Vállalnád kezességet?
Örököltek egy kis pénzt, így most lenne önerejük de a gyerekem párja nem tudja vállalni a kezességet sok tartozása miatt. Így arra kértek vállaljam én, de én félek tőle. Egyikük munkája sem biztos, tudom ilyen a mai világban nincs is talán. De mindketten ugyan ott dolgoznak ahol csak pár hónapos szerződéssel alkalmazzák őket. Mi van ha a tatozásukért majd a mi lakásunkat is elárverezik, legalább ezt megőrölne a gyerekem egykeként.
Soha nem volt hittelünk így lehet csak azért félek.

Teny, hogy a gyermekeert a szulo sok mindent megtesz, de vannak hatarok.
Az is a szulo dolga, hogy (ha van ra lehetosege) ne engedje butasagot csinalni, foleg ne tamogassa.
Nem lattam, hogy irtal volna a parkapcsolatukrol, de ugy latom, hogy nem hazasok.
Szerintem:
- hazassag nelkul hitelt felvenniuk a lanyod nevere (mert ugye a parja nem lenne benne a szerzodesben) rizikos es butasag. Lehet, hogy meg husz ev mulva is egyutt lesznek, lehet, hogy jovore mar nem es akkor a lanyodnak kellene egyedul vinnie a terhet, hiszen a parja egy viszlattal lelephetne.
- stabil munkahelyek nelkul hitelt felvenni butasag. Egyaltalan adna nekik barelyik bank hatarozott ideju munkaviszonyra szerzodest?
- anelkul hitelt felvenni, hogy biztosra tudnak kepesek havi x osszeget gond nelkul felrerakni szinten butasag. Eddig sem sikerult ennyit elkuloniteni, most viszont mar muszaj lenne, de igy sem menne.
- hirtelen megfontolasbol bevonni meg egy embert, foleg szereto csaladtagot arra, hogy a sajat megelheteset is kockaztassa szinten butasag.
A hulyesegben en nem tamogatnam oket, ez is a szereto szulo dolga.

NE VÁLLALD!
Soha nem volt hittelünk így lehet csak azért félek.
Ezt írtad te magad is.
És saját tapasztalat! Ha az adós nem fizet, a bank megy a kezeshez. Én voltam az adós, egyik rokonom a kezes. Amíg nem fizettem ki a tartozást, bizony kopogott a bank, vinni akart mindent!!!
Ez nagyon komoly! Ne légy kezes!!!!!!!!!!!!!!!!

eladósodottnak kezesnek lenni...?
ez a rövid mondat már önmagában válasz

"Csak ugye nem ő venné fel, hanem a gyerekem és én. "
Itt lóg ki a lóláb!
, hogym ilyen sötét ügylet lenne ez!!!
Eszedbe ne jusson vállalni a kezességet!!!!
A gyerekedet is beszéld le róla.
Eltűnne a pénz, egy idő múlva a pasas is, nektek meg maradna az adósság, vagy ar árverezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!