Biztos vagy benne, hogy a nagyapád valóban a nagyapád? Biztos, hogy 100% magyar vagy?
:D Na én úgy nem vagyok 100 % magyar, ahogy annak a rendje. Szerencsére.
Az anyai ükmamám, aki osztrák volt kicsit lazára vette a figurát és állítólag - de még a dédim sem tudta megmondani - a két lánya egy cseh katonától született. Aztán állítólag született valaki mástól született egy fia is, de róla elég hamar lemondott. Később a lányairól is, így került a dédimama Magyarországra.
Úgyhogy igazi keverék vagyok és erre nagyon büszke!
20:46.
Nekem is lehetnek magyar őseim (vagy ki tudja még mi) anyai ágról,apai ágról meg szerintem orosz ősök.
Meg, apukám ugyanúgy megtanult magyarul,de kicsi korától az orosz nyelvet használta .
Anyai nagypapám Erdélyben született,de magyar.
:))
Én is büszke vagyok erre.
Az én esetemben valamivel konkrétabban kimutatható talán.
De az igaz hogy az mindenki aminek vallja,érzi magát.
Erre felhozhatom Petőfit is példának.
Az eredeti neve szerb volt,ha jól tudom akkor az édesanyja magyar,édesapja szerb (de javítsatok ki ha tévedek) és magyarnak mondta magát.
(Bár félig az volt mindenképp.)
Páran megértették a kérdést de sokan nem. Nem náci fajkérdést kívántam kreálni és senki önérzetét nem kívánom sérteni. Aki ezt olvasta ki az egészből az simán csak csípőből tüzel és nem tud túllépni közhelyeken.
Mindenki sorolja, hogy a nagyapja, dédapja milyen nemzetiségű volt, de én ettől egy kicsit mélyebbre mennék néprajzi szinten. Vagyis elgondolkodott-e valaki azon, hogy hogy a felmenői közül bárki is félrelépett gyerekcsinálás elzményeként és a családfája ettől fogva nem igaz.
Pl. "Németh László dédapja helyett Tóth Géza szomszéd volt a valódi apuka, de Németh Zsoltika ma Németh Lászlót hiszi vér szerinti felmenőjének."
Vajon ez mennyire nagy gyakorisággal történhetett meg pl. egy 1000 éves vagy akár csak egy 100 éves családfa során? Van értelme így a családfa-kutatásnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!