Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, édesanyák, édesapák,...

Szülők, édesanyák, édesapák, haragudnátok a gyereketekre, ha miatta becsaptak titeket nem kevés pénzzel?

Figyelt kérdés
Internetes apróhirdetős felületen találtam jó áron egy mobilt, amit megbeszéltünk anyummal, hogy apunak megvesszük ajándékba. Tudom, hogy előre utalni felelőtlenség, de havonta többször vásárlunk internetről és mindenhol előre utalást kérnek és eddig sosem volt ebből gond. De most az a helyzet, hogy hétfőn átutaltam a pénzt, előtte telefonon egyeztettünk, ígérte az illető, hogy amint látja a számláján, elmegy a postára feladni a csomagot és utána jelentkezik. Ám nem jelentkezett ma délutánig sem, ezért fel akartam hívni de ki van kapcsolva. Azt hiszem átvertek. Holnap, ha nem kapok csomagot, kénytelen leszek szólni anyumnak, hogy csalás áldozatai lettünk és elmenni a rendőrségre feljelentést tenni. De nagyon félek, hogy le fog szúrni, mert ő bízott bennem. Arról nem is beszélve, hogy most üthetjük annak a közel 50ezer forintnak a nyomát, ami elég nagy veszteség így karácsony előtt.

2013. nov. 19. 19:43
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
nem, anyukád boldog lesz, és örülni fog.... hát szerinted?
2013. nov. 19. 19:45
 2/29 A kérdező kommentje:
Nem azt kérdeztem, hogy boldog lesz-e, hanem hogy RÁM fog-e haragudni a történtek miatt?
2013. nov. 19. 19:46
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, legfeljebb átmenetileg... hosszú távon az ember a csalásért a csalóra haragszik.

Egyébként hétfő még csak tegnap volt, én még erre nem kiáltanék csalást...

2013. nov. 19. 19:50
 4/29 anonim ***** válasza:
Max hirtelen, első haragjában. De erről nem te tehetsz, nem a te hibád.
2013. nov. 19. 19:52
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Én nem haragudnék a gyerekemre emiatt, ez sajnos bárkivel megeshet.

Én is sokszor vásároltam már interneten, sosem volt szerencsére semmi gond - de a jövőbe senki sem lát.

Zavarna a dolog, de nem rád haragudnék, hanem arra, aki átvert.

2013. nov. 19. 19:52
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Na de megbeszéltétek anyukáddal, hogy megveszitek, nem? És mégis miért haragudna rád?
2013. nov. 19. 19:53
 7/29 anonim ***** válasza:
0%
Ilyenkor egy normális szülő haragszik, veszekszik, mérges esetleg kiabál, de tudnod kell a szeretet irántad közben meg sem rezdül.. :)
2013. nov. 19. 20:17
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád éppen ugyanolyan ludas, sőt... Egy ekkora értékű internetes vásárlásnál csak megnézte, hogy milyen honlap, milyen termék, és ki adja el.

Ha nem, akkor azért hibás.

Ha pedig látta és rábólintott a dologra, akkor meg együtt csináltátok.

Nem tudom hány éves vagy, de egy anya nem bíz egy ilyen volumenű dolgot a gyerekére.

2013. nov. 19. 20:19
 9/29 anonim válasza:
100%
Sajnos előfordul az ilyen. A helyedben hívogatnám folyamatosan az eladót, hátha felveszi egyszer. Illetve ha később rendőrségi feljelentésre kerülne a sor, akkor mindenképp mondanám a telefonszámát az illetőnek, hátha előfizetéses és meg tudják nézni az adatait.
2013. nov. 19. 20:26
 10/29 A kérdező kommentje:

Már felnőtt vagyok, de itthon lakom a szüleimmel, akik nagyon bíznak bennem, mert sosem csináltam semmi hülyeséget. Anyum rámhagyta a döntést, megbeszéltük, persze, hogy akkor legyen olyan telefon ajándékba apunak, de én néztem a hirdetéseket, én leveleztem le az egészet és a végén megkérdeztem, hogy akkor ez így jó lesz-e ennyiért, onnan, ilyen és ilyen paraméterekkel (állapot, garancia stb). Szóval én bonyolítottam le az adásvételt.

Igen, persze, nem tudhattam előre, de mivel mégis én intéztem, talán mérges lesz rám. De nagyon remélem, hogy ezt sosem tudom meg és holnap megkapom a csomagot attól függetlenül, hogy telefonon nem tudom elérni az illetőt.

Köszönöm a válaszokat és a biztatást.

2013. nov. 19. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!