Valóban ez "jár neki"?

Figyelt kérdés

Rengeteget dolgozok, (csak egy példa: októberben 8 órás munkaidővel számolva 28 napot dolgoztam). Napi 12 órákat húzok le zsinórban, ami persze nem 12 óra, hanem 14. Szeretem a munkámat, és így hogy valóban nincs egyben két nap szabadnapom aránylag jól is keresek. Nettó 85-90 ezer forint körül jön össze, attól függően hány órát melózok. Fiatal vagyok, néha szeretnék én is új ruhát venni magamnak, de szinte sírva fakadok ha megnézek egy-egy kirakatot. Évek óta barátnőim megunt gönceiben járok. Tehát még nagy igényeim sincsenek.

Mégis, elmegy a pénz. Édesanyám van, hogy szó nélkül elveszi. Hiába fizetem a csekkeket, bevásárolok, önellátó vagyok teljesen. Szerinte azért se szólhatnék egy szót se, ha az egészet elvenné hiszen itthon lakok. Annyira bánt ez. Hiszen nem sok mindent akarok venni, de most például a karácsonyi ajándékuk árát szedte el tőlem. Amikor szóvá tettem azt mondta, hogy ne hisztizzek, örüljek h hagyott 5 ezer forintot.

2013. nov. 7. 22:23
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
100%

ja, és ez a fizetés szerintem is kevés. Ha nem tartod kevésnek akkor az azért van, mert csak a közvetlen környzetedben néztél körül állásügyben. Ha már elköltözöl, akár költözhetsz más meggyébe is, ahol nagyobb fizetést adnak. Esetleg megpróbálhatsz továbbtanulni is.

Állj a lábadra, nézd meg a lehtőségeidet és valamilyen irányba kezdj el lépni. Az, hogy ráteszed a pénzt a bankszámládra, csak veszekedést szít és tolod az orrod előtt a problémát nem oldod meg.

2013. nov. 8. 08:19
 42/52 anonim ***** válasza:
100%

Te hol dolgozol?:O Több ismerősöm is vendéglátásban dolgozik Békéscsabán,de ennyi munkával ilyen sz@r fizetést egyik sem kap.Pl 1 srác az Ati pizzériánál kiszállit,ami ugye kicsi magáncég és ő napi 8-10 óra munkával heti 1-2 szabadnappal átlagban 100-at keres plusz jatt.Te azt kapsz?

Ahogy a többiek is irták,el kell költözni,mert igy soha nem jutsz semerre az életeddel.

2013. nov. 8. 08:35
 43/52 anonim ***** válasza:
100%
Anyád rajtad élősködik. Nem tudom mi van a mai 50 körüliekkel, de sok ilyen (enyém is). Anyád dolgozik? Ha igen lépj le, ha nem (mint nálam), akkor mérlegelj, hogy eltartod tovább (mint én), vagy hagyod utcára kerülni. Én ez utóbbira nem vagyok képes.
2013. nov. 8. 08:47
 44/52 anonim ***** válasza:
100%

1. Ezentúl tedd be a pénzed a bankba.

2. Keress egy másik munkát, és költözz el.

2013. nov. 8. 09:09
 45/52 anonim ***** válasza:
68%

Most nem azért mondom, de sokan nagyon el vannak tájolva a fizetésekkel kapcsolatban. Én 11 éve dolgozom közszférába, adminisztrátori munkakörben (tehát nincs diplomám, lehet leszólni) így keresek nettó 86.000 Ft-ot.

És nem keresek mást, mert örülök, hogyez is van.

Ami pedig a kérdést illeti, költözz el minél előbb.

Az meg aki a kérdezőt szapulja, hogy milyen élhetetlen felfogású 21 évesen, gondolom így nevelték, mert tudta az anyukája, hogy mivel tarthatja sakkban. Ennyi.

2013. nov. 8. 09:34
 46/52 anonim ***** válasza:
90%
én sem értem h ez h számíthat jó fizetésnek ennyi munkára? Én is a vendéglátásban dolgozom, és sokkal jobban keresek. Igaz én be vagyok jelentve és borravalót is kapok. Pedig nem vagyok kiképezve
2013. nov. 8. 11:08
 47/52 anonim ***** válasza:
46%

Mondjuk nem a fizetés nagyságán kellene itt lovagolni. gondolom a nagyszájú fiatalok is csak az elképzelésükben keresnek olyan marha jól. Anonim fórumon aztán lehet vetíteni:)

Kérdező!

A probléma az, hogy ha te hagyod, hogy kihasználjanak és csak nyöszörögsz, hogy jaj, kihasználnak, akkor semmi sem fog változni. Anyukád ki fog használni továbbra is, te meg ezután is a sarokban fogsz sírdogálni, hogy milyen szörnyű már az élted. Egy megoldás van: lépni kell és nem kifogásokat keresni.

2013. nov. 8. 11:18
 48/52 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó.Én pl nem is lovagoltam rajta,csupán megjegyeztem,hogy az óraszámhoz viszonyitva kevés a fizetése.Ha mindezt mondjuk napi 8órára keresné akkor meg sem szólalnék.

42-es voltam.

31éves családos anyuka.

2013. nov. 8. 11:28
 49/52 anonim ***** válasza:

Igen, valóban kevés... Bár nem tudom milyenek a körülmények a lakhelyeden, de viszonyításképpen: én Budapesti vagyok, egy német tulajdonú áruházban dolgozom, (ami egyébként minden városban van országszerte) és havi 120 órára, tehát heti 5 nap, 6 órában, kapok 80 ezer körül. Ha délutános vagyok, hétvégés, vagy túlórázom, akkor kb. 100 ezer. Plusz juttatások. Tehát nagyon kevés ez a pénz, ennyi munkára. Bár azt írod, szereted.

Én is azt javaslom, amit a többiek; tedd egy számlára.

2013. nov. 8. 16:46
 50/52 anonim ***** válasza:
Kedves 39es munkaügyes :-D Tudod hány vendéglátós helyen van az, hogy bemész nyitásra, lehúzod a napot, nap végén meg odaadják zsebbe a fizut? itt nem számolgatja senki, hogy túlóra vagy nem túlóra, hanem örül, hogy van miből kaját vennie. a főnök meg vagy bejeleni 4 órára vagy nem.
2013. nov. 8. 18:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!