtelen nekem hozni, ha nem szólok). Erre ő és a bátyám leordították a fejem, hogy mekkora életképtelen sz*r vagyok, meg semmirekellő, mert rám főzni kell, és nem bírom magamat ellátni. (Mert a család nagyrésze diétázik, és ők maguknak meg egymásnak megcsinálják/megveszik a kaját) Folyamatosan ez megy. Amúgy egy forintom sincsen, hogy vegyek belőle bármit, általában ha már napok óta nem eszek, a barátom hoz nekem otthonról. Ha egyszer egy héten vesznek 1 kiló mirelit sültkrumplit, csak azt eszek majonézzel reggel-délben-este amíg el nem fogy, mert nincs más.

Aztán ha a fejükhöz vágom, hogy körülbelül éhezek, akkor leordítanak, hogy én semmit sem segítek itthon... Igaz hogy nem takarítok éjjel-nappal, de el szoktam indítani a mosógépet, kipakolni a mosogatógépből, elpakolok magam után (meg sokszor mások után) a konyhában, szóval nem csinálok nekik semmi plusz munkát...

Mit csináljak? :( 17/L

2013. dec. 20. 18:01
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
61%

"De igen, répán élnek"

Nyuszikám! Te vagy az??

2013. dec. 20. 18:56
 22/46 anonim ***** válasza:
44%
Van egy olyan érzésem, hogy te csak magadat ellátni vagy kiskorú :) Ha buliról, pasikról vagy haverokról van szó, akkor akár felnőttként is titulálod magad. 21. század, ébresztő !
2013. dec. 20. 19:11
 23/46 anonim ***** válasza:
76%
Mennyi sok paraszt:( nalunk is ez volt, semmi kaja otthon, az iskolába muter 10 (!!!!!) forinttal küldött el!!! A szakmám is ezért buktam. Ciki-nem ciki, pénzt vettem el tőle hogy enni tudjak...k.urva könnyű úgy itélkezni hogy nem láttok be egy rossz családba.
2013. dec. 20. 19:11
 24/46 anonim ***** válasza:
80%
Itt megint csak kommunikációs problémák vannak, ahol a kérdező és a családja képtelenek egymással egyértelműen, józanul megbeszélni a problémákat. A kérdésre a válasz, hogy mit csinálj, normális, emberi hangnemben odamész anyukához-apukához és kérsz egy kis pénzt élelmiszerre, mert nem szeretnéd elenni előlük a diétás ételeket. Szívesen elkészíted magadnak, nem is kell fáradjanak vele. Nem pedig nagy arccal számonkérni rajtuk. Ami a házimunkával kapcsolatos óóóóriási segítséget illeti, annyira azért nem erőlteted meg magad. Jól belegondolva azért lehetne ezeken a dolgokon változtatni, csak némi jól átgondolt diplomácia kell hozzá.
2013. dec. 20. 19:17
 25/46 anonim ***** válasza:
93%
Tojás általában mindenkinek van otthon egy pár darab, még kenyér nélkül is meg lehet enni! Rántotta, tükörtojás, főtt tojás. Ne adj Isten, veszek magadnak egy fél kg kenyeret 150 Ft-ért, bundás kenyeret is ehetsz!
2013. dec. 20. 19:22
 26/46 anonim ***** válasza:
93%

Nekem kicsit furcsa, hogy egyedül te éhezel a családban. Van egy tesód is, de kizárólag te vagy a "mostohagyerek", aki nem kap enni? "ők maguknak meg egymásnak megcsinálják/megveszik a kaját" Te ebből nem kapsz egy falatot sem? Megtiltsák, hogy egyél? Eddig hogy nőttél fel, ha csak egy héten egyszer eszel?

Nekem enyhén túlzásnak tűnik ez az egész történet.

De ha így van, akkor valahogy értelmes ember módjára, nem haragból, el kellene beszélgetnetek a családoddal, hogy adjanak egy kis zsebpénzt, amiből tudsz valamennyi alapanyagot venni, hogy elkészítsd magadnak a kaját.

2013. dec. 20. 19:41
 27/46 anonim ***** válasza:
92%

Időpont ma 18:40

A kérdező odaállhat a szülei elé, és kérhet pénzt. Tudod nehéz elhinni hogy a család, a bátyja is eszik, ő meg nem.. Miért nem áll a szülei elé, hogy adjanak pénzt neki kajára. Simán megmondhatja, hogyha nem tud bevásárolni mert nem adnak pénzt, akkor másnap a suliban jelezni fogja hogy éhezik, és ingyen ebédet szeretne.. A szülő ha nem akarja, hogy megalázzák adni fog..

2013. dec. 20. 20:08
 28/46 anonim ***** válasza:
37%

Oké, akkor puncsolok nektek^^

Fuj, de szemét vagy! Hogy képzeled hogy nem akatsz éhezni???

Fogyatékosok-.-

2013. dec. 20. 20:36
 29/46 anonim ***** válasza:
24%
Istenem miért pont magyar lettem?:((
2013. dec. 20. 20:37
 30/46 anonim ***** válasza:
64%

A kedves kerdezo aki 17 L es egy fiatalkoru, ehezo ..

igazan borzasztoak lehetnek az eletkorulmenyeid

DEEEE azert en a mamad mondanivalojara isnagyon kivancsi lennek

2013. dec. 20. 21:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!