Biztos vagy benne, hogy a nagyapád valóban a nagyapád? Biztos, hogy 100% magyar vagy?
Hát én annyit tudok, hogy egyik papám se az igazi akit ismerek, de tudom azt is hogy az igaziak is magyarok voltak.
Nem tudom mi szükséges ahhoz, hogy valaki 100%-ig magyar legyen, elvileg csak ide kell születni. Ami biztos, hogy minden dédszülőm ide született..Én attól még magyarnak tartom magam :D mármint igazi magyarnak..
Biztos a nagyapám a nagyapám, mert a testalkatomat, az orrformámat, az arcformámat és egy csomó jellembéli tulajdonságot tőle örököltem...
És biztos vagyok benne, hogy nem vagyok 100% magyar. 50% színtiszta német, a többit nem tudom, talán tót...
Nekem a szüleim, nagyszüleim és egyéb felmenőim mind 100%-s magyarok... Mert már azzá váltak, de különben az őseim apai ágról lengyelek voltak, akik 300 évvel ezelőtt érkeztek Magyarországra, igen, a Rákóczi-szabadságharc után, a nagy betelepülések/betelepítések idején. (Nekünk egy muzeológus rokon révén már megvolt a családfakutatás.)
Most akkor én minek számítok??
Nem kellett egyik ősanyának sem félrelépni, hogy a gyerek ne tiszta magyar legyen. A honfoglalás óta kun,jász,török, stb. néppel keveredtek, törvényes házasságban is.
Nincs olyan ember, akinek minden őse tiszta magyar.
Sváb ill. német grófi család leszármazottja vagyok és erdélyi magyar anyai részről.
Apai részről, meg csak magyar.
Nem vagyok 100% magyar. Pláne, mert mindig az elveszett birtokainkat, cselédeinket kell hallgatnom, hogy milyen jó volt minden, mikor meg volt a villánk és a német házunk... tudom, hogy nem vagyok 100%-ig magyar.
Igen, a többiben nem..
Nagyapámat árvaházból vették ki a háború után, nem találta meg a felmenőit, apa ismeretlen..
Másik ágról pedig a nagyapám itt született Magyarországon, de nem tudjuk honnan jöttek , annyit tudunk, hogy északról. Vezetéknév alapján Lengyelországból
Nagyanyám ükja is bevándorló,és a másik nagyanyamtalán Erdélyi..
Viszont magyarnak tartom magam (ízig vérig) sőt állítólag ősmagyar vonásaim vannak. (Sötét haj, szem, kissé húzott szem,...stb én nem tudom milyenek voltak, de a történelem tanárok szerint olyanok mint én:))
A családban amúgy vannak "oldalágak) a válás hiányából adódóan, de mindenki tudja, ki kinek a leszármazottja, elvileg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!