Nyers hús, nyers tojás, penészes sajt. Mit gondoltok?
Osztom az elsőt! Nekem pl. többször volt olyan,hogy főzés közben megnyaltam a villát, amin nyers tojás volt. Vagy megkóstoltam a tésztát, ami még nem volt megsülve. Abban is volt tojás.
Nyilván figyeljen az ember, de nem kell ezt túlfújni. Én pl. van,hogy 3 kávét is megiszom egy nap, mert eleve nagyon alacsony a vérnyomásom. Sőt vessen meg bárki a nagy melegekben sörözni is szoktam. Van,hogy egy héten kétszer is megiszom egy pohárral. Megkérdeztem, nem tilt tőle a dokim. Mindig azt mondja,hogy egészségemre.
Az igazsag az, hogyha az adott hus/tojas fertozott, akkor szerintem mindegy, hogy csak megkostolod, vagy kompletten megeszed. Lehet, hogy en gondolom rosszul persze.
De ez pont olyan, mint a mosatlan gyumolcs. Van, aki eveken at nem mos meg semmit sem, amit a boltban megvesz, semmi baja, utana meg belenyul egy darabba, amit meg kellett volna es kesz.
Nyilvan ezeket a kostolasokat nem tudod kikerulni, ha igy szoktad meg, de azt hiszem, hogy a veszely igy is fennall, a te dolgod eldonteni, hogy bevallalod-e.
En kerultem ezeket, de nem csak a terhesseg alatt, hanem egyebkent is. Pedig en is fozok mindennap, de mivel 15 eve fozok ugy, hogy pl nem kosotlom meg a nyers hust, vagy nem rakok nyes tojast a keszetelbe, vagy nem kostolom meg nyersen, igy mar megvan a rutinom es nem jelent gondot kikerulni.
En gyermekkori rossz tapasztalat miatt kerulom, nyers tojast tartalmazo etel teritette le a csaladunk 5 tagjat. Most is elenken el bennem a dolog, igy nekem ez egy eletre a mumusom lett.
hát én pl. a süti tésztáját nem szoktam kóstolgatni:) De ettől függetlenül majonézt, tükörtojást eszek, penészes sajtot is ettem. Nyers húst is, úgy értem füstölteket, szalonnát, kolbászt. Állítólag a botulizmus miatt jó ezeket elkerülni, de épp a jómúltkorában volt egy riport a tv-ben arról, hogy Mo-on évente 1-2 ember betegszik meg botulizmustól, és azok sem bolti kajától. Szóval elég elenyésző az arány. Én nem stresszelném miatta magam.
Meg aztán annyi mindent hallani, hogy se fetát, se petrezselymet ne egyél, meg nem tudom, milyen fűszereket, mert hatással vannak a méhre. Gondolom, egy vagonnyit kellene megenni belőle, hogy bajod legyen tőle, nem egy csipettel, amit az ételbe teszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!