Miért élvezik, hogy folyton hazudnak nekem és csak ígérgetnek?
19 éves vagyok, a szüleim elváltak, az apám elköltözött 13 évvel ezelőtt, de évente párszor még találkoztunk. Nem mondanám, hogy rosszul keresne, mert elég jó munkahelye van. Mégis nagyon sokszor volt már, hogy ha kértem valamit, vagy együtt megbeszéltük, hogy "meg fogod kapni pl Karácsonyra" , a lényeg az, hogy sokszor volt, hogy ha igért valamit, nemhogy nem váltotta be, még le is tagadta előttem, hogy ő valaha ilyen h.lyeséget igért volna.. És sokszor rengeteg időn át reméltem, hogy megkaphatom az adott dolgot (amire mindig nagy szükségem is volt), aztán meg kaptam azt átb*szást..
Na most idén érettségiztem, és a ballagásomra is beigért egy laptopot, de amikor beszéltem vele erről ballagás előtt kicsivel, letagadta, és aztmondta, hogy csak akkor veszi meg, ha fizetek bele én is, mert neki erre nincs pénze..
Mivel szomorú voltam, mert előtte való nyáron már megigérte, hogy megveszi, a nevelőapám is beigért egyet, hogy ő majd megveszi nekem ballagásra, ha az apám nem tette meg.. Azóta volt már egy szülinapom, egy eljegyzésem, egy névnapom, ballagásom és most jön a karácsony, amire már megvették az ajándékokat, és 100% mostmár, hogy nem laptop..
Miért élvezik azt, hogy folyamatosan átvágnak? Kezdek már abszolút senkinek sem hinni...
&31, sacckb minden jóhiszemű ember, ezt hívják bizalmi elvnek. Enélkül nem működik egyetlen emberi közösség, társadalom se... mielőtt ilyeneket írkálsz, gondolkozz már kicsit légyszi, hogy működne az élet, ha a boltos nem hinné el, hogy a pék hozza másnap reggel a kenyereket, a pék nem abban bízna, hogy a boltos utalja a pénzét? A férj nem hinné el, hogy a feleség tőle terhes, és a feleség nem bízna benne, hogy a férjének nincs még 3 eltitkolt családja... stb
A bizalom elleni tettek a legsúlyosabb vétkek egy közösség életében, mert bizalom nélkül nem létezik emberi közösség... legyen az egy család vagy egy társadalom...
Érdekes módon ezt egyébként mindenki tudja, ha a párjáról van szó, csak akkor kezdi elfelejteni, ha a gyerekéről... pedig egyetlen egy mérce van, nincs külön mérce a szülő, a társ, a gyerek becsapására...
Apuka valszeg gondolta, hogy lesz pénzük esküvőre, akkor egy laptop aprópénz amellett :)
Mint tudjuk, 1 éven belül garantált az esküvő :D
Itt egyes válaszadók miért nem látják a lényeget? Miért csak a pénzen, meg a laptopon vagytok kiakadva? Ennyire irigyek vagytok? Itt nem ez a lényeg! Teremtsétek magatoknak elő laptopra a pénzt, keressetek jobb állást, ne itt nyávogjatok már...
Nekem apám ilyen, mindig is ilyen volt. Állandóan megígért dolgokat, de aztán nem lett az egészből semmi. Volt itt mindenféle ígéret: elmegyünk ketten Balcsira motorral, elmegyünk ide, elmegyünk oda, vesz nekem ezt, vesz nekem telefont, házat (!), kocsit érettségire... és amikor számon mertem tőle kérni valami apróságot (nem a házra gondolok, azon már csak röhögtem), például azt, hogy miért nem vette akkor meg nekem azt a könyvet, amit ígért (amire amúgy összespóroltam, de mivel megígérte, hogy megveszi, ezért elköltöttem a pénzt másra), akkor még neki állt feljebb. Én már korán megtanultam, hogy nem szabad bízni benne. Ha valamit megígér, akkor az ezer százalék, hogy nem úgy lesz, ezt már 14 évesen megtanultam, amikor a könyvvel átvert. Azóta nem hiszek el neki semmit. Te már 19 éves vagy kérdező, megtanulhattad volna, hogy csak ígérget és nem tartja be. És nem is lehet ezzel mit kezdeni, mert letagadja, tehát nem őszinte ember, így nem lehet vele érdemben beszélni erről a dologról. Szerintem spórolj össze magadnak, jobban jársz, mert ha rajtuk múlik, még 50 évesen se lesz laptopod.
#38, nemde... az eljegyzésnek sehol sem létezik hivatalos értelmezése, ez egy gesztus, amivel a párkapcsolat mellesleg deklarálódik a külvilág felé. Hogy az egymást eljegyzők ez alkalommal mit ígérnek meg egymásnak, az bizony az ő dolguk, ugyanaz igaz rá, mint a Kérdésre, hogy ne csapják be egymást, ne ígérjenek felelőtlenül, és akkor jól van.
Igérhetik azt is, hogy x éven belül összeházasodnak, ígérhetik azt is, hogy a tanulmányok elvégzése után összeházasodnak, stb... sőt azt is, hogy nem házasodnak, mert mondjuk egyikük sem házasság-párti. Mint nyilván Te is tudod, az eljegyzés nem hivatalos kapcsolat, tehát csak a feleken múlik, mit ígérnek meg egymásnak. A lényeg, hogy azt őszintén, átgondoltan, a másikat nem átvágva tegyék, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!