Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jön a karácsony, alig birok...

Jön a karácsony, alig birok fözni meg ilyenek, de sajnos muszály. Nekem senki sem segit, pedig egy városban lakunk anyuékkal, de nem segit el sem jön. Ilyenkor hogy oldjam meg a helyzetet? Elég fáradt vagyok már mindenhez.

Figyelt kérdés
anyosomék másik városba laknak,de ö meg végképp nem jön,csakha mi hoznánk el,ugy meg ne jöjjön.olyan rossz,hogy senkire nem támoszkodhatok még most sem,csak a párom van,aki segit.barátaim azota alig van,amiota terhes vagyok.37 hetes kismama
2009. dec. 22. 09:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szegény... :-(

Én halászlét csinálok, juhtúrós sztrapacskát meg tiramisút. Mindegyik hamar megvan. A halászlét csak felteszem főni, aztán 40 perc múlva kész is, még kavarni sem kell. (bajai) A sztraőpacskát a férjem pucolja, reszeli, én csak kifőzöm, még 23-án. Onnantól kezdve mindenki pakolja össze magának a tésztát, túrót, szalonnát. A tiramisú meg félórás süti, főzni sem kell, és mindenki nagyon szereti. Ennél többet nem vagyok hajlandó tenni a fogyasztói karácsonyért. Szenteste inkább együtt szeretnék fát öltöztetni s férjemmel.

Első napján anyósoméknál ebédelünk, másodnapján a szüleim jönnek hozzánk maradékot enni, és a beiglit is ők hozzák.

Ne vállald túl magadat, nem erről szól a karácsony! zsíroskenyér és egy szál fenyőág mellett is lehet tökéletesen karácsonyozni, és a legszebb fát, a leggyönyörűbb ajándékokat, a leggondosabban elkészített menüt is szétcseszheti egy családi vita, békétlenség.

Ne hagyd, hogy elkapjon a gépszíj.

2009. dec. 22. 10:31
 12/19 anonim ***** válasza:
Ja, az lemaradt, hogy 23 hetes vagyok.
2009. dec. 22. 10:34
 13/19 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, hogy Anyukád ilyen. Az én Anyum az ellentétje, egész karácsonyt szinte nála töltjük, hogy nekem ne kelljen semmit csinálnom (már elég szarul áll a méhszáj)+ mindent bevásárolt a babának is, meg karácsonyra is és megbeszéltük, hogy ha az utolsó hetekben a férjem éjszakás, akkor ott alszom nála, hogy nehogy baj legyen. Belegondoltam, hogy milyen lenne, ha ő is sz@rna ránk:-(, nem egyszerű. Nagyon rosszul esne. Nem beszéltél vele erről? Így nem lesz egyszerű dolgod a babával sem, ha nem lesz segítséged, csak a férjed. Ami persze sokszor elég, de ha elmegy dolgozni...

De a lényeg, hogy most tényleg ne erőltesd már meg magad, a stefánia szelet krumplisalátával, tiramisu meg kókuszgolyó tényleg a legegyszerűbb menü és hidegen, melegen (a stefánia) napokig fogyasztható. A grillcsirke sem igényel túl sok melót, ha nekem nincs sok kedvem köretet csinálni, akkor a pucolt krumplit felkarikázom, jénai tálba teszem több sorban, közé tejfölt, alá egy kis vizet, hogy meg is párolódjon, a végén meg amikor már leszedem a jénai tetejét ráreszelek egy kis sajtot és megsütöm. Tök jó és nem igényel sok munkát.

2009. dec. 22. 10:44
 14/19 anonim ***** válasza:
Az nálam is lemaradt, hogy 36 hetes vagyok.(-:
2009. dec. 22. 10:45
 15/19 anonim ***** válasza:
Arra azért mindenki figyeljen, hogy a tiramisut tojás nélkül csinálja!
2009. dec. 22. 10:46
 16/19 anonim ***** válasza:
Szia! Terhesen én is ugyanígy voltam mint te, de most már elmondhatom hogy még nehezebb karácsonyra készülni ha már kint van a baba :) Úgyhogy csak nyugi, lesz még nehezebb is.
2009. dec. 22. 11:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Én 40+5 napos vagyok, van egy 2 és fél éves lányom.

Anyósékkal nem vagyok jóban , de a férjem velük dolgozik. Ő a csicska a családi vállalkozásban és mi nem hiszem, hogy megyünk hozzájuk.Mert vagy szülésen leszek(valószínű indítják) vagy inkább anyumékhoz megyünk.

Egyedül csinálok mindent, anyum sem jön, anyós meg se kérdezi kell-e valamit segíteni, esetleg takarítani vagy valami.

Ja és a férjemet 2-ára behívták 24 órázni(a szüle!!!), szóval ha addig egyáltalán hazajöhetek akkor is itt leszek felvágva vagy repedve 2 gyerekkel...

Kajánk az van, ,meg az a legkevesebb, mert az ajándék már megvan, ha kell eszünk szenyót, ezt már megbeszéltük.

Én tök aktív vagyok, pedig egy éjszakát sem aludtam át már 2,5 éve.Ma elmentem nagybevásárolni nekik, teszek-veszek amíg lehet, meg reménykedem hátha megindul a baba magától:-)

Elhiszem, hogy el vagy keseredve, de ez a hormonok miatt is van ám, és hidd el boldogulni fogsz, nem lesz könnyű, de menni fog.

Barátok sem nagyon jönnek most hozzám sem, nem is baj, beszélünk telefonon.

Mire hazajövök addigra meg egy barