Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jön a karácsony és ilyenkor a...

Jön a karácsony és ilyenkor a menüben szerepel a torta. A vajas krémben nyers tojás van, akkor azt nem szabad enni?

Figyelt kérdés
A csokitorta és hasonlók?
2009. dec. 11. 18:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Elsö terhességemnél ettem penészes sajtot,nyers füstölt lazacot,tiramisut,ittam kolàt,és még ki tudja miket:)Most màsodiknàl sem leszek ovatosabb,mert az elsö gyönyörü egészséges gyermek,most 2 éves.

Ehetsz akàrmit,csak mértékkel!Semmire sincs rà irva hogy terheseknek tilos.Max nem ajànlott.Ami azt jelenti egy kevés mennyiségtöl kutya bajod sem lesz.Mindennapi fogyasztàst kell kerülnöd.

Egyébként gyakran reggelizem tükörtojàst is,aminek a sàrgàja még hig...

2009. dec. 11. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Azért szusival, tehát nyers hússal, hallal vigyáznék.

vajas krémben nyers tojás? Gőz fölött sem sűrítitek? mert akkor az esetleges szalmonnella már kimúlik..

2009. dec. 11. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
A krémekben nincs tojás, vaj, porcukor, ízesítő és még szinezék úgyhogy eheted nyugodtan.
2009. dec. 11. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a vajas krémben nincs nyers tojás.Legalábbis én még nem találkoztam olyan vajas krémmel, amiben nyers tojás van.(Hacsak Ti nem valami speciális házi recept szerint csináljátok.)Úgyhogy csokitortát például nyugodtan ehetsz.Egyébként írták itt, hogy mindent lehet csak mértékkel, de én azon a véleményen vagyok, hogy olyat nem eszek meg és egyik terhességem alatt sem ettem, amiben nyers tojás volt, mert nem hiányzik a szalmonella.34 hetes kismama.
2009. dec. 11. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

szalmonella miatt veszélyes, így jobb, ha kerülöd. De ha tuti(?) friss és nem fertőzött a tojás, akkor eheted. Egyébként a vajas krémben szerintem sincs nyers tojás.

Tiramisuban van.

2009. dec. 11. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Olyan receptet kaptam ahol a felvert tojásfehérje és a cukrozott sárgáját kell belekeverni a krémben és nincs sütés.De a gőzös megoldás jónak tűnik.
2009. dec. 11. 21:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!