Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg léteznek jó szülők,...

Tényleg léteznek jó szülők, akiknek a gyerekeik boldogsága a legfőbb szempont?

Figyelt kérdés

Olyan hihetetlennek hangzik egy olyan számára, akinek soha nem voltak jó szülei, hogy ilyen létezhet. Tényleg van, aki erőn felül is próbálja támogatni a gyerekeit, mind anyagi, mind lelki téren? Aki bármit megtenne csak azért, hogy a gyerekei boldogok és sikeresek legyenek az életben? Vagy az egész csak ámítás?

Nekem sosem voltak jó szüleim, százezerszer megkaptam már, hogy bárcsak ne születtem volna meg, mindig megpróbáltak lehúzni, leépíteni az önbizalmam, ez sajnos sikerült is nekik. Főleg az egyetem alatt csúsztam le a leginkább, míg támogatnom kellett a korábban megbotló, éveket elpazarló páromat, hogy legyen belőle valaki, míg a szüleimtől folyton csak a cseszegetést kaptam, míg kerestem a külföldre menekülés lehetőségeit, ők szépen leépítették az energiáim és mára nem maradt semmim a végre dolgozó páromon kívül. Félek az emberektől, bizalmatlan vagyok velük, hisz akit a saját anyja sem szeret, az hogy lehet más emberekhez méltó?!

Mikor a tv-ben hallom vagy a környezetemben látom, hogy a szegény körülmények közt élő szülők és azt az egy kis megtakarított pénzüket a gyereküknek adják, hogy a szegény szülők képesek hitelt felvenni azért, hogy a gyerekeik a saját lakásukba mehessenek tanulni az egyetem alatt, mikor hallom, hogy valakinek az anyukája a legjobb barátnője és hogy az apukája és a párja milyen jóban vannak, én csak nézni tudok. Nekem sosem volt jó viszonyom velük és nem érzem azt, hogy én tehetnék róla. De annyira ámítás szerűnek tűnik az, hogy valakinek ilyen az élete és valakinek nem kell nap mint nap a szüleivel csatároznia. Hogy mindent megadnak neki, akár erőn felül is, míg anyám 10 Ft-ot sajnált őlem, holott nagyon jól keresnek. Hogy még a családi vállalkozásban sem enged dolgozni, mert szerinte nem vagyok elég jó oda és ne az "ő pénzén" éljek. Nem értem, mivel érdemli ki valaki, hogy ne szeresse az anyja, de ez folyton elő-előjön, míg velük lakom. Másnak tényleg jobbak a szülei és másnak tényleg nincs gondja velük? Vagy csak én dramatizálom túl a dolgot és más is ilyen kegyetlen a gyerekeivel, hogy szinte még az utolsó szalmaszálat is kihúzná alóluk?

2013. nov. 25. 18:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%

Egyrészt a szüleid valamilyen saját defektjüket vetítik ki rád.

Másrészt, ha már 18 elmúltál, nem "illő" a szülőket hibáztatni az életed alakulásáért. Már lehetőséged van úgy alakítani, hogy neked megfelelő legyen. Ne nézegess vissza múltba, mert ez már csak takarózás vele - tégy a saját életedért.

2013. nov. 25. 18:38
 2/12 anonim ***** válasza:
47%

Minden ember életében eljön az az idő amikor már mindenért nem hibáztathatja a szüleit. Szerintem neked is ideje lenne.

"Főleg az egyetem alatt csúsztam le a leginkább, míg támogatnom kellett a korábban megbotló, éveket elpazarló páromat, hogy legyen belőle valaki"

Valahogy ennek én sem tudnék szívből őrölni szülőként.

2013. nov. 25. 18:41
 3/12 anonim ***** válasza:
68%
Engem anyagilag támogatnak a szüleim, viszont lelkileg egyáltalán nem. Tegnap például anyámtól minden létező csúnya szót megkaptam jelzőnek. De kifelé brilliáns, csodálatos szülőnek mutatják magukat, így a külvilág szemében én vagyok a tahó. Nem tudom, melyik a jobb...legalább engem pénzelnek. Már ha havonta egy tízes annak számít. Tudom, ezt is sokan irigyelnék tőlem, biztos jól meg is fogom kapni, hogy hogy merek ennyi pénzt kapni havonta...lesz@rom. Megszoktam, hogy utálatosak az emberek.
2013. nov. 25. 18:43
 4/12 anonim ***** válasza:
Tényleg.
2013. nov. 25. 18:44
 5/12 anonim ***** válasza:
1 Ez tök igaz, csak nem mindenkinek van hozzá elég ereje. Ennyi.
2013. nov. 25. 18:44
 6/12 anonim ***** válasza:

#5 - ez kicsit olyan érvelésnek hangzik, mint a "nem mindenkinek van ereje sokat tanulni, ezért nem keresnek jól".

Ha nincs ereje, akkor csendben törődjön bele a jelenlegi élethelyzete konzerválódásába, vagy vegyen egy mély levegőt és tegyen ellene. Nagyjából ez a két lehetőség áll előtte.

A panaszkodás és hibáskeresés még senkit nem vitt előrébb.

2013. nov. 25. 18:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem kellene túlzásba esni sem, és úgy állítani be a dolgokat, mintha 18 éves korától kezdve mindenki a maga akarata szerint alakíthatná az életét. Persze, innentől kezdve már egy kicsit szabadabb, de továbbra sem lesz csettintésre pénze, önbizalma, munkája a semmi végzettségével vagy egyáltalán lehetőségei.

Nyilván meg kell próbálnia változtatni a helyzeten, de a felnőttség nem adja vissza a nélkülözést, a szeretetet vagy a hiányzó támogatást.

2013. nov. 25. 19:09
 8/12 anonim ***** válasza:
A mamám! Tipikusan ilyen ember. A boldogságunkból és a dédunokák boldogságából táplálkozik :)
2013. nov. 25. 19:10
 9/12 anonim ***** válasza:

"továbbra sem lesz csettintésre pénze"

Miért ki mondta,hogy csettintésre pénze lesz?

2013. nov. 25. 19:17
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Benned nincsen semmi hiba? Egyetemre járattak, náluk lakhattatok, ahogy írod a párod többször botlott, most végre dolgozik. Nem érzed, hogy ők nem ilyent akartak? Mit adjanak neked, hogy elégedett legyél velük? És diplomával miért támogassnak tovább? Nem kéne neked is valamit tenned? Én csak a siránkozást érzem a leveledből, semmi mást.

2013. nov. 25. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!