Miért élvezik, hogy folyton hazudnak nekem és csak ígérgetnek?
19 éves vagyok, a szüleim elváltak, az apám elköltözött 13 évvel ezelőtt, de évente párszor még találkoztunk. Nem mondanám, hogy rosszul keresne, mert elég jó munkahelye van. Mégis nagyon sokszor volt már, hogy ha kértem valamit, vagy együtt megbeszéltük, hogy "meg fogod kapni pl Karácsonyra" , a lényeg az, hogy sokszor volt, hogy ha igért valamit, nemhogy nem váltotta be, még le is tagadta előttem, hogy ő valaha ilyen h.lyeséget igért volna.. És sokszor rengeteg időn át reméltem, hogy megkaphatom az adott dolgot (amire mindig nagy szükségem is volt), aztán meg kaptam azt átb*szást..
Na most idén érettségiztem, és a ballagásomra is beigért egy laptopot, de amikor beszéltem vele erről ballagás előtt kicsivel, letagadta, és aztmondta, hogy csak akkor veszi meg, ha fizetek bele én is, mert neki erre nincs pénze..
Mivel szomorú voltam, mert előtte való nyáron már megigérte, hogy megveszi, a nevelőapám is beigért egyet, hogy ő majd megveszi nekem ballagásra, ha az apám nem tette meg.. Azóta volt már egy szülinapom, egy eljegyzésem, egy névnapom, ballagásom és most jön a karácsony, amire már megvették az ajándékokat, és 100% mostmár, hogy nem laptop..
Miért élvezik azt, hogy folyamatosan átvágnak? Kezdek már abszolút senkinek sem hinni...
Hű, de sokaknak fáj itt a kérdező eljegyzése :D Meg hogy nem éhezik.
De ez a kisebb baj. Az nagyobb, hogy majdnem mindenki szerint az ígéret meg nem tartása teljesen normális dolog. Sőt: ha valaki megígér neked valamit, mivel te már felnőtt ember vagy, ne is számíts arra, hogy be fogja tartani.
Különben meg a szülő miért ne támogathatná a felnőtt gyerekét is? Akár anyagilag... fura, nálunk valamiért az a divat, hogy az ember segít a gyerekének, ahogy tud. Amikor a szüleim házat vettek, és volt egy nagyon jó lehetőség, amire viszont nem volt elég a pénzük, a nagyszüleim teljesen természetesen mondták, hogy segítenek és beleadnak, hogy a jobb házat tudják megvenni. Holott felnőttek voltak már, sőt gyerekeik is voltak.
Ezek szerint a szüleim amúgy piszok mázlisták, mert az lenne a normális, hogy miután letették a foglalót, a nagyszüleimnek közölni kellett volna, hogy "jaaa megígértük, de mit számít, felnőttek vagytok, oldjátok meg".
Esküszöm, nem értem...
egy 19 éves felnőtt "nő" miért várja el?
menjen el szépen dolgozni és kész, vagy majd a párja tartja el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!