Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon lelkifurdalásom van!...

Nagyon lelkifurdalásom van! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A barátnőm nagyon rossz anyagi helyzetben van,mert az apa elvesztette munkáját...a családja annyira kifutott a keretből,hogy nem volt pénz hó végére kajára.(van egy 5 éves kisfiú tesója is)én meg nagyon sajnáltam őket,és vettem nekik kaját,meg a kisfiúnak ami kellett,ruhát,cipőt.szégyellték láttam de-gondolom a pici miatt-elfogadták.Én anyának azt mondtam h új telefont akarok,előlegezze meg(egy hét múlva névnap)...telefon persze sehol,anya meg kérdezősködik...igyekszem visszatenni a pénzt,elmentem diákmunkára(délelőtt pénztáros vagyok)emiatt lógtam is és elmentem orvoshoz,aki bevette hogy beteg vagyok,kiírt igy megyek suli helyett melóba.de sz idő szorit anyunak meg azt mondtam h még keresgélem a telit(50ezret kell visszatenni)félek h agyonüt a hazudozásom miatt.kikészülök lassan,ráadásul csak 4 órát dolgozom,h ne legyen anyának feltűnő merre vagyok:(éjszaka több lenne a zsé,de oda nem mehetek mert kiskorú vagyok...a barátnőméktől nem várom a pénzt vissza,van elég baj ott úgy is:(válaszokat várok!egy 17 éves lány

2013. júl. 9. 00:16
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező nyugi, természetesen nem vagy tolvaj, az, mert egy a névnapodra kapott pénzből mást vettél, mint amit előre megjelöltél, az NEM bűncselekmény.

370. §36 (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.

Szó sincs idegen dologról, és szó sincs jogtalan eltulajdonításról. Ez pont ennyi.

2013. júl. 9. 17:48
 42/51 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a sokmindent hogyan szállítottad el az üzletből?
2013. júl. 9. 17:59
 43/51 anonim ***** válasza:

komolyan mondom, nem látjátok, milyen rendes, jó gyerek ez, és még gyötri is a lelkifurdalás, ráadásul erején felül igyekszik elsimítani a dolgokat.

még csak 17 éves, nem pont úgy csinálta a dolgokat, ahogy kellett volna, de hát a szándéka jó volt. majd ha felnő, akkor még jobb döntéseket fog hozni.

szegény gyereket lopással vádolni, az kész kegyetlenség.

2013. júl. 9. 18:01
 44/51 A kérdező kommentje:
nem kérdeztem mi a helyes szakkifejezés,nem igazán vonz eme pálya,de azt tudom józan paraszt ésszel,h nem loptam...a sok mindent pedig egy taxi csomagtartójában utaztattam odáig:)kinek milyen kaja finom...
2013. júl. 9. 18:09
 45/51 anonim ***** válasza:
100%

De nem az történt, hogy névnapra kaptál csak úgy pénzt, hogy költsd el amire szeretnéd.

Le is írtad a kérdésnél, hogy anyukád a telefonra adta a pénzt tudatosan, szándékosan, nem arra, hogy "itt van neki 50, költse amire akarja".

2013. júl. 9. 18:47
 46/51 A kérdező kommentje:
könyörgöm akkor se loptam...azért telefonra adta mert arra kértem,mert pont ez jutott eszembe,de oly mindegy lett vna nkei mire kérhettem vna ruhára,cipőre,mindegy,itt lényeg az lett vna h magamnak vegyek cuccot,ne másnak...de tényleg rosszat tettem...nem semmiért akarom,visszapótolni a pénzt...
2013. júl. 9. 19:45
 47/51 anonim ***** válasza:

nem tettél rosszat, jót tettél. csak nem a legmegfelelőbb módon.

de nehogy gyötörd magad emiatt, kérlek.

akik itt lopásról beszélnek, biztos, hogy nem olyan jószívű emberek, mint te. hiszen akkor nem rúgnának bele egy amúgy is gyötrődő emberbe, ha ők maguk jó emberek lennének.

tehát nálad rosszabb emberek véleményére nem muszáj adnod ebben az esetben. dolgozol a megoldáson, és kész. majd lesz valahogy. ha kiderül, kiderül. akkor se készülj ki. ha az én gyerekem lennél, én meghatódnék, mert az emberi nagyság láttán mindig meghatódom. akkor is, ha látom, hogy még nem teljesen felnőtt tett volt, amit tettél. legközelebb jobban átgondolod és kész. meg elgondolkozol, hogy mi lett volna a megfelelő egyensúly, hogy ne használjanak ki. tudom, te ezt nem gondolod kihasználásnak, de könnyen az lehet belőle. csak az egyensúlyra kell vigyázni legközelebb, ennyi.

2013. júl. 9. 21:14
 48/51 anonim ***** válasza:

Idézlek:.....Hogy miértb kellett mind az 50ezer?említettem nem csak kaját vettem...hanem ruhákat cipőt a kicsinek..a kaja meg volt mindenféle édesség,bonbon,alapvető élelmiszer,vitaminok,sok 100as gyümilé,bio élelmiszerek...

Már ne is haragudj, de a bonbon,mindenféle édesség, gyümilé, meg bioélelmiszer NEM alapvető élelmiszer! Na ezért nem tudják sokan beosztani a pénzt, mert ilyenekre szórják!

Amúgy nekem egyre jobban sántít a történet. Szerintem elszórtad a pénzt, és most itt teszteled, hogy hihető sztorit találtál-e ki...

2013. júl. 9. 22:02
 49/51 A kérdező kommentje:
tudom h nem alapvető élelmiszer!!!vessző van a felsorolásnál melyet úgy értelmezünk,hogy és azt is vettem:Magyarul:Bonbont és vitamint ÉS alapvető élelmet.nem tudom mit nem lehet érteni ezen...már nem azért de ezek jó dolgok sztem a vitamin meg a biokaja szolgálja az egészséget...a bonbon meg csak egy kis kedvesség akart lenni...én inkább elszórtnak tekintem a cigi-pia-party bermuda háromszögben rekedő pénzt...nem látom a hazugságon kívül miért lennék rossz...akik kedvesen segíteni akartak meg köszönöm!az meg h itt tesztelgessek,nos ahhoz se kedvem se időm...nem vagyok elmeroggyant látom én ha ki akarnak használni,de higgyétek el nincs erről szó
2013. júl. 9. 22:25
 50/51 anonim ***** válasza:

Ha igaz a történet akkor hibáztál. Valld be az igazat és tűrd amit kapni fogsz érte.

Persze a jó szándék vezérelt, de gondolkodhattál volna. A hó végén ötvenezret elszórni nagyon sok.

A barátnőd családjáról pedig megvan a véleményem, normális felnőtt ember nem fogad el ilyen értékű ajándékot egy kamasztól, akinek nincs is saját keresete.

2013. júl. 10. 00:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!