Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak, hogy ne legyen...

Mit csináljak, hogy ne legyen lelkifurdalásom? Vagy hogy lehet egy ilyen helyzetet kezelni?

Figyelt kérdés
Apukám nagyon beteg, valószínűleg meg fog halni rövid időn belül, tüdőrákja van. Ezzel egy időben derült ki márciusban, hogy sok év után végre babát várok (első baba). Egyszerre vagyok nagyon boldog, és próbálok mindent megtenni, hogy szép nyugodtan éljek, közben meg rosszul érzem magam, hogy én jól vagyok, ő pedig haldoklik, és nagyon sajnálom, hogy mi lesz vele.
2010. júl. 4. 19:31
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Ez egy nagyon nehéz helyzet, viszont a kettő egymással nem áll összefüggésben. Boldog vagy a babától, ami természetes és szomorú vagy édesapád egészségi állapota miatt. Ez két teljesen természetes érzés. A lelkiismeretfurdalás az egyetlen, aminek nincs helye, hisz semmit nem tettél. Attól hogy ez két egymástól eltérő érzés még mindkettő jelen van benned és ez a normális. Nincs miért bűntudatod legyen. Jobbulást kívánok apukádnak (láttam már olyat, aki felgyógyult ilyen súlyos betegségből is) és boldog babavárást nektek.
2010. júl. 4. 19:34
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ! Jólesett így leírva látni, amit érzek.

Sajnos nem fog meggyógyulni, talán csak napok vannak hátra... Anyukám miatt is aggódom, hogy dolgozza fel.

2010. júl. 4. 19:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom :( Viszont tényleg nem szabadna bűntudatot érezned. Te nem tettél semmi rosszat, egyszerűen csak van két normális érzésed. Akkor lenne baj, ha valamelyik hiányozna, de mivel mindkettő megvan, látszik, hogy jó ember vagy. Az aggódás a harmadik ami erről tesz tanúbizonyságot. Ha a világ lakosságának a fele ilyen érzelmekkel lenne megáldva nem itt tartana az emberiség, nem élnénk ilyen mocsok világban. Szóval nyugalom, nem tettél semmi rosszat.
2010. júl. 4. 19:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a baba születése után halt meg.

Volt lelkiismeret furdalásom, de mi együtt laktunk, szóval napi kapcsolatban volt a fiammal.

Annyiban más a helyzet nálunk, h akkor derült ki anyu betegsége, mikor már pár hónapos volt a gyerek.

Nem lesz könnyű neked, várandósan nehéz lesz majd gyászolni, de reménykedj, h megvárja az unokát.

Bízz a csodában, minden lehetséges!

2010. júl. 4. 20:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon nehéz helyzet... Édesanyám 2010. május 05-én halt meg, kb. június elején fogant meg a kisbabám. Most vagyok 7+3 hetes, és borzasztó érzés, hogy Ő nincs velem. Amennyire csak tőlem telik, próbálok a kicsire összpontosítani, de nagyon nehéz ezeket az érzelmeket összeegyeztetni. Nekem azért van bűntudatom, mert amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, levettem a fekete gyászruhát, nem éreztem helyénvalónak. Persze tudom, hogy nem attól gyászolok, hogy feketében járok, de azért kicsit bánt a dolog.

Szerintem ne érezz bűntudatot amiatt, hogy boldog vagy a babád miatt. Ez így természetes, neked most az a legfontosabb, hogy a picivel minden rendben legyen, próbálj meg (tudom, nagyon nehéz) nem idegeskedni, mert az nem tesz jót. Szomorú, de a Sors dönti el, kinek kell elmennie, és ki születhet meg. Nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked!

2010. júl. 7. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!