Vállalnád kezességet?
Örököltek egy kis pénzt, így most lenne önerejük de a gyerekem párja nem tudja vállalni a kezességet sok tartozása miatt. Így arra kértek vállaljam én, de én félek tőle. Egyikük munkája sem biztos, tudom ilyen a mai világban nincs is talán. De mindketten ugyan ott dolgoznak ahol csak pár hónapos szerződéssel alkalmazzák őket. Mi van ha a tatozásukért majd a mi lakásunkat is elárverezik, legalább ezt megőrölne a gyerekem egykeként.
Soha nem volt hittelünk így lehet csak azért félek.

A 20-as válasz alapján meg még annál is kizártabb!!!
Nehogy belemenj, mert 2 lakás fog elúszni!

Senkiért, soha nem vállalnék kezességet. Bármi történhet önhibán hívül is, és az egész életünk tönkremehet.
Ha olyan a helyzet akkor inkább adok kölcsön, esetleg sosem kapom vissza. De hogy a bankok lehúzzanak a többszörösével, azt nem.

csak akkor, ha bármi van én tudnám vállalni a fizetését a hitelnek, és ennek fejében, ah én fizetem, akkor részesedésem is lesz az ingatlanból, ha nem fizetek akkor persze nem, csak annak arányában, mint amennyit fizettem bele.
De ezt is csak akkor állnék úgy anyagilag, hogy ne legyen gond, ha nekem kell fizetnem.
sajnos sok példát láttam a félelmed megtörténésére, a legtöbb esetben, a gyerekek sem gondolták volna, hogy ilyen helyzetet okozhatnak

20-as válasz alapján semmiképpen
26-os

Még ha érzelmileg megzsarolnak akkor se tedd meg!
Ezzel teszed a gyermekednek a legjobbat. Akkor is ha szóba sem áll veled pár évig. Élősködő fickó palira vesz titeket. tulajdonba kerül akkor is ha egy forintot nem ad bele soha, miközben csak a lányod és ti veszíthettek.
Hajléktalanként mihez fogsz kezdeni?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!