Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Biztos vagy benne, hogy a...

Biztos vagy benne, hogy a nagyapád valóban a nagyapád? Biztos, hogy 100% magyar vagy?

Figyelt kérdés
Mi magyarok büszkék vagyunk a nemzetiségünkre, de rengeteg bevándorló, betelepített népekkel keveredtünk. Német, török, zsidó vagy akár orosz (1945). 50 éve még nem volt szokás a válás, egy életre választott párt magának az ember vagy a család kényszerítette bele egy buliba ha tetszett ha nem. Ha 25 évet veszünk egy emberöltőnek, akkor az államalapítástól 42 alkalom adódott a felmenőidnek félrelépni egy szomszéddal, kocsissal, lovásszal, katonával stb... Így már az a bizonyos magyarság sem biztos, még ha ezt akár vezetett családfa is bizonyítaná, vagyis más a biológiai apa és más ami a papíron van...
2013. aug. 6. 17:15
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:
..nem abban nem vagyok biztos, hogy nem vagyok magyar, hanem abban, hogy 100%-ban, genetikailag.
2013. aug. 30. 13:30
 42/45 anonim ***** válasza:
Van 'genetikailag magyar'? Nocsak, és az milyen?
2013. aug. 30. 13:50
 43/45 anonim ***** válasza:

Hát én büszke vagyok az őseimre, szerintem nagyon izgalmas, hogy ki mindenki volt az ősünk. Nekem van szerb, sváb, szász , székely és még Isten tudja ki az őseim közt. Ugye, hát magyarnak érzem magam, nyilván, minek másnak. Kicsit bánom, hogy nem tudom egy helyre, vagy egy népcsoportra azt mondani, hogy én ott gyökerezem, mert több helyre és több népek közé térnek a gyökereim. Azért büszke vagyok én mindegyikre.

Amúgy meg biztos vagyok benne, hogy nem volt félrelépés legalább nagyszülői szintig. Erre elég jó garancia pusztán az, hogy keresztyén hívő családok sarja vagyok, akik Isten szolgálatában élték le egész életüket, és minden tettükkel őszintén törekedtek Istennek tetsző életet élni, ezt legalább nagyszülői szintig tudom követni személyesen is.

2013. szept. 1. 18:57
 44/45 anonim ***** válasza:

"Erre elég jó garancia pusztán az, hogy keresztyén hívő családok sarja vagyok, akik Isten szolgálatában élték le egész életüket,"

No, ez sok mindenre garancia lehet, de - már megbocsáss -a félrelépésre aligha.

2013. szept. 2. 09:00
 45/45 anonim ***** válasza:

én biztos magyar vagyok.

A nevem eléggé magyaros:

Előd

Német-Római Császár Előd.

2013. szept. 2. 09:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!