Mit mondjunk a gyereknek?

Figyelt kérdés
Éjszaka a 13 éves lányunk ránk nyitott szeretkezés közben, az apja nagyon mérges lett és kizavarta a szobából. Szegény azóta kerüli az apját és nem érti mi rosszat tett, hogy úgy kiabált vele. Most mit tegyek?
2013. aug. 18. 13:41
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:

12, 15, végre valaki megértette a kérdésemet.

Azért nem zárjuk kulcsra az ajtót, hogvy a gyerekek be tudjanak jönni szólni, ha bármi bajuk van.

2013. aug. 18. 14:04
 22/68 anonim ***** válasza:
100%

Nehogymár egy gyerek ne tudja, hogy a a szükei szexelnek, amikor megtudtam hogy lesz a gyerek(9 évesen) azonnal az ugrott be, hogy "úristen" a szüleim és a nagyszüleim is csinálták?

Majd amikor rendes felvilágosítóóra is vol (12 évesen) akkor leesett, hogy nem csak akkor csinálják, amikor gyereket akarnak, meg is beszéltük a suliban a többiekkel.

Az új btk szerint a lányod már élhet nemi életet 18 év alattival...

Ha nem akarjátok elmondani miért, egyszerüen annyit mondani, hogy megijedtetek, mskor kopogtasson, ha be akar jönni, és kérjetek bocsánatot (aműgy ha nem mondotok semmit ejbenúgyis összerakja)

2013. aug. 18. 14:07
 23/68 anonim ***** válasza:
100%
Be is ment a kislány szólni, de a férjed ordítozni kezdett. Szerinted helyesen tette? Bocsánatot kéne kérnie és elmagyaráznia (persze nem részletezve) hogy miért lett ideges.
2013. aug. 18. 14:07
 24/68 anonim ***** válasza:
100%
Be is ment szólni, csak a fater leordította a fejét. Mivel nem akarjátok neki megmondani, miért lett ideges az apja, tök fölösleges volt feltenni a kérdést. Nem mondotok semmit, legfeljebb csak bocsánatot kér a fater, amiért kiabált.
2013. aug. 18. 14:12
 25/68 anonim ***** válasza:
86%

Magyarul azért nem zárod kulcsra, hogy akkor is bemehessen, ha szexeltek. Nem vagytok ti komplettek. Mi az, "hogy mutassunk meg neki hogy kell?"

Gyönyörű a felfogásod, remélem megutál titeket egy életre....

2013. aug. 18. 14:12
 26/68 anonim ***** válasza:
14%
Utolsó, azért nem zárják be az ajtót, hogy ha rosszul lesz vagy bármi baj van, tudjon szólni. Nem azért mert közönséget akarnak, csak most nem jól sült el a dolog.
2013. aug. 18. 14:17
 27/68 anonim ***** válasza:
100%
13 evesen a fiuknal mar az a tema "kit vigyenek agyba". Persze csak a szajuk nagy, de 13 evesen tudja, hogy szexeltek es most kinos neki. Van egy roppant logikus megoldas a tovabbi hasonlo esetek megelozesere. Elojatek gyanant becsukjatok az ajtot. Aztan a vegen kinyitjatok. Feltetelezem nem vagytok olyan hangosak, hogy ne halljatok, ha esetleg kopognak. Illetve azt se gondolom, hogy faraszto lenne megtenni x lepest az ajtoig.
2013. aug. 18. 14:22
 28/68 A kérdező kommentje:
Most komolyan miért kellene elmondani a gyereknek, hogy szexeltünk mikor nem vett észre semmit?
2013. aug. 18. 14:25
 29/68 anonim ***** válasza:
89%

Mert akkor legalább megértené a kiabálás okát...

Hidd el, ez neki legalább annyira ciki, mint nektek, a legtöbb tini nyitott már be véletlenül a szüleihez, és tudja, hogy szoktatok szeretkezni. Ebben semmi titkolnivaló nincs, mindenki tanult az esetből. Ő kopogni fog, ti meg zárjátok az ajtót. Nem szabad a szexualitást ennyire tabuként kezelni, mert sok probléma forrásává válik...

2013. aug. 18. 14:29
 30/68 anonim ***** válasza:
65%

Nekem volt már olyan, hogy a gyerek megijesztett és váratlanul üvöltve csúnya szaladt ki a számon.

Akik itt apukára mérgesek hogy miért ordított, azok sosem rezzentek össze váratlanul semmin? Nem voltak soha megijesztve és reagáltak úgy, ahogy normál esetben nem tennék?

Én a gyereknek akkor megmondtam, hogy bocs, nagyon megijesztettel, tudod hogy nem szoktam így beszélni meg nem is rád voltam mérges, hanem a váratlan helyzetre hirtelen így reagáltam, ami ösztönös... ez van, megértette.

A helyetekben azt mondanám a lánynak, hogy nem rá haragszik az apja, nem direkt üvöltött vele, de annyira váratlanul ébresztette/hirtelen megijesztette, hogy így reagált. Ha lehet, legközelebb kopogjon.

2013. aug. 18. 14:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!