Miért élvezik, hogy folyton hazudnak nekem és csak ígérgetnek?
19 éves vagyok, a szüleim elváltak, az apám elköltözött 13 évvel ezelőtt, de évente párszor még találkoztunk. Nem mondanám, hogy rosszul keresne, mert elég jó munkahelye van. Mégis nagyon sokszor volt már, hogy ha kértem valamit, vagy együtt megbeszéltük, hogy "meg fogod kapni pl Karácsonyra" , a lényeg az, hogy sokszor volt, hogy ha igért valamit, nemhogy nem váltotta be, még le is tagadta előttem, hogy ő valaha ilyen h.lyeséget igért volna.. És sokszor rengeteg időn át reméltem, hogy megkaphatom az adott dolgot (amire mindig nagy szükségem is volt), aztán meg kaptam azt átb*szást..
Na most idén érettségiztem, és a ballagásomra is beigért egy laptopot, de amikor beszéltem vele erről ballagás előtt kicsivel, letagadta, és aztmondta, hogy csak akkor veszi meg, ha fizetek bele én is, mert neki erre nincs pénze..
Mivel szomorú voltam, mert előtte való nyáron már megigérte, hogy megveszi, a nevelőapám is beigért egyet, hogy ő majd megveszi nekem ballagásra, ha az apám nem tette meg.. Azóta volt már egy szülinapom, egy eljegyzésem, egy névnapom, ballagásom és most jön a karácsony, amire már megvették az ajándékokat, és 100% mostmár, hogy nem laptop..
Miért élvezik azt, hogy folyamatosan átvágnak? Kezdek már abszolút senkinek sem hinni...
Valószínűleg nem az a céljuk, hogy átvágjanak, hanem egyszerűen felelőtlenek és csak beszélnek a levegőbe.
Anyukám is ilyen, ígéretek vannak, betartani már nem sikerül őket. A legszebb az volt, amikor megijedtem, mert a depresszióm olyan szintig fajult, hogy kis híján öngyilkos lettem. Kértem, hogy jöjjön el, mert nem bírok egyedül elmenni orvoshoz, de a betegséggel sem tudok megbirkózni. Persze, hogy jön, csak ne csináljak hülyeséget. Aztán amikor hívtam, hogy mikorra várjam, közölte hogy lusta vonatra szállni, mert kényelmetlen.
Szóval tényleg tapasztalatból mondhatom: a megoldás az, hogy aki ilyen, attól nem hiszed el az ígéretet. Ezt nem kell neki megmondani, egyszerűen csak magadban azt gondolod, hogy oké, hiszem ha látom. Így legfeljebb pozitívan csalódsz, ha mégis megtartja.
Nekem követelőzőnek tűnsz. Ugye tisztába vagy a laptop árakkal, alsó hangon is minimum 130.000 Ft, ha jobbat akarsz, de határ a csillagos ég. Azért ez a mai világban nem kevés pénz! Miért nem örülsz annak, amit adnak?
Valószínű tényleg az történik, hogy állandóan cseszteted (még ha csak célozgatva is), hogy mit szeretnél, és ugye megveszik mint egy kis óvodás! Hagyd meg nekik, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten Ők döntsék el mit vesznek neked, vagy ha már irányítani akarod, akkor legalább menjetek el venni pl. ruhát max. 10.000-ért. De ne több százezres ajándékot követelj!
Majd ha lesz kereseted arra költöd, amire akarod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!