Meddig van joga egy gyereknek a szüleinél lakni?
18 éves koráig, onnantól a szülő joga eldönteni, hogy ott lakhat-e.
Persze jóérzésű szülő naná, hogy megengedi bármeddig - amíg nem a nemtanulok-nemdolgozok-szolgáljki-tartsálel-megmégakölkeimetis-megmégapáromatis esete forog fenn.
Engem mint szülõt nem zavarna, ha a gyermekeim velem laknának, ha még gyereke is van.
Minden szülõnek joga van eldöntenie, hogy mit enged és miben segit a gyerekein.
Nem rólam van szó, hanem a nővéremről, mindjárt 30 éves lesz, van egy 7 éves gyereke és még mindig velünk laknak, a nővérem, amikor itthon van, állandóan veszekszik mindenkivel, főleg velem, és még nekem mondja, hogy ha valami nem tetszik, el lehet költözni, de basszus 15 vagyok...szóval szerintem van egy kis különbség köztem és közte..mert ő már dolgozik is, van pasija is, igaz, ő másik városban lakik, de ettől függetlenül még nyugodtam odaköltözhetnének hozzá, én meg amíg nem vagyok nagykorú, nem költözhetek el innen csak úgy..a gyerekéről meg annyit, hogy összeugraszt mindenkit, engem meg a kis 7 éves takony lehülyéz, és ha rászólok, hogy a nagyobbaknak ne mondjon ilyet, a szüleim is engem vesznek elő és csesznek le, hogy én szegény ártatlan kicsit mindig macerálom...jah meg állandóan bemegy a szobámba és elterpeszkedik az én ágyamon, meg lopkodja a cuccaimat...
de nem csak ő, hanem a nővérem is, már szinte az összes hordható ruhámat ellopta és mivel egy bálna, az összeset kinyújtotta...
Szóval csak emiatt lennék rá kíváncsi, hogy ezek után jogosan pofázik nekem, hogy költözzek el 15 évesen, amikor ő mindjárt 30 évesen még élősködik rajtunk?
Joga? Igazából szülői kötelesség felnevelni a gyerekét, kitaníttatni majd ha van rá lehetősége segíteni az életben.
Ha jó a viszony, dolgozik és nem egy felelőtlen élősködő aki a szülei nyakába pottyantott egy unokát, hogy tartsák el ő meg majd éli világát és havi 20 ezer forinttal letudja a kötelességét akkor akár "jogos" az otthonlakás.
Elég nehézkes önálló életet kezdeni de sokan nem is akarnak és még hagyják is nekik.
Ó, te jó ég... Nagyon sajnállak, ez ultrabrutál helyzet. Én a helyedben valami jó messze lévő suliba mennék továbbtanulni, és éjjel-nappal tanulnék, hogy SOHA TÖBBET haza ne jöjjek. Legyen szuper munkám, és az érettségi után (akár külföldön) egyből el tudjam magam tartani, a magam ura legyek.
Kérdésedre válaszolva: amíg tanul a gyerek, addig van joga otthon lakni, de az otthon íratlan szabályokat betartva. Ha én úgy járnék, mint a nővéred, bizony meghúznám magam otthon, örülnék, hogy van hol laknom, a szégyen megölne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!