Adtatok babátoknak tojás sárgáját és mit raktatok hozzá hogy ne legyen olyan száraz? Védőnőnk mondta adhatók neki már joghurt, sajt, túró, tejföl ilyesmiket. Várom a tippeket.10 HÓS Baba Anyukája
Köszi a válaszokat
És még miket adtok a 10 a babátoknak?
A tojássárgát főzelékben adtam, de néhány alkalom után pl, vajas kenyérre tettem feltétnek. Én 8 hónaposan vezettem be a tojássárgát, így 10 hónaposan nyugodtan adtam így.
Amiket már adtam ennyi idősen:
- kefir
- joghurt
- sajt
- túró
- tejföl
A kefir és joghurt kiváló összetört bulátával, de nekünk nagyon bevált a tejfeles kenyér ill. a sajtos tejföl vagy a tejfölös túró is.
Ja, a kefirbe, joghurtba tehetsz gyümölcsöt akár a bulátával együtt is.
Zöldségből és gyümölcsből már szinte mindent kapott, kivéve az aprómagvasokat és a szárazhüvelyeseket.
PLusz jönnek még a húsok, hal, amivel lehet vegyesebbé tenni az étrendjét.
Amit lehetett, már a mi ebédünkből vettem ki neki, a habarásos ételeket ennyi idősen kezdtem bevezetni, a rántásos kajákkal még vártam, majdnem egy éves volt, amikor először adtam ilyet.
Ja, tojás: a sárgájából esetleg egy kis vajjal krémet is csinálhatsz.
Nekünk nagy kedvenc a házi (!) májkrém, húskrém, padlizsánkrém.
És az esti sláger a gyümölcsrizs, tejbegríz (egy éves kortól) és a kukorica kása (1 éves korig vízzel, utána tejjel) és gyümölcsöt is szoktam időnként ezekbe keverni.
Ilyen dolgokra gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!