Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jön a karácsony, alig birok...

Jön a karácsony, alig birok fözni meg ilyenek, de sajnos muszály. Nekem senki sem segit, pedig egy városban lakunk anyuékkal, de nem segit el sem jön. Ilyenkor hogy oldjam meg a helyzetet? Elég fáradt vagyok már mindenhez.

Figyelt kérdés
anyosomék másik városba laknak,de ö meg végképp nem jön,csakha mi hoznánk el,ugy meg ne jöjjön.olyan rossz,hogy senkire nem támoszkodhatok még most sem,csak a párom van,aki segit.barátaim azota alig van,amiota terhes vagyok.37 hetes kismama
2009. dec. 22. 09:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Ne vállald túl magad,valami egyszerű ételt csinálj,sütit vegyél a boltban.Lesz még sok-sok karácsony amikor süröghetsz-foroghatsz,most inkább vigyázz magadra és pihenj.
2009. dec. 22. 09:39
 2/19 anonim válasza:
2009. dec. 22. 09:50
 3/19 anonim ***** válasza:

örülj neki, hogy nem jönnek, mert akkor őket is körbe kéne ugrálnod ;)

elsőnek igaza van: ne vállald túl magad. én nem szándékosan, hanem megkívánás alapján olyan menüt állítottam össze, ami tkp. 40 perc alatt megvan: gombakrémleves, grillezett csirkemell burgonyapürével és párolt kelbimbóval, desszert meg egy almás-diós torta. Ez természetesen csak egy példa... Te is ki tudsz találni hasonlót. Párod meg kérd meg, hogy segítsen, hisz nem csak a saját gyerekedet hordod a szíved alatt... Segítsen a házimunkával, az előkészületekkel.

2009. dec. 22. 09:55
 4/19 anonim ***** válasza:

Szia! én pont ma kérdeztem hasonló dolgot : Másnak sincs ereje az utolsó hónapban sürögni-forogni Ünnepek előtt? (pár kérdéssel lentebb találod a tiédtől)..

Én is 37 hetes vagyok és még fel kellene a fürdőszoba kövét sikálnom, meg ki kellene a függönyöket mosni, meg jó lenne holnap letörölgetni de a porszívózást a férjemre bízom. Ma megyünk karácsonyi nagy bevásárlásra és én veszek majd kacsát meg halat, az elég lesz egész karira..Az én anyukám a távolság miatt nem nagyon tud segíteni ..mi karácsonykor 24, 25.-én anyuéknál meg a párom szüleinél fogunk ebédelni, 26 ára majd én csinálok valamit. Ti nem tudjátok így megoldani ? akkor sokkal kevesebbet kellene főznöd! Gondolom a szülők is örülnének ha együtt ebédelnétek vagy vacsoráznátok velük...akár még elvitelre is kaphattok enni és akkor szinte semmit nem kellene főznöd! Persze desszertet csinálok én is amit átviszek nekik, (kókusz golyót, tiramisut, marcipán golyócskákat)...ezek mind olyan desszertek amik könnyen meg vannak ( a beigli sütést idén hagyd meg másnak)..

Szóval most én is megyek és megpróbálok takarítani, meg már túl vagyok két adag mosáson ma :)) uh én is csak megpróbálom túlvészelni ezt az időszakot! legalább a takarítás picit elveszi a figyelmemet arról hogy egyfolytában arra gondoljak hogy mikorra lesz már meg a baba :)

Ja és a barátokról annyit hogy én is csak a családdal érintkezem mióta terhes vok, a barátok messze vannak...vizsga időszak van nekik és nincs idő hozzám átmászkálniuk....szerintem legtöbben igy vagyunk! Fel a fejjel,hamarosan mindezekért nagyon klassz kis ajándékot kapunk :) Ne hari hogy ilyen hosszú lett az üzim! Boldog karácsonyt és pihenj amennyit tudsz !

2009. dec. 22. 09:56
 5/19 anonim ***** válasza:
szia! Én 34 hetes vagyok. Minden pénzünket a babavárásba öltük, nagyon egyszerű lesz a karácsony. Nekem volna segítségem, de nem kell, anyukám süt egy tepsi tésztát, annyi. Én most a takarításból sem csinálok nagy dolgot, például ablakpucolás, mert a felújítás a két ünnep között is folytatódik. Szóval kajából is nagyon egyszerűeket fogok csinálni, amire pénzem van, kb. 7000 ft-ból akarom megoldani, több nincs. Te is az egyszerűségre törekedj, amennyire lehet. A fasírt a böfsalival nagyon egyszerű, a töltött tojás szintén, a húsleves befőzetlenül napokig eláll a hűtőben és a grillcsirkével sincs az embernek sok gondja.
2009. dec. 22. 09:59
 6/19 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok : még annyit kérdeznék hogy anyudékhoz meg a párod szüleihez ti nem mehettek ? miért kellene elhozni őt(őket??)...
2009. dec. 22. 10:00
 7/19 anonim ***** válasza:

Nálunk a környéken van egy étterem, ahonnan meg lehet rendelni a karácsonyi halászlét. Igen finom és nagy adagot adnak elvitelre, és nem túl drágán.

Próbálj meg könnyen és gyorsan elkészíthető ételt választani. Nálunk,a terv: halászlé, rántott hal, burgonyasali és mákosguba lesz a menü 24-én, után meg kacsát sütök. Szóval semmi extra, de remélem elkészül, párom segít én dirigálok, mert inkább feküdnöm kell mint sürögnöm a konyhában.

2009. dec. 22. 10:02
 8/19 anonim ***** válasza:

én csak azt tudom mondani, hogy ha kisbabád lesz, még sokkal nehezebb lesz.

nekem anyukám messze lakik, anyósom dolgozik, ő is másik városban van.

de a férjemmel mindent megoldunk a hétköznapokon is: takarítás, főzés stb.

de amíg kicsi a baba, iszonyat nehéz lesz.

úgyhogy most még élvezd ki, hogy sak ketten vagytok :))))

én 37 hetesen még jártam a várost simán :)))

2009. dec. 22. 10:03
 9/19 A kérdező kommentje:
nem igazán jo a kapcsolat.senki nem hiv,se az én anyám,se az ö anyja.hát igen legjobban nekem az fáj,hogy a saját anyám cseszik rámis ,meg az unokára is,abszolut nem érdeklödik felölem,én meg nem fogom hivogatni.teljesen lefoglalja magát a tesomékkal,és az ö kisfiával.
2009. dec. 22. 10:03
 10/19 anonim ***** válasza:

basszus, de miért ilyen az anyukád?!!

ez nagyon rosszul eshet...:(((

2009. dec. 22. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!