Mit mondjunk a gyereknek?

Figyelt kérdés
Éjszaka a 13 éves lányunk ránk nyitott szeretkezés közben, az apja nagyon mérges lett és kizavarta a szobából. Szegény azóta kerüli az apját és nem érti mi rosszat tett, hogy úgy kiabált vele. Most mit tegyek?
2013. aug. 18. 13:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 A kérdező kommentje:

Még nem menstruál.

De továbbra sem értem, hogy miért kötném az órára, hogy mi szoktunk szeretkezni? Ez csak rám és a páromra tartozik.

2013. aug. 18. 14:55
 42/68 anonim ***** válasza:
100%

aztán 2 év múlva lesz egy kérdés tőled,hogy terhesen jött haza a lányom most mi legyen?

de persze felvilágosítás az nem volt...

gondolom nagylány már, arról sem beszélsz vele? te jó ég!!!

egyébként 7.-ben már bioszból tanulják a szaporodást..

ja és a szexuális felvilágosítás nekünk 6.ban volt szóval..

2013. aug. 18. 14:55
 43/68 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A te kedvedért kimásolom az első bekezdést:

"A kamaszlány minden hónapban három napot töltött a Sajóparton állva, és szuggerálta a vizet. Meg akart halni, illetve dehogy akart, viszont haldokolni nem szeretett volna, ezért beelőzve a fájdalmas halált inkább nekiment volna a folyónak. Mit is gondolhatott volna egy tizenéves lány száz évvel ezelőtt, ha egyik napon arra ébred, hogy vérzik a lába köze? Aztán elmúlik, de egy hónap múlva újra előjön? Az valami nagyon komoly baj lehet, csak úgy nem áll neki ott senki vérezni… Tiszta sor: beteg, és meg fog halni. Minden hónapban a vérzéses időszakban kiment, és bámulta a vizet, hogy összegyűjtse a bátorságát az ugrásra, amíg egyszer valaki oda nem ment hozzá, és haza nem csalta. Akkor kérdeztek rá, hogy mi a baj. A család nőtagjai sokkoló leckét kaptak arról, mi történik akkor, ha nem mesélnek a lányoknak a testükről, a szexualitásról és a menstruációról. A lány természetesen makk egészséges volt. Neki köszönhetően azonban utána nem volt leánygyermek a családban, aki ne tudott volna arról, hogy mi, hogyan és merre történik. Emiatt nem volt soha tabu számomra sem, a lány ugyanis a dédmamám unokatestvére volt."

Na ezért fontos felvilágosítani (a nagy részét úgyis megtette az iskola)...

2013. aug. 18. 14:58
 44/68 anonim ***** válasza:
100%

kérdező, unokahugom szellemileg visszamaradott, mégis tudta már 13 évesen hogy hogy mennek a dolgok.. ne nézd már ennyire hülyének a gyerekedet.

(14 évesen még én is babáztam mégis tudtam hogy hogy mennek a dolgok, csak nem érdekelt a dolog - annyi hogy nálunk sosem buktak le a szülök egyrészt mert nyitott ajtónál alduták, másrészt meg csak miattunk probálták fent tartani az együtt élés látszatát, de tudtuk hogy anyánk hova mászkál el 2-3 napokra...)

2013. aug. 18. 14:59
 45/68 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 5.- ben:)

Én sem menstruáltam 13 évesen (15 elmúltam)

De tudtam mindent...sőt az édesanyámmal is beszelgettünk róla.

Sosem volt ciki beszélgetni, mindent meg tudtam beszélni vele, a mai napig meg tudok...

Ha nem kötöd az orrára is tudja, hogy éltek nemi életet. Az lenne a nem normális ha nem élnetek, ezt nemi is jobb lenne a ha tudná...

2013. aug. 18. 15:01
 46/68 anonim ***** válasza:
100%
Valoban, nem kell felvazolnod neki milyen poziturakat reszesitetek elonyben es hogy hetente hanyszor csinaljatok, de egy normalis szulo felvilagositja a gyereket, amikor erni kezd es nem varja meg ezzel az iskolat. Na, abbol tokeletesen kiderult volna a szamara, hogy a haloszoba ajton illik kopogni. Te ezzel mar lecsusztal sajnos, majd par ev mulva olvashatjuk a lanyodat, hogy mit, es miert nem mer neked elmondani. Fogadd oszinte gratulaciomat!
2013. aug. 18. 15:01
 47/68 anonim ***** válasza:
100%

Neki is...

15 akkor műltam, amikor menstruálni kezdtem, kicsit félreérthető volt...

2013. aug. 18. 15:03
 48/68 anonim ***** válasza:
100%

De továbbra sem értem, hogy miért kötném az órára, hogy mi szoktunk szeretkezni? Ez csak rám és a páromra tartozik.

Minek után a családtagotok, és egy helyen éltek, egy lakásban, így neki is "joga" tudni róla...

de nem erőszak a disznótor, ne tanitsd illemre (kopogásra) a gyereket, ne mond el hogy szoktatok szeretkezni és szerezz továbbra is kellemetlen élményeket magadnak is, a férjednek is és a szegény szerencsétlen lányodnak...

megjegyzés: egyik osztálytársam mesélte anno, hogy kb ovodás korában berohant a szüleihez mikor azok ép szexeltek, hasonló riadalom volt ott is, csak éppen ő sírva rohant a nagyobbik tesójához ébreszteni hogy "apu bántja anyut"

2013. aug. 18. 15:04
 49/68 anonim ***** válasza:
70%
Végig sem olvastam! Szerencsétlen kislány bemegy a szobátokba éjszaka, mert fáj a hasa, az apja meg ordítva kikergeti...miért nem vágtad pofán? Te csak nézted? Szegény kislány, nem csoda ha meg van zakkanva...szüleihez fordul mert baja van, de nem hogy segítséget kapna, hanem ordítva kizavarják, persze hogy nem érti...hát bocs, de birka egy férjed van!!!
2013. aug. 18. 15:10
 50/68 anonim ***** válasza:
64%

Tudod mit mondok én neked?Szerintem nagyon is jól tudta, hogy mit csináltok, pont azért ment be, mert valószínűleg zavarta a dolog. Ez a hasfájás csak kamu volt.

Én is csináltam ilyet tizenévesen, amikor már a hócipőm tele volt a vinnyogásukkal, akkor bementem valami okkal, csak legyenek már csendesebbek, vagy hagyják már abba.

Tud az a lány mindent, csak nem meri szóvá tenni.

2013. aug. 18. 15:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!