Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Biztos vagy benne, hogy a...

Biztos vagy benne, hogy a nagyapád valóban a nagyapád? Biztos, hogy 100% magyar vagy?

Figyelt kérdés
Mi magyarok büszkék vagyunk a nemzetiségünkre, de rengeteg bevándorló, betelepített népekkel keveredtünk. Német, török, zsidó vagy akár orosz (1945). 50 éve még nem volt szokás a válás, egy életre választott párt magának az ember vagy a család kényszerítette bele egy buliba ha tetszett ha nem. Ha 25 évet veszünk egy emberöltőnek, akkor az államalapítástól 42 alkalom adódott a felmenőidnek félrelépni egy szomszéddal, kocsissal, lovásszal, katonával stb... Így már az a bizonyos magyarság sem biztos, még ha ezt akár vezetett családfa is bizonyítaná, vagyis más a biológiai apa és más ami a papíron van...
2013. aug. 6. 17:15
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%
Ük-ük szülőkig visszamenőleg magyar felmenőim vannak minden ágról, és Magyarországon éltek. Hogy előttük mi volt, honnan jöttünk, nem tudom és nem is érdekel. Attól, mert 300 évvel ezelőtt voltak török/sváb/zsidó/cigány/kínai/afrikai őseim (amit amúgy nem tudok, és nem is fogok utánajárni) én még magyarnak tartom magam, itt élek, az vagyok. Az anyakönyvbe is így jegyeztek be, a többi nem igazán érdekel. Mi volt a kérdéssel a célod? Hogy családfakutatásba kezdjen az ország? Vagy neked miért jó ilyeneken gondolkodni naphosszat. Nem teljesen mindegy ez, hogy kinek milyen ősei vannak és ki kitől származik? Lehet bárkiben cigány vér de akár királyi családtól is származhatunk. Oly mindegy ma már.
2013. aug. 6. 18:15
 22/45 anonim ***** válasza:
85%
"Mi magyarok" --- hat Te biztos nem vagy az, kedves kerdezo! Nem birtal mar jobbat kitalalni ettol? :) Egyebkent mindenki az, aminek tartja magat! ;)
2013. aug. 6. 18:19
 23/45 anonim ***** válasza:
Én már az egyik dédapámnál el akadok,róla semmit sem tudok dédmamám eléggé heves életet élt és az anyai papám csak úgy véletlen lett. De kinézetre mindig mondták róla hogy olyan törökös arcvonásai vannak,én meg kiköpött mása vagyok,és rám is mondták. apai nagyanyám felől meg egy kis cigányság jött szóval... xD
2013. aug. 6. 19:04
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha Zrínyi adományozott nemeslevelet a családnak akkor lehetek magyar légyszi? Csak mert utánna tudok még horvát, osztrák, német sőt bolgár felmenőről...
2013. aug. 6. 19:50
 25/45 anonim ***** válasza:

:D Na én úgy nem vagyok 100 % magyar, ahogy annak a rendje. Szerencsére.

Az anyai ükmamám, aki osztrák volt kicsit lazára vette a figurát és állítólag - de még a dédim sem tudta megmondani - a két lánya egy cseh katonától született. Aztán állítólag született valaki mástól született egy fia is, de róla elég hamar lemondott. Később a lányairól is, így került a dédimama Magyarországra.

Úgyhogy igazi keverék vagyok és erre nagyon büszke!

2013. aug. 6. 20:46
 26/45 anonim ***** válasza:

20:46.

Nekem is lehetnek magyar őseim (vagy ki tudja még mi) anyai ágról,apai ágról meg szerintem orosz ősök.

Meg, apukám ugyanúgy megtanult magyarul,de kicsi korától az orosz nyelvet használta .

Anyai nagypapám Erdélyben született,de magyar.

:))

Én is büszke vagyok erre.

Az én esetemben valamivel konkrétabban kimutatható talán.

De az igaz hogy az mindenki aminek vallja,érzi magát.

Erre felhozhatom Petőfit is példának.

Az eredeti neve szerb volt,ha jól tudom akkor az édesanyja magyar,édesapja szerb (de javítsatok ki ha tévedek) és magyarnak mondta magát.

(Bár félig az volt mindenképp.)

2013. aug. 6. 20:51
 27/45 anonim ***** válasza:
Az én nagyim horvát. A nagyapámról eddig azt hittem hogy az,de kiderült hogy csak apukám nevelőapja,mert az igazi lelépett.
2013. aug. 6. 21:44
 28/45 anonim válasza:
100%
Nem attól leszel magyar, hogy mik voltak a szüleid, dédszüleid. Nem is attól, hogy milyen állampolgár vagy, hanem attól, hogy legbelül annak tartod magad. Az, hogy a véred teljesen magyar-e, hát azt kevés ember mondhatja el magáról. Csak gondolj bele, hogy ezer éve vagyunk itt. Szerinted hány olyan ember van, aki ezer év után is színtiszta Magyar?
2013. aug. 6. 23:32
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
Én egy jól összeturmixolt európai vagyok! Szeretem a sört, szevasztok!
2013. aug. 7. 01:15
 30/45 A kérdező kommentje:

Páran megértették a kérdést de sokan nem. Nem náci fajkérdést kívántam kreálni és senki önérzetét nem kívánom sérteni. Aki ezt olvasta ki az egészből az simán csak csípőből tüzel és nem tud túllépni közhelyeken.

Mindenki sorolja, hogy a nagyapja, dédapja milyen nemzetiségű volt, de én ettől egy kicsit mélyebbre mennék néprajzi szinten. Vagyis elgondolkodott-e valaki azon, hogy hogy a felmenői közül bárki is félrelépett gyerekcsinálás elzményeként és a családfája ettől fogva nem igaz.

Pl. "Németh László dédapja helyett Tóth Géza szomszéd volt a valódi apuka, de Németh Zsoltika ma Németh Lászlót hiszi vér szerinti felmenőjének."

Vajon ez mennyire nagy gyakorisággal történhetett meg pl. egy 1000 éves vagy akár csak egy 100 éves családfa során? Van értelme így a családfa-kutatásnak?

2013. aug. 7. 09:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!