Az emberek miért hazudnak maguknak?
Van egy ismerősöm, mióta gyerekük van, sajnos kerülöm őket, mert a kötelező "ugye milyen aranyos?" "hát, nem gyönyörű?" kérdésekre csak bántó választ tudnék adni. Borzalmas rút gyermekük született, ami az idő múlásával csak egyre rosszabb lesz.
A gyereket csak kis patkánynak hívjuk magunk között az ismerősökkel.
Valószínűleg az apjára ütött a kölyök, ő még felnőttkorában is hányinger maradt.
A kedves szülők nem látják, hogy a gyerekük csúnya??
De látják, de nem fogják azt kérdezni, hogy ugye milyen csúnya a kisfiam?
Épp azért kérdezgetik, mert látják, és kell a megerősítés, hogy nem így van! Ne legyél gonosz, egyik sem tehet róla.
Nem látják. Te sem fogod látni a magadét csúnyának, mert elfogult leszel. Különben is, ízlések és pofonok különbözők.
Nemsokára a kölyök úgy fog neked köszönni: "Szia Bányarém."
"és kell a megerősítés, hogy nem így van!"
Pedig így van.
Általános iskolában rendszeres dolog a csúfolkodás, bár ott sem sem szép, de felnőtt embernek így beszélni egy gyerekről, aki nem tehet semmiről, ez gusztustalan.
Te kedves kérdező, miért hazudsz magadnak, miért nem látod be, hogy szánalmas vagy a barátaiddal együtt?
A keresztanyám lányának is 2 éves a kislánya. Hát szerintem ritka ronda gyerek. Ez van. Mondjuk én sem találkozom velük, és montam is anyukámnak, nem is akarok elmenni hozzájuk, mert nem akarom dicsérgetni a gyereket, mert ilyenkor úgyis csak a gyerek a téma, legalábbis leginkább, és én sem tudok erre mit mondani.
Emellett van egy régi évfolyamtársam. Előtte csak képen láttam a gyerekét, és úgy még elment. aztán egyszer egy vacsora alkalmával élőben is láttam a gyereket. szerintem nagyon ronda. Mondjuk a mi társaságunkban nem téma a kissrác, és nem is olyan szoros a baráti kör hogy ez téma legyen, de ha szóba kerülne a kisfiú, én biztos elterelném a témát, mert nem akarnék róla beszélni.
Ettől függetlenül, a szülőnek a saját gyereke a legszebb, mert kötődik hozzá, és attól hogy csúnya, biztos kedves gyerek, és ezért szereti a szülője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!