Vállalnád kezességet?

Figyelt kérdés

Örököltek egy kis pénzt, így most lenne önerejük de a gyerekem párja nem tudja vállalni a kezességet sok tartozása miatt. Így arra kértek vállaljam én, de én félek tőle. Egyikük munkája sem biztos, tudom ilyen a mai világban nincs is talán. De mindketten ugyan ott dolgoznak ahol csak pár hónapos szerződéssel alkalmazzák őket. Mi van ha a tatozásukért majd a mi lakásunkat is elárverezik, legalább ezt megőrölne a gyerekem egykeként.

Soha nem volt hittelünk így lehet csak azért félek.

2013. szept. 21. 12:42
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
98%
Nem vállalunk kezességet olyanért akinek sok tartozása van, és nincs állandó munkahelye. Jól látod a helyzetet, egész biztosan a te lakásod is rámenne. Így legalább majd azt megörökölhetik.
2013. szept. 21. 12:45
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Ami még biztosnak látszik ma, az sem biztos holnap. A kezesség szinte egyenlő egy hitelfelvétellel. Ha nem fizet a felvevő, a kezesnek kell fizetnie.
2013. szept. 21. 12:47
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem vállalnám ez biztos. Láttam már olyat hogy valaki a saját szülőjének vállalt kezességet és még 10 évvel a szülő halála után is fizette az adósságot. A te elsődleges felelősséged a gyereked, rá kell gondolnod.
2013. szept. 21. 12:51
 4/35 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem vállalnám.
2013. szept. 21. 12:52
 5/35 anonim ***** válasza:
97%
Kolléganőmnek most inkasszózták a teljes fizetését a bankszámlájáról, mert kezességet vállalt. Soha nem vállalnék kezességet, senki kedvéért és pont. És szerintem ilyet normális, helyes értékrendű ember nem is kér senkitől, ez a véleményem.
2013. szept. 21. 12:58
 6/35 anonim ***** válasza:
100%
Semmi pénzért,senkinek.
2013. szept. 21. 13:10
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem vállalnam semmiképp.
2013. szept. 21. 13:10
 8/35 anonim ***** válasza:
95%
Nem vállalnám alapból se, de így hogy sok a tartozása és vagy van munkája vagy nincs a vejednek, pláne nem. Mellesleg nem kérnék kezességet se a szüleimtől, se senkitől.
2013. szept. 21. 13:11
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem vállalnám, ez a kezesnek elég nagy rizikó :/
2013. szept. 21. 13:32
 10/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem vállalnám! Az ő érdekükben is így döntenék, mivel én vagyok az egyetlen biztos pont, ha bajba kerülnének, hozzám még jöhetnek lakni, míg egyenesbe kerülnek.

Ott van Ganxta Zoli, az apja teljes egzisztenciája ráment a fiú hitelére.

2013. szept. 21. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!