Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, édesanyák, édesapák,...

Szülők, édesanyák, édesapák, haragudnátok a gyereketekre, ha miatta becsaptak titeket nem kevés pénzzel?

Figyelt kérdés
Internetes apróhirdetős felületen találtam jó áron egy mobilt, amit megbeszéltünk anyummal, hogy apunak megvesszük ajándékba. Tudom, hogy előre utalni felelőtlenség, de havonta többször vásárlunk internetről és mindenhol előre utalást kérnek és eddig sosem volt ebből gond. De most az a helyzet, hogy hétfőn átutaltam a pénzt, előtte telefonon egyeztettünk, ígérte az illető, hogy amint látja a számláján, elmegy a postára feladni a csomagot és utána jelentkezik. Ám nem jelentkezett ma délutánig sem, ezért fel akartam hívni de ki van kapcsolva. Azt hiszem átvertek. Holnap, ha nem kapok csomagot, kénytelen leszek szólni anyumnak, hogy csalás áldozatai lettünk és elmenni a rendőrségre feljelentést tenni. De nagyon félek, hogy le fog szúrni, mert ő bízott bennem. Arról nem is beszélve, hogy most üthetjük annak a közel 50ezer forintnak a nyomát, ami elég nagy veszteség így karácsony előtt.

2013. nov. 19. 19:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
2 nap alatt nem ért oda a telefonod, és kapásból arra gondolsz, hogy csaló. Fel se merül benned, hogy esetleg lehet valami komoly baja, kórházba került ő vagy valakije, satöbbi... És erre rögtön ugranak a zsernyákok, az eltűnt személyeket meg csak napok múlva kezdik keresni? Remélem, amikor kimentél a rendőrségről, a rendőr is csak röhögött egyet az ilyen "nem kaptam meg a telefonom azonnal" feljelentésen...
2013. nov. 23. 04:05
 22/29 A kérdező kommentje:

drága utolsó: bizonyára úgy van, ahogy mondod.

üdv

2013. nov. 23. 09:56
 23/29 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező (#18) "Nem értek veled egyet, utolsó, mert akinek van bankszámlaszáma, annak van mobilja és kéri rá az értesítést, hogy ha érkezik rá pénz, kapjon sms-t. " - hidd el, nem mindenki Te vagy... itt van mindjárt a zasszony, fiatal is, bankszámlái is vannak mobilja is van, mégis postai úton kéri csak a kivonatokat, és fűzi le dossziéba, kategórikusan elzárkózik az SMS-ektől, utálja.

(én már nem vagyok annyira fiatal - 16 év van köztünk a párommal - na én 1 hónappal ezelőttig azt is megúsztam, hogy egyáltalán bankszámlám legyen, most muszáj voltam nyitni, pedig rühellem kegyetlenül a bankokat - egy vállalkozóit, és csak azért kértem az SMS-t, mert a csomag részeként ingyen van... ja és IT-ben nyomulok tizenéve, programozok, na erre varrj gombot)

Viszont nem véletlenül tanácsoltam, hogy várj még a feljelentéssel... tudod, most az lesz, hogy emberünk szépen simán kimagyarázza, hogy ilyen rövid idő alatt miért nem teljesített (ami vagy igaz lesz, vagy nem, tökmindegy), max Te visszakapod a delládat, de ha tényleg csaló, akkor holnap átvág simán valaki mást. Ha képes lettél volna kivárni legalább 8-10 napot, nos azt már nehezen tudja kimagyarázni (már ha csaló, hacsak nincs erre az időőre papírja, hogy beteg volt), és eljárás indul vele szemben, tehát egy ideig másokat sem tudna átvágni, sőt, lehet egy életre elment volna a kedve az efféle svindliktől.

Itt visszatérve az eredeti kérdésedre, nos én szülőként (tényleg vannak huszonéves gyerekeim előző kapcsolatból) inkább ezek után lennék csalódott (ha nem is haragudnék így se) hogy önző módon csak a saját pénzünket féltetted, és annak érdekében, hogy azt 1 héttel előbb kapjuk vissza, beáldoztad az igazságot, és azt, hogy másokat is megvédhess a csalásoktól. Márpedig ha az ember jót is tehet, az priorítást kell, hogy élvezzen az anyagi érdekhez képest, azt gondolom.

