Valóban ez "jár neki"?
Rengeteget dolgozok, (csak egy példa: októberben 8 órás munkaidővel számolva 28 napot dolgoztam). Napi 12 órákat húzok le zsinórban, ami persze nem 12 óra, hanem 14. Szeretem a munkámat, és így hogy valóban nincs egyben két nap szabadnapom aránylag jól is keresek. Nettó 85-90 ezer forint körül jön össze, attól függően hány órát melózok. Fiatal vagyok, néha szeretnék én is új ruhát venni magamnak, de szinte sírva fakadok ha megnézek egy-egy kirakatot. Évek óta barátnőim megunt gönceiben járok. Tehát még nagy igényeim sincsenek.
Mégis, elmegy a pénz. Édesanyám van, hogy szó nélkül elveszi. Hiába fizetem a csekkeket, bevásárolok, önellátó vagyok teljesen. Szerinte azért se szólhatnék egy szót se, ha az egészet elvenné hiszen itthon lakok. Annyira bánt ez. Hiszen nem sok mindent akarok venni, de most például a karácsonyi ajándékuk árát szedte el tőlem. Amikor szóvá tettem azt mondta, hogy ne hisztizzek, örüljek h hagyott 5 ezer forintot.
ja, és ez a fizetés szerintem is kevés. Ha nem tartod kevésnek akkor az azért van, mert csak a közvetlen környzetedben néztél körül állásügyben. Ha már elköltözöl, akár költözhetsz más meggyébe is, ahol nagyobb fizetést adnak. Esetleg megpróbálhatsz továbbtanulni is.
Állj a lábadra, nézd meg a lehtőségeidet és valamilyen irányba kezdj el lépni. Az, hogy ráteszed a pénzt a bankszámládra, csak veszekedést szít és tolod az orrod előtt a problémát nem oldod meg.
Te hol dolgozol?:O Több ismerősöm is vendéglátásban dolgozik Békéscsabán,de ennyi munkával ilyen sz@r fizetést egyik sem kap.Pl 1 srác az Ati pizzériánál kiszállit,ami ugye kicsi magáncég és ő napi 8-10 óra munkával heti 1-2 szabadnappal átlagban 100-at keres plusz jatt.Te azt kapsz?
Ahogy a többiek is irták,el kell költözni,mert igy soha nem jutsz semerre az életeddel.
1. Ezentúl tedd be a pénzed a bankba.
2. Keress egy másik munkát, és költözz el.
Most nem azért mondom, de sokan nagyon el vannak tájolva a fizetésekkel kapcsolatban. Én 11 éve dolgozom közszférába, adminisztrátori munkakörben (tehát nincs diplomám, lehet leszólni) így keresek nettó 86.000 Ft-ot.
És nem keresek mást, mert örülök, hogyez is van.
Ami pedig a kérdést illeti, költözz el minél előbb.
Az meg aki a kérdezőt szapulja, hogy milyen élhetetlen felfogású 21 évesen, gondolom így nevelték, mert tudta az anyukája, hogy mivel tarthatja sakkban. Ennyi.
Mondjuk nem a fizetés nagyságán kellene itt lovagolni. gondolom a nagyszájú fiatalok is csak az elképzelésükben keresnek olyan marha jól. Anonim fórumon aztán lehet vetíteni:)
Kérdező!
A probléma az, hogy ha te hagyod, hogy kihasználjanak és csak nyöszörögsz, hogy jaj, kihasználnak, akkor semmi sem fog változni. Anyukád ki fog használni továbbra is, te meg ezután is a sarokban fogsz sírdogálni, hogy milyen szörnyű már az élted. Egy megoldás van: lépni kell és nem kifogásokat keresni.
Utolsó.Én pl nem is lovagoltam rajta,csupán megjegyeztem,hogy az óraszámhoz viszonyitva kevés a fizetése.Ha mindezt mondjuk napi 8órára keresné akkor meg sem szólalnék.
42-es voltam.
31éves családos anyuka.
Igen, valóban kevés... Bár nem tudom milyenek a körülmények a lakhelyeden, de viszonyításképpen: én Budapesti vagyok, egy német tulajdonú áruházban dolgozom, (ami egyébként minden városban van országszerte) és havi 120 órára, tehát heti 5 nap, 6 órában, kapok 80 ezer körül. Ha délutános vagyok, hétvégés, vagy túlórázom, akkor kb. 100 ezer. Plusz juttatások. Tehát nagyon kevés ez a pénz, ennyi munkára. Bár azt írod, szereted.
Én is azt javaslom, amit a többiek; tedd egy számlára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!