Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Biztos vagy benne, hogy a...

Biztos vagy benne, hogy a nagyapád valóban a nagyapád? Biztos, hogy 100% magyar vagy?

Figyelt kérdés
Mi magyarok büszkék vagyunk a nemzetiségünkre, de rengeteg bevándorló, betelepített népekkel keveredtünk. Német, török, zsidó vagy akár orosz (1945). 50 éve még nem volt szokás a válás, egy életre választott párt magának az ember vagy a család kényszerítette bele egy buliba ha tetszett ha nem. Ha 25 évet veszünk egy emberöltőnek, akkor az államalapítástól 42 alkalom adódott a felmenőidnek félrelépni egy szomszéddal, kocsissal, lovásszal, katonával stb... Így már az a bizonyos magyarság sem biztos, még ha ezt akár vezetett családfa is bizonyítaná, vagyis más a biológiai apa és más ami a papíron van...
2013. aug. 6. 17:15
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
68%

És akkor még voltak a Habsburgok, Törökök, stb, stb...

Ezért van rém sok értelme ennek a zsidózásnak, cigányozásnak, én ezen komolyan mindig csak röhögni tudok, hogy az veri a legjobban a mellét, aki olyan helyről származik, ahol minden második házban egy roma lakik. Pl Gyöngyöspata...ki is élt ott? :-)

2013. aug. 6. 17:20
 2/45 anonim ***** válasza:
92%
A nagypapa még semmi, ha valaki addig visszamegy... Az igazi finomságok az 1900-as évek előtti időkre mutató családfákban kerülnek a felszínre. Szerintem senki se ringatja magát olyan illúzióba, hogy 100%-ig magyar. Ha mégis van ilyen személy, akkor nem javaslom neki a családfakutatást, mert csalódni fog.
2013. aug. 6. 17:20
 3/45 anonim ***** válasza:
100%
bocsi, ezeket a nemzetiségeket Te is írtad. :-)
2013. aug. 6. 17:21
 4/45 anonim ***** válasza:
88%
Hát nem tudom, Juhász, Erdei, Dobó, Deák, ilyen nevek vannak a családban, szóval halvány lila gőzöm van róla hogy magyarnak számítok :D
2013. aug. 6. 17:24
 5/45 anonim ***** válasza:
100%

Én attól függ.

Ha az ősökig megyünk vissza akkor tényleg ki tudja (és,nekem nem is Mo-n született mindkét szülőm ráadásul).

A nagyapa az azért biztos.

Az anyai nagyapám tuti.

Az apai,szerintem magyar.

Igaz,hogy a vezetéknevem az abszolút nem magyar.

De,mindegy.Szeretjük a családunkat,mindegy ki milyen,mik vagyunk! :D

2013. aug. 6. 17:28
 6/45 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda??? 100% magyar nem is létezik.
2013. aug. 6. 17:32
 7/45 anonim ***** válasza:
@4 Egy időben elég divatos volt ilyen neveket felvenni, szóval pusztán a név semmit sem jelent, ha magyaros csengésű.
2013. aug. 6. 17:33
 8/45 A kérdező kommentje:

4-esnek...

Nem az a kérdés, hogy ki volt a férje kinek és milyen neve volt, hanem, hogy tuti, hogy ő verte be a lompost amiből gyerek is lett... Erre 1000 óta volt vagy 40-50 lehetőség a hibázásra. Angol felmérés szerint a családok 11%-ában nem a valódi apa neveli a gyerekét. Vagyis magyarra vetítve a felmenőid közül 4-5 nem az akit annak hiszel és ahhoz, hogy a családfád téves legyen, elég egyetlen 1 baki.

2013. aug. 6. 17:34
 9/45 A kérdező kommentje:
Az elég kellemetlen lehetett, ha valakit azért nyírtak ki, mert az apuci pl. zsidó volt, holott az anyukának csak megtetszett a vízszerelő aznap...
2013. aug. 6. 17:38
 10/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok biztos benne,nem ismertem,a szüleimet sem ismerem.Örökbefogadtak.Viszont ők magyarok voltak mind.Ez 100%
2013. aug. 6. 17:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!