Mit mondjunk a gyereknek?
Még nem menstruál.
De továbbra sem értem, hogy miért kötném az órára, hogy mi szoktunk szeretkezni? Ez csak rám és a páromra tartozik.
aztán 2 év múlva lesz egy kérdés tőled,hogy terhesen jött haza a lányom most mi legyen?
de persze felvilágosítás az nem volt...
gondolom nagylány már, arról sem beszélsz vele? te jó ég!!!
egyébként 7.-ben már bioszból tanulják a szaporodást..
ja és a szexuális felvilágosítás nekünk 6.ban volt szóval..
A te kedvedért kimásolom az első bekezdést:
"A kamaszlány minden hónapban három napot töltött a Sajóparton állva, és szuggerálta a vizet. Meg akart halni, illetve dehogy akart, viszont haldokolni nem szeretett volna, ezért beelőzve a fájdalmas halált inkább nekiment volna a folyónak. Mit is gondolhatott volna egy tizenéves lány száz évvel ezelőtt, ha egyik napon arra ébred, hogy vérzik a lába köze? Aztán elmúlik, de egy hónap múlva újra előjön? Az valami nagyon komoly baj lehet, csak úgy nem áll neki ott senki vérezni… Tiszta sor: beteg, és meg fog halni. Minden hónapban a vérzéses időszakban kiment, és bámulta a vizet, hogy összegyűjtse a bátorságát az ugrásra, amíg egyszer valaki oda nem ment hozzá, és haza nem csalta. Akkor kérdeztek rá, hogy mi a baj. A család nőtagjai sokkoló leckét kaptak arról, mi történik akkor, ha nem mesélnek a lányoknak a testükről, a szexualitásról és a menstruációról. A lány természetesen makk egészséges volt. Neki köszönhetően azonban utána nem volt leánygyermek a családban, aki ne tudott volna arról, hogy mi, hogyan és merre történik. Emiatt nem volt soha tabu számomra sem, a lány ugyanis a dédmamám unokatestvére volt."
Na ezért fontos felvilágosítani (a nagy részét úgyis megtette az iskola)...
kérdező, unokahugom szellemileg visszamaradott, mégis tudta már 13 évesen hogy hogy mennek a dolgok.. ne nézd már ennyire hülyének a gyerekedet.
(14 évesen még én is babáztam mégis tudtam hogy hogy mennek a dolgok, csak nem érdekelt a dolog - annyi hogy nálunk sosem buktak le a szülök egyrészt mert nyitott ajtónál alduták, másrészt meg csak miattunk probálták fent tartani az együtt élés látszatát, de tudtuk hogy anyánk hova mászkál el 2-3 napokra...)
Nekünk 5.- ben:)
Én sem menstruáltam 13 évesen (15 elmúltam)
De tudtam mindent...sőt az édesanyámmal is beszelgettünk róla.
Sosem volt ciki beszélgetni, mindent meg tudtam beszélni vele, a mai napig meg tudok...
Ha nem kötöd az orrára is tudja, hogy éltek nemi életet. Az lenne a nem normális ha nem élnetek, ezt nemi is jobb lenne a ha tudná...
Neki is...
15 akkor műltam, amikor menstruálni kezdtem, kicsit félreérthető volt...
De továbbra sem értem, hogy miért kötném az órára, hogy mi szoktunk szeretkezni? Ez csak rám és a páromra tartozik.
Minek után a családtagotok, és egy helyen éltek, egy lakásban, így neki is "joga" tudni róla...
de nem erőszak a disznótor, ne tanitsd illemre (kopogásra) a gyereket, ne mond el hogy szoktatok szeretkezni és szerezz továbbra is kellemetlen élményeket magadnak is, a férjednek is és a szegény szerencsétlen lányodnak...
megjegyzés: egyik osztálytársam mesélte anno, hogy kb ovodás korában berohant a szüleihez mikor azok ép szexeltek, hasonló riadalom volt ott is, csak éppen ő sírva rohant a nagyobbik tesójához ébreszteni hogy "apu bántja anyut"
Tudod mit mondok én neked?Szerintem nagyon is jól tudta, hogy mit csináltok, pont azért ment be, mert valószínűleg zavarta a dolog. Ez a hasfájás csak kamu volt.
Én is csináltam ilyet tizenévesen, amikor már a hócipőm tele volt a vinnyogásukkal, akkor bementem valami okkal, csak legyenek már csendesebbek, vagy hagyják már abba.
Tud az a lány mindent, csak nem meri szóvá tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!