Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most nekem kellene, hogy...

Most nekem kellene, hogy lelkifurdalásom legyen?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz a kapcsolatom a szüleimmel, egyrészt mondjuk azért, mert 50+ évesek, így elég régimódiak is és még mindig abban a hitben élnek, hogy ha valami nem tetszik nekik, akkor megvernek, mert a gyerekek idióták, és nem értik meg, amit mondanak nekik.

A legnagyobb gond az anyámmal van, akit amúgy mindenki utál a családban, mert mindig csak azt hajtogatja, hogy mi milyen hülyék vagyunk, ő az egyetlen normális a családban.

Engem folyton piszkál, legtöbbször mondjuk azért, mert neki nem tetszik a sálam, ezért állandóan mondja nekem, mielőtt elindulok az iskolába, hogy mindenki rajtam fog röhögni, hogy kint van az egész nyakam, meg hogy állítólag neki minden ember beszólogat az utcán, hogy milyen hülye gyerek van, amiért nem öltözök fel rendesen. (Szerintem nem teljesen normális, de mindegy...)

Aztán amikor épp nincs mibe belekötni, akkor valami hülye ürügyet mégis talál, amivel cseszegethet, mondjuk ha nincs rajtam papucs, akkor azt, hogy milyen szemét idióta nem tudom micsoda vagyok, hogy nem veszek fel papucsot, mert így ráragad a zoknimra a kosz és viszem szanaszéjjel. Ha van rajtam, akkor ugyanez a baja, csak akkor a papucs talpára ragadnak rá a cuccok...

Aztán így néha valami agyf.szt kap vagy nem tudom és olyankor olyanokkal fenyeget, hogy belém szúr egy kést, amiért meg mertem kérdezni, hogy van-e még gyümölcslé, vagy olyanokat ordibál nekem, hogy mindig minden veszekedés miattam van (nem tudom, ők hogy hozzák velem kapcsolatba a számlákat meg azt, hogy a másik milyen hülye) ilyesmik.

És most ezeket még el is tűrtem, mert mindig is ilyen volt, nem is emlékszem olyanra, hogy egy kedves szava lett volna hozzám...

Viszont elég szar egy idő után, hogy másokkal tök kedves az anyukájuk, nekem meg nincs is jóformán anyám, legalábbis egy ilyet nem neveznék anyának. Már szószerint az a hobbija, hogy engem baszogat, legszívesebben néha felrugnám, milyen szülő mond ilyet a gyerekének egyáltalán, hogy miatta fognak elválni meg miatta veszekednek??? Annyira nem normális ez a nő, hogy az hihetetlen.

Csak hála neki, néha már én is olyanokra gondolok, lehet, tényleg miattam akarnak elválni, és jobban tenném, ha egyszer öngyilkos lennék.

Most kinek van igaza?

15L

2012. dec. 19. 11:55
 1/9 A kérdező kommentje:
Amúgy bocsi, ha sok trágár szó van benne, csak elég ideges vagyok most..
2012. dec. 19. 12:00
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Nekem is mondák anno sokszorma szüleim, hogy "de beléd rúgnék". Anyám sokszor meg is tette. Apám szembe köpött, ha rossz jegyet vittem haza, megpofozott az utcán és társai.

Ők pont az ellenkezője a tieidnek. Túl fiatalon lettek szülők.

Csibáld azt amit én:

Vedd be a Lesz@rom tablettát. Egyik füleden be, a másikon ki. Nem éri meg ezért gyomor ideget kapni.

Ha meg megint jön azzal, h miattad fognak elválni, mond azt, hogy "váljál akkor, legalább nyugalom lessz".

Ördögi kör ez. Nehéz, szinte lehetetlen megfelelően kezelni. Kitartás!

2012. dec. 19. 12:20
 3/9 anonim ***** válasza:

mondták anno sokszor*

csináld*

Bocs, pici a billentyűzet a telón. :-)

2012. dec. 19. 12:23
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Nézd vannak olyanok, akik totálisan alkalmatlanok a gyereknevelésre és ennek a gyerek issza meg a levét.

Nem tudsz vele mit kezdeni esetleg visszaszólhatsz, hogy milyen anya az ilyen és kapjon az agyához. Persze semmit se fogsz vele elérni csak veszekedést de a gőzt legalább kiengeded és legalább lesz fogalmuk arról mennyire tartod őket.

Az ilyenek szoktak egyedül, mindenkitől elhagyatottan felfordulni öreg korukban.

Anyukád klinikai eset, ereszd el a füled mellett. Én is ezt csináltam. Az én anyám komplett idegroncs és minden rajtam csattant egészen addig, amíg alaposan ki nem nyitottam a számat. Ő is az a "mindenkihülye" típus. Hát én észérveket vágtam a fejéhez és olyan kérdéseket, amire nem tudott válaszolni mert az igazat kellett volna mondania, ami szöges ellentétben állt az elképzeléseivel.

