Miért élvezik, hogy folyton hazudnak nekem és csak ígérgetnek?
19 éves vagyok, a szüleim elváltak, az apám elköltözött 13 évvel ezelőtt, de évente párszor még találkoztunk. Nem mondanám, hogy rosszul keresne, mert elég jó munkahelye van. Mégis nagyon sokszor volt már, hogy ha kértem valamit, vagy együtt megbeszéltük, hogy "meg fogod kapni pl Karácsonyra" , a lényeg az, hogy sokszor volt, hogy ha igért valamit, nemhogy nem váltotta be, még le is tagadta előttem, hogy ő valaha ilyen h.lyeséget igért volna.. És sokszor rengeteg időn át reméltem, hogy megkaphatom az adott dolgot (amire mindig nagy szükségem is volt), aztán meg kaptam azt átb*szást..
Na most idén érettségiztem, és a ballagásomra is beigért egy laptopot, de amikor beszéltem vele erről ballagás előtt kicsivel, letagadta, és aztmondta, hogy csak akkor veszi meg, ha fizetek bele én is, mert neki erre nincs pénze..
Mivel szomorú voltam, mert előtte való nyáron már megigérte, hogy megveszi, a nevelőapám is beigért egyet, hogy ő majd megveszi nekem ballagásra, ha az apám nem tette meg.. Azóta volt már egy szülinapom, egy eljegyzésem, egy névnapom, ballagásom és most jön a karácsony, amire már megvették az ajándékokat, és 100% mostmár, hogy nem laptop..
Miért élvezik azt, hogy folyamatosan átvágnak? Kezdek már abszolút senkinek sem hinni...
AnszVer válasza:
Micsoda problémáid vannak kedves kérdező. Nem kaptam meg a laptopomat, iphonomat stb....mások meg éheznek. Menj el dolgozni, segíts be és keresd meg mondjuk a felét. Egyből lesz géped. Én mindent így vettem hogy megdolgoztam érte és levettem egy csomó terhet a szüleim válláról. Meg is van mindenem ami kell.
- Talán az egyetlen értelmes válaszadó kommentje, amit olvastam! :)
Már ne haragudj, kedves kérdező, de ha annyira felnőtt vagy, hogy eljegyzésed is volt, akkor ne tinilány módjára hisztizz, hanem teremtsd meg magadnak ezeket a dolgokat a saját munkád révén.
Igen, csúnya dolog az állandó ígérgetés, de 19 évesen már lehetne annyi eszed, hogy tanulsz a tapasztalatokból és nem még mindig rájuk vársz, meg nem itt írsz ki kérdést, hanem elmész dolgozni és a saját pénzedből megveszed a laptotpot. A felnőtt emberek nem a szüleiktől várják a pénzt, a gyerekek meg ne akarjanak házasodni...
Nem, ha a Kérdezőt becsapták, arról nem a kérdező tehet... és igen, akit becsapnak, az joggal neheztel ezért.
Ez ennyi, és nem több.
Szép.
Eljegyzés, amikor még egy laptopra sem futja?
Ahhoz felnőtt vagy, hogy házasságot köss, ahhoz nem, hogy a saját igényeid biztosítsd?
Nem szép ígérgetni, és nem teljesíteni, de felnőttél, most már gondoskodj magadról.
A kérdés NEM az, hogy kinek kell vagy nem kell laptopot venni a Kérdező számára. A kérdés pusztán az, hogy az ígéretet be kell-e tartani, szabad-e felelőtlenül ígérgetni és a másikat becsapni.
Ezek meg elég egszerű kérdéseknek tűnnek, elég egyértelmű válaszokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!