Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg elfogadható manapság,...

Tényleg elfogadható manapság, hogy a 14-15 éves kamaszok a "párjukkal" alszanak, vagy a szülők ezekről nem is tudnak?

Figyelt kérdés

Sokszor tesznek fel olyan kérdést kamaszok (főleg lányok), hogy megengednénk-e nekik, hogy 14-15 évesen a "párjuknál" aludjanak. Na, erre jön vagy ezer válasz, hogy igenis más világot élünk, mint X évvel ezelőtt, ma ez már természetes, meg ekkora gyerekek is olyan húúúú de érettek lehetnek, és milyen begyöpösödött, rossz szülők azok, akik tiltják ettől a tizenéves gyerekeiket, mert "úgyis megoldják, ha szexelni akarnak".

Én azt gondolom, ennek igazából nem sok köze van a szexhez, nyilván nappal is csinálhatják a szobában, ha annyira szeretnék, de ettől még nem kell együtt aludniuk gyerekeknek. Mert mindennek megvan a maga ideje, mindennek megvan a maga folyamata, és az együttalvás a felnőtt kapcsolatok része (mondjuk 17 évtől), egy olyan intim dolog, amit nem kell minden útbaesővel megélni. Sőt, nem is 15 évesen kell átesni rajta, mert ha mindent kipróbál valaki már ennyi idősen, akkor mégis mi újdonság lesz abban, amikor éretten már képes lesz normális kapcsolatokat kialakítani?

Én így vélem, tényleg olyan nagy hülyeség?

2013. nov. 29. 21:55
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
37%
Magyarországon a lányok átlagosan 12,7 éves korukban vesztik el a szüzességüket...
2013. nov. 29. 22:31
 12/51 anonim ***** válasza:
41%
De abban gondolom egyetértünk, hogy ez meglehetősen szomorú...
2013. nov. 29. 22:35
 13/51 anonim ***** válasza:
19%
En 17,5 eves vagyok, masfel eve vagyunk egyutt a baratommal, de nem aludhatok nala.... de annyira nem zavar, megszoktam h nekem ilyeneket nem lehet :D
2013. nov. 29. 22:37
 14/51 anonim ***** válasza:
25%

11-es, és szerinted ez jó dolog? Ha ránézel egy 12 éves kislányra, szexuális életre érettnek látod? Akár a saját kishúgodat, kislányodat is?

Értem én, hogy ez a tendencia, de ne mondja senki, hogy ez jó!

2013. nov. 29. 23:07
 15/51 anonim ***** válasza:
48%
11-es vagyok, nem mondtam, hogy jó. Csak nem rég olvastam és épp szörnyülködtem rajta. Ha lenne kishúgom vagy kislányom minden elkövetnék, hogy ez ne történjen meg vele 12,7 éves korában.
2013. nov. 29. 23:10
 16/51 anonim ***** válasza:
78%
Akkor jó, csak úgy tűnt, mintha a kérdezőnek mondanál ezzel ellent, ezért értettem félre, elnézést. :)
2013. nov. 29. 23:13
 17/51 anonim ***** válasza:
41%

Én igazat adok a kérdezőnek. Szüleim nem tiltották, igazából nem is nagyon érdekelte őket, hogy mit csinálok :( 16 évesen vesztettem el, akkor aludtam életemben először fiúnál). Én tökre megbántam, és most 23 éves fejjel jobban örültem volna, ha a szüleim foglalkoznak velem, és nem engedik, hogy azt csináljak, amit akarok. Sajnos 16 évesen azt hittem, hogy húdemilyenfelnőtt vagyok, pedig igazából nagyon gyerek voltam még... Belátom, hogy ráértem volna mindennel 18-19 éves koromban.

Amúgy teljesen igazat adok annak a hozzászólónak, aki azt írta, hogy ebben a korban még apróságoknak (kézfogás, csók, stb.) kellene történnie.

Sajnos csak utólag okos az ember...

2013. nov. 29. 23:36
 18/51 anonim ***** válasza:
27%

11es amikor ezt a hülyeséget leírtad akkor belegondoltál h mit is jelent? Tanultál te valaha is statisztikát? Ha az átlag 12,7 akkor szerinted hány 12 év alatti kell h legyen h kiegyensúlyozza azt h sokan 18-30 éves korukban vesztik el?

Egyébként a magyar átlag nagyjából 18, a te 12,7ed valószínűleg csak egy bizonyos területre vonatkozik pl államilag gondozott gyerekek, vagy cigányok vagy hasonló

2013. nov. 29. 23:38
 19/51 anonim ***** válasza:
63%

A magyar átlag az nagyjából 16 év körül van valójában, ami cirka egy évvel alacsonyabb a "bezzegazénidőmben" 1980 körüli 17 éves átlagnál...

Ami egyébként szerintem teljesen rendben van.

És hát szemben a Kérdezővel, én nem vallok ebben a témában se konzervatív nézeteket, nekem semmi problémám azzal, ha valaki 15 vagy 16 évesen a párjával alszik egy tartós kapcsolatban alkalmanként, meg azzal se, ha egy ilyen kapcsolatban szexuális életet él. (ez egyébként a 9.-es korosztályban 23%, tehát a 15 évesek negyede, friss hazai statisztika szerint)

2013. nov. 30. 02:03
 20/51 anonim ***** válasza:
55%
Nekem is van egy lányom, nem tartom magam prűdnek, de egy 12-14 éves kislánynak még ne az legyen a legnagyobb gondja, hol aludjon meg kivel. Mert az még gyerek! Az teljesen természetes, hogy szerelmes lesz, álmodozik valakiről de még nem lesz érett egy szexuális kapcsolatra, ahová érzelmi érettség is kell, az meg ugye 14 évesen még aligha fejlődik ki. Akik már elkezdik ilyen korán a szexet, nincs megállás és tíz év múlva teljesen kiégnek a fiatalok. Semmiről nem marad le, ha nem gyerekként szexel.
2013. nov. 30. 09:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!