Ma ott tartunk, hogy ő az, aki alig mer hozzám szólni.

Jegyezd meg beletaposni csak abba lehet, aki hagyja magát. Persze ez vitával jár de legalább te is elmondod a magadét.

2012. dec. 19. 12:27
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Együtt érzek veled,nehéz lehet most neked. 15 évesnek lenni egyébként sem könnyű. Van úgy, hogy azt sem tudja az ember, mi a baja, csak egyszerűen kamaszodik. Ebben a korban különösen nagy szükség van arra, hogy legyen valaki, aki a stabilitást, gondolom, elsősorban az érzelmi oldalt biztosítsa. Újra kell fogalmazni, ki is vagyok én, és világossá válik, hogy a szülők, akiket ovisként még mindenhatónak gondolunk, telis-tele vannak emberi hiányossággal. Ki kell alakítani a saját álláspontunkat, értékrendünket, közben pedig leválunk lassacskán a szüleinkről, hogy önálló életre képessé váljunk felnőtt korunkra. A szülőknek is van ám ebben nehézsége, hiszen nem könnyű elengedni az addig óvott, védelmezett picikénket. Ha egyébként is van nehézség, mint például számlagond, az aztán pláne megterhelő tud lenni. A szülők többnyire jót akarnak a gyermeküknek, ám ezt nem mindig a megfelelő stratégiával teszik. Te önállósodni szeretnél, hiszen ez a természet rendje, a szüleid azonban még ugyanazt a kicsit látják benned, aki eddig voltál. Mindenkinek meg kell ám küzdenie a saját autonómiájáért. Érdemes azonban ehhez megtanulni a megfelelő eszközöket. Például felismerni a saját érzelmeinket, mint például a harag, düh, és megfelelőképpen kifejezni őket. Asszertívnek lenni annyit tesz, mint képviselni magamat, kiállni a saját érdekeimért, de ezt nem agresszív módon teszem. Az érzelmeink kifejezése megfelelőképpen, és az asszertív kommunikáció tanulható. Javasolom azonban, hogy fordulj más felnőttekhez ebben a kérdésben, hiszen csak arra tudjuk megtanítani gyermekeinket, amit már magunk is elsajátítottunk. A szüleid kapcsolatáért, és érzelmeiért semmiképpen nem vagy felelős. Sajnos vannak gyermekek, akik megpróbálják összetartani, vagy szétzilálni a kapcsolatot. Egyik sem az ő feladatuk. Keress inkább magadnak valamilyen délutáni elfoglaltságot. A sportban sok feszültség levezetődik, vagy a pszichodráma csoport, ahol tanulhatsz magadról, vagy kézművesség, ahol kifejezheted önmagadat. Leginkább azt, ami hozzád közelebb áll. Közben felismerheted saját értékeidet, és olyan felnőttek közelében lehetsz, akik értékelik a jó, a tehetséget benned. Ezzel megalapozod a jövődet, és addig is jobban érezheted magad. Nekem így látatlanban kedvesnek tűnsz.
2012. dec. 19. 12:34
 6/9 Pendulum92 ***** válasza:
78%
sok dolog kikészíthette, és rajtad csattan. Azért vagy te a hibás mindenért, hogy legyen kit okolni maga helyett.
2012. dec. 19. 12:37
 7/9 anonim ***** válasza:
56%
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Anyád egyszerűen nem akart gyereket, csak a társadalmi elvárások miatt szült. Nyilvánvalóan nagyon fontos neki az emberek véleménye ("mindenki rajtam fog röhögni, hogy kint van az egész nyakam, meg hogy állítólag neki minden ember beszólogat az utcán, hogy milyen hülye gyerek van, amiért nem öltözök fel rendesen") de ez az ő ostobasága, nem te tehetsz az idegbajáról. Kitartás, pár év és nagy ívben elkerülheted őt.
2012. dec. 19. 13:37
 8/9 anonim ***** válasza:
38%
Köszönöm szépen a 0 %-ot, mert ezek szerint dühös lettél. Ami feldühít minket, az pedig többnyire az igazság. Jobb, ha a szakemberek véleményére hallgatsz, mint azokra, akik tovább gerjesztik a haragodat. Felnőttként viselkedni nem annyit jelent, mint 18 évesen elhúzni otthonról, és soha többé nem látni azokat, akik a hibáikon kívül azért sok jót is tettek értünk.
2012. dec. 19. 13:52
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Szerintem amint lehet, el fogok innen költözni...

Utolsó: Nem tudom, rájöttél-e már, hogy nem csak a kérdező tud lepontozni :S

2012. dec. 20. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!