2013. nov. 23. 10:25
 24/29 A kérdező kommentje:

Ja, tényleg kib_szott önző vagyok, amiért a rendőrség figyelmét is felhívtam arra, hogy legalább 3-4 másik hirdetés is gyanúsan ugyanolyan, bár más néven és más telefonzámon fut, vizsgálják meg azokat is. És azért is önző vagyok, hogy az apródot is felkerestem azzal, hogy nézzenek bele az illető levelezéseibe, ugyanis azt a hirdetést, aminek én bedőltem 1896-an látták és feltehetőleg nem csak engem vert át vele. Igen, tényleg, egy önző mocsok vagyok.

Arról nem is beszélve, hogy maga az apród is és a rendőr is, akivel beszéltem azt tanácsolta, hogy PÉNTEKEN tegyem meg a feljelentést. Mekkora önző disznó vagyok, hogy eszerint cselekedtem. Már-már undorodom magamtól, de tényleg.

Hál' Istennek, hogy az édesanyám épelméjű és mellettem áll ebben az ügyben is és egy rossz szót nem szólt rám. Bár lehet ő is egy önző r_hadéknak tart.

2013. nov. 23. 10:43
 25/29 anonim ***** válasza:
Kérdező (#24), tudod, akkor csak egy a rejtély, ha te mindent jobban tudsz, akkor minek kérdezel?
2013. nov. 23. 10:46
 26/29 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, előre szólok, hogy én egy másik 67%-os vagyok! :)

Szóval minek pazarlod az energiád olyanokra, akik osztják az észt, és fikáznak? Magasról t*jd le őket!

Nagyon jól tetted, hogy feljelentetted a csávót. Ha nem csaló, csak valami malőr történt az átutalásnál vagy postázásnál, azt majd a rendőrség kideríti.

2013. nov. 23. 12:47
 27/29 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti:

A kérdésem már rég nem aktuális, nem is értem miért válaszolgatnak ráadásul nem is a kérdésemmel kapcsolatosan.

Utolsó:

Ha az utalásnál történt volna hiba, akkor reagált volna az emailre, nem kapcsolja ki a telefonját, valamint amikor pénteken éjjel 1kor olvasta az sms-emet, arra is reagált volna. Úgyhogy kétség sem fér hozzá, hogy átvertek. Sajnos. Le kell nyelnem ezt a békát, hogy elb_sztam, soha többé senkinek nem utalok előre semmiért. Megtanultam a leckét.

És igen, sok itt a retardált és még több a rosszindulatú (lásd 21es). Nem is szeretnék én ezekkel foglalkozni. Amiket írok, elég felszínesek. Sokkal mélyebben is kifejthetném a véleményemet nekik, de tudom, hogy totál felesleges volna. Úgyhogy inkább kushadok és elfogadom, hogy nagy az Isten állatkertje.

2013. nov. 23. 13:12
 28/29 anonim ***** válasza:

Az Apródon nem véletlenül van kiírva, hogy ne utalj előre... Naponta két ilyen kérdés van csak itt.

Másrészt szerintem te kevered a webáruházakat a magánszemélyekkel. Webáruháznak lehet előre utalni, magánszemélynek nem.

2013. nov. 25. 18:47
 29/29 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy magánszemélynek nem LEHET? Már hogyne lehetne. Mindenkinek lehet, más kérdés, hogy tanácsos-e. Havonta több alkalommal is vásárlok neten, szoktam magánszemélyektől (talán még nem írtam de a saját telefonomat is éppen így vettem az apródon még 2 éve). Én is így adtam el a régi telefonomat. Az utánvétel 1750 forintnál kezdődik, míg egy csomagot már 1000 ft-ért is feladhatsz, emiatt sokan utalnak előre.

Igen, az apród ki is hangsúlyozza, hogy személyesen vedd át. Viszont ha az ország másik felén van a termék, akkor hogy oldjam ezt meg? Nyilván sehogy.

Mint mondtam, a kérdés már rég nem aktuális, ezért már nem kell ide írni, okoskodni meg főleg nem kell, hogy nekem mit és hogyan kellett/nem kellett volna csinálnom. Nem kell degeneráltnak beállítani, azt meg főleg nem kell feltételezni, hogy nem tanultam ebből az esetből.

2013. nov. 25. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!