Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, édesanyák, édesapák,...

Szülők, édesanyák, édesapák, haragudnátok a gyereketekre, ha miatta becsaptak titeket nem kevés pénzzel?

Figyelt kérdés
Internetes apróhirdetős felületen találtam jó áron egy mobilt, amit megbeszéltünk anyummal, hogy apunak megvesszük ajándékba. Tudom, hogy előre utalni felelőtlenség, de havonta többször vásárlunk internetről és mindenhol előre utalást kérnek és eddig sosem volt ebből gond. De most az a helyzet, hogy hétfőn átutaltam a pénzt, előtte telefonon egyeztettünk, ígérte az illető, hogy amint látja a számláján, elmegy a postára feladni a csomagot és utána jelentkezik. Ám nem jelentkezett ma délutánig sem, ezért fel akartam hívni de ki van kapcsolva. Azt hiszem átvertek. Holnap, ha nem kapok csomagot, kénytelen leszek szólni anyumnak, hogy csalás áldozatai lettünk és elmenni a rendőrségre feljelentést tenni. De nagyon félek, hogy le fog szúrni, mert ő bízott bennem. Arról nem is beszélve, hogy most üthetjük annak a közel 50ezer forintnak a nyomát, ami elég nagy veszteség így karácsony előtt.

2013. nov. 19. 19:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Nagyon drukkolok, hogy megkapd a telefonodat. Én úgy gondolom egyetlen családtagomra sem haragudnék emiatt. Mi bár nem fizettünk előre de volt aki 1 hét alatt készített volna nekünk valamit, és két hónap után is még hívogattuk, hogy mikor lesz kész na megrendelt termék. Persze utána le is mondtuk. Szóval soha nem lehet kiszámítani mikor ver át valaki ilyen helyzetben, hiszen még a legnagyobb üzletekben is sokszor nem működő termékeket sóznak az emberre.
2013. nov. 19. 23:59
 12/29 anonim ***** válasza:

Nyugi, ez még csak 1 nap volt, simán belefér... Hogy kapnád meg azonnal másnap? Legjobb esetben is hétfőn fizetsz, eladó másnap feladja a csomagot, aztán megérkezik pár napon belül csomagküldőtől függően.

Várd ki a holnapot, hívd fel újra az eladót, ha pedig nem veszi fel, akkor küldj neki emailt is, de mindenképp olvasd el az adott aukciós oldal ajánlását. Asszem szoktak mondani, hogy küldj emailt is, mert ugye az hivatalos, tekintve, hogy írásban van.

2013. nov. 20. 00:28
 13/29 A kérdező kommentje:

Nem nem veszi fel, hanem ki van kapcsolva. Még most is. És ez azért gyanús, már csak azért is mert ő ígérte, hogy azonnal jelez.

Emailt nem tudok neki írni, az apródon bonyolítottuk az adásvételt valamint telefonon. De most írtam neki ott az apródon üzenetet.

Elsőbbségivel kértem, így ha hétfőn feladta, tegnapra már itt kellett volna lennie. Ha tegnap adta fel, akkor ma meg kéne kapnom. Ezért gondolom én is úgy, hogy ha még csütörtökön sem lesz itt, pénteken megyek a rendőrségre.

2013. nov. 20. 09:31
 14/29 anonim ***** válasza:
És arra nem gondolsz, hogy ha hétfőn utaltál, azt esetleg nem kapta meg aznap? Szerintem még várj egy kicsit, mielőtt a rendőrségre mész.
2013. nov. 20. 12:50
 15/29 A kérdező kommentje:
4 órán belül át kell utalniuk, ez már minden banknál szabály és én délelőtt utaltam. Úgyhogy nem, nem gondolok erre.
2013. nov. 20. 15:44
 16/29 anonim ***** válasza:
Jelentsd fel!
2013. nov. 20. 16:11
 17/29 anonim ***** válasza:

Kérdező (#15), a mai kor gyermeke vagy:), netbankban gondolkodsz, mert te nyílván azt használsz...

Aki nem neten "bankol" - jajj, de útálom ezt a szót, ennél jobban már csak a bankokat:) - nos a bank 2 nap alatt könyveli le a folyószámlán a pénzmozgást, utána adja postára az egyenlegközlőt, aztán a posta ül rajta, szóval laza 5-6 nap, mire megkapod papíralapon az utalás megtörténtéről a papírt... hiába utalt a bank 4 órán belül...

Szóval nem tudom, hogy csalóba futottál-e tényleg, vagy csak egy olyan emberbe, aki nem neten bankol, de szerintem a yard 8 napon belül nem fog foglalkozni komolyabban a kérdéssel, max felveszik a jegyzőkönyvet...

(az mindenesetre gyanút kelthet, hogy pont 50 eFt-ben alkudtatok, az ugyanis a nyártól hatályos új Btk szerint a vagyon elleni bűncselekményeknél a szabálysértési értékhatár általában, már ahol ilyen van... szóval a legegyszerűbb az ilyen pont 50 rugós üzletnél, ha az ember közli, hogy babonából legyen inkább 50500 Ft jó?... erre egy tisztességes eladó valami emberi reakciót ad, értetlenkedik vagy örül a potya 500-asnak, vagy közli egyszerűen, hogy OK, vagy valami... aki elkezd vehemensen kihátrálni az üzletből, vagy megszakítja a telefonálást, nos az jó sansszal a csaló.)

2013. nov. 20. 17:11
 18/29 A kérdező kommentje:
Nem értek veled egyet, utolsó, mert akinek van bankszámlaszáma, annak van mobilja és kéri rá az értesítést, hogy ha érkezik rá pénz, kapjon sms-t. Nem kell ehhez netbankolni. Arról nem is beszélve, hogy aki okos telefonnal rendelkezik és hang alapján is fiatal, biztos, hogy nem postai úton kap értesítést arról, ha pénz érkezik a számlájára. De mindegy
2013. nov. 20. 19:14
 19/29 A kérdező kommentje:

Az sms-t ma éjjel 1 óra 8 perckor kézbesítették. Próbáltam hívni reggel, kicsöngött, de kinyomta.

A rendőrségi feljelentést megtettem.

2013. nov. 22. 10:56
 20/29 anonim ***** válasza:

Majd írd meg a fejleményeket!

Tuti elkapják a csávót! Az iylenek könnyen lenyomozhatóak.

2013. nov. 22. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!