Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Biztos vagy benne, hogy a...

Biztos vagy benne, hogy a nagyapád valóban a nagyapád? Biztos, hogy 100% magyar vagy?

Figyelt kérdés
Mi magyarok büszkék vagyunk a nemzetiségünkre, de rengeteg bevándorló, betelepített népekkel keveredtünk. Német, török, zsidó vagy akár orosz (1945). 50 éve még nem volt szokás a válás, egy életre választott párt magának az ember vagy a család kényszerítette bele egy buliba ha tetszett ha nem. Ha 25 évet veszünk egy emberöltőnek, akkor az államalapítástól 42 alkalom adódott a felmenőidnek félrelépni egy szomszéddal, kocsissal, lovásszal, katonával stb... Így már az a bizonyos magyarság sem biztos, még ha ezt akár vezetett családfa is bizonyítaná, vagyis más a biológiai apa és más ami a papíron van...
2013. aug. 6. 17:15
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:

Hát én annyit tudok, hogy egyik papám se az igazi akit ismerek, de tudom azt is hogy az igaziak is magyarok voltak.

Nem tudom mi szükséges ahhoz, hogy valaki 100%-ig magyar legyen, elvileg csak ide kell születni. Ami biztos, hogy minden dédszülőm ide született..Én attól még magyarnak tartom magam :D mármint igazi magyarnak..

2013. aug. 6. 17:42
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy 100%-ig magyar vagyok-e, ha visszamegyünk a honfoglalásig, de nem is érdekel. Miért akarjak 100%-ban az lenni? Akkor olyan nagyon jó lenne nekem? :)
2013. aug. 6. 17:44
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

Biztos a nagyapám a nagyapám, mert a testalkatomat, az orrformámat, az arcformámat és egy csomó jellembéli tulajdonságot tőle örököltem...

És biztos vagyok benne, hogy nem vagyok 100% magyar. 50% színtiszta német, a többit nem tudom, talán tót...

2013. aug. 6. 17:45
 14/45 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szüleim, nagyszüleim és egyéb felmenőim mind 100%-s magyarok... Mert már azzá váltak, de különben az őseim apai ágról lengyelek voltak, akik 300 évvel ezelőtt érkeztek Magyarországra, igen, a Rákóczi-szabadságharc után, a nagy betelepülések/betelepítések idején. (Nekünk egy muzeológus rokon révén már megvolt a családfakutatás.)

Most akkor én minek számítok??

2013. aug. 6. 17:47
 15/45 MrPifta ***** válasza:
100%
Az én nagyszüleim személy szerint magyarok voltak. És ha valakinek nem? Ha külföldiek lennének a szüleim, attól még ugyaolyan sportőrült lennék, ugyanakkora lenne a szakállam, ugyanolyan jó villanyszerelők lennék.
2013. aug. 6. 17:48
 16/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem kellett egyik ősanyának sem félrelépni, hogy a gyerek ne tiszta magyar legyen. A honfoglalás óta kun,jász,török, stb. néppel keveredtek, törvényes házasságban is.

Nincs olyan ember, akinek minden őse tiszta magyar.

2013. aug. 6. 17:49
 17/45 Salx Narval ***** válasza:
100%
Abban biztos vagyok, hogy a nagyapám az a nagyapám volt.:D Dédszülőkig visszamenőleg nem volt keveredés, előtte, ki tudja?:D 100%, hogy az én őseim között is voltak más nemzetiségűek.
2013. aug. 6. 17:56
 18/45 anonim ***** válasza:
73%

Sváb ill. német grófi család leszármazottja vagyok és erdélyi magyar anyai részről.

Apai részről, meg csak magyar.

Nem vagyok 100% magyar. Pláne, mert mindig az elveszett birtokainkat, cselédeinket kell hallgatnom, hogy milyen jó volt minden, mikor meg volt a villánk és a német házunk... tudom, hogy nem vagyok 100%-ig magyar.

2013. aug. 6. 17:56
 19/45 anonim ***** válasza:
Tudtommal az vagyok!
2013. aug. 6. 17:59
 20/45 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a többiben nem..

Nagyapámat árvaházból vették ki a háború után, nem találta meg a felmenőit, apa ismeretlen..

Másik ágról pedig a nagyapám itt született Magyarországon, de nem tudjuk honnan jöttek , annyit tudunk, hogy északról. Vezetéknév alapján Lengyelországból

Nagyanyám ükja is bevándorló,és a másik nagyanyamtalán Erdélyi..

Viszont magyarnak tartom magam (ízig vérig) sőt állítólag ősmagyar vonásaim vannak. (Sötét haj, szem, kissé húzott szem,...stb én nem tudom milyenek voltak, de a történelem tanárok szerint olyanok mint én:))

A családban amúgy vannak "oldalágak) a válás hiányából adódóan, de mindenki tudja, ki kinek a leszármazottja, elvileg

2013. aug. 6. 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!