Árt egy gyereknek, ha meztelenül látja a szüleit?
A férjemmel imádunk meztelenül aludni. Úgy gondoltuk, ezzel a szokással akkor sem hagyunk fel, ha gyereket vállalunk, de nem tudom, milyen következményei lennének.
Persze, amikor a pici már elég idős, megmagyaráznánk neki, hogy ez természetes. És persze nem csinálnánk a gyerek előtt semmiféle huncut dolgokat.
Szerintem nyugodtan alhattok így, de magyarázzátok meg a gyereknek, hogy ha éjjel át akar mászni hozzátok akkor kopogjon (és felöltöztök).
A legtöbb gyerek szerintem nem akarja meztelenül látni a szüleit. Nem feltétlenül baj, ha megesik (pl. az ember akaratlanul is benyit néha), de direkt alkalmat teremteni rá nem kell.
Régen a paraszti családokban együtt aludtak egy ágyban, láthatták az állatokat pározni, középkorban kivégzést, stb...
Manapság van az, hogy ha a gyerek egy büdöset ereszt akkor két pszichológus és egy gyermekvédelmis ugrik oda, hogy segítsen feldolgozni a traumát.
Múltkor volt egy kérdés, hogy milyen beteg család az, ahol egy meztelen nőt ábrázoló festmény van a nappaliban...
A meztelen test látványától semmi baja nem lesz, főleg ha nem is hancúroztok előtte. Kamaszkorban kezdenek szégyenlősködni, akkor megfelelő tapintattal kell kezelni.
Nem árt.
Semmilyen.
Később sem árt, hiszen nem arról van szó, hogy mutogatjátok magatokat, sem arról, hogy orruk előtt tapizzátok egymást, vagy ehhez hasonlók.
a meztelenség természetes, nem szégyelnivaló. azt az egyet nehéz megmagyarázni ezzel kapcsolatban egy kisgyereknek, hogy az utcán ennek ellenére akármennyire melege van nem vetkőzik le..
"Régen a paraszti családokban együtt aludtak egy ágyban, láthatták az állatokat pározni, középkorban kivégzést, stb... "
Régen 15 gyereket is szültek, hogy hátha 3 életben marad belőle, de ez nem azt jelenti, hogy az jó volt ám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!