Valóban ez "jár neki"?

Figyelt kérdés

Rengeteget dolgozok, (csak egy példa: októberben 8 órás munkaidővel számolva 28 napot dolgoztam). Napi 12 órákat húzok le zsinórban, ami persze nem 12 óra, hanem 14. Szeretem a munkámat, és így hogy valóban nincs egyben két nap szabadnapom aránylag jól is keresek. Nettó 85-90 ezer forint körül jön össze, attól függően hány órát melózok. Fiatal vagyok, néha szeretnék én is új ruhát venni magamnak, de szinte sírva fakadok ha megnézek egy-egy kirakatot. Évek óta barátnőim megunt gönceiben járok. Tehát még nagy igényeim sincsenek.

Mégis, elmegy a pénz. Édesanyám van, hogy szó nélkül elveszi. Hiába fizetem a csekkeket, bevásárolok, önellátó vagyok teljesen. Szerinte azért se szólhatnék egy szót se, ha az egészet elvenné hiszen itthon lakok. Annyira bánt ez. Hiszen nem sok mindent akarok venni, de most például a karácsonyi ajándékuk árát szedte el tőlem. Amikor szóvá tettem azt mondta, hogy ne hisztizzek, örüljek h hagyott 5 ezer forintot.

2013. nov. 7. 22:23
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Nem szoktam kérdőre vonni, mert akkor jön a szokásos szöveggel: "én tanítottalak" "egyedül kellett felnevelni" "sajnálsz az anyádtól pár forintot is" "apádhoz is mehetsz, ha nem tetszik valami" (miközben tudja jól hogy nem jó a viszonyunk apámmal)
2013. nov. 7. 23:16
 32/52 anonim ***** válasza:
100%

"októberben 8 órás munkaidővel számolva 28 napot dolgoztam"

"aránylag jól is keresek. Nettó 85-90 ezer forint körül jön össze, "

Ez a két mondat kizárja egymást.

Valóban költözz el. Békés megyében biztos találsz egy kis albérletet, ahol meg tudsz élni ennyi pénzből.

2013. nov. 7. 23:44
 33/52 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom eldönteni, hogy ez egy kamu kérdés, vagy a kérdező valóban ennyire beteg... egyelőre az elsőt tartom valószínűbbnek.
2013. nov. 7. 23:46
 34/52 A kérdező kommentje:

Miért is zárná ki egymást? Felénk igenis elég jó az a 90 ezer forint. Legtöbb ismerősöm 70 ezret kap. Barátnőm 360 forintot kap óránként.

Amúgy nem hinném, hogy beteg lennék, szimplán sajnálom az anyámat és közben magamat is hogy ennyire nem sikerül semmi.

2013. nov. 8. 00:01
 35/52 anonim ***** válasza:
23%
khm, ez a második...
2013. nov. 8. 00:07
 36/52 anonim ***** válasza:
60%

Na jah, vagy kamu vagy beteg a kérdező....

85-90 ezer nem jó fizetés semmiképp, ennyi munkáért meg végképp nem! És nem értem, hogy lehet ennyire életképtelen el felnőtt nő. Én 19 évesen a saját talpamra álltam, és azóta is, kösz, jól megvagyok. Ezért kár gürizned!

Költözz el, hagyd ott mamit, papit, meg mit tudom én:)))

De valószínű te ilyen típus vagy, akit el lehet nyomni...

2013. nov. 8. 04:41
 37/52 anonim ***** válasza:
100%

Havi 90 ezer nem jó kereset, hanem egy vicc. A helyedben fognám magam, és keresnék mást. Nincs gyereked, nincs külön lakásod, így viszonylag könnyen tudsz váltani, nem feoyeget az a veszély, hogy utcára kerülsz, ha egy ideig nem dolgozol.

De ha ragaszkodsz a non-stop melóhoz alamizsnáért, akkor viselkedj felnőttként. Leülsz anyukáddal, és átbeszélitek, hogy mi mennyi, elosztjátok, és mindenki fizeti a rá eső részt. Anyukádnak igaza van abban, hogy ha felnőttkén, otthon laksz, akkor kötelességed beszállni a költségekbe, főleg ha rosszul is éltek, de azér a havi 85 az sok.

2013. nov. 8. 06:17
 38/52 A kérdező kommentje:
Persze, itt mindenki egyik napról a másikra könnyen tud váltani munkahelyet. Ez a valóság. Örülhetek, hogy van munkám. A vendéglátás pedig ilyen "műfaj". Ott volt mindig a legkevesebb a fizetés. Ennél rosszabb helyen is voltam, ahol a napi 16 órára akart a főnök 4500 forintot adni.
2013. nov. 8. 07:29
 39/52 anonim ***** válasza:
100%

A munkád több sebből vérzik. Max 8 óra a napi munkaidő. Néha lehet 12 órázni, de a +4 az túlóra. A napi 14 órás munkaidő szabálytalan, mert 12 a max.

Amennyit te dolgozol, az a 90.000 Ft egyébként sem sok, de ennyi munkához kevés.A főnököd szabálytalanul dolgoztat, a túlórádat ki sem fizeti, és lefogadom, hogy bejelentés nélkül vagy, azaz feketén, azért fizet kézbe.

Egy munkaügyes

2013. nov. 8. 08:01
 40/52 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat, de szerintem két megoldás van.

1. Leülsz az anyáddal NORMÁLISAN, elmondod, hogy 21 évesen legyen kedves felnőttként kezelni. Avasson be a kiadásokba, ha kell vezessetek táblázatot, mennyi a kettőtök bevétele, mennyi a kiadás (rezsi, hitel, kaja) és a kettő különbözetét osszátok ketté.

Ezzel a fölösleges kiadásokra is rá lehet mutatni (cigi, drága kozmetikum, vagy rágcsa) Tűzzétek ki közös célként, hogy spóroltok valamira. Ezt azért kell, h anyukés valóban lássa azt, hogy a segítő szándék is benned van, de attól még maradjon nálad a fizetésedből.

2. Ha nem tudtok megegyezni a közös kassza elvvel, akkor keress egy barátnőt akivel összeköltözhetsz, vagy egy kiadó szobát, mert 5ezer forintnál biztos több maradna nálad.

2013. nov. 8. 08:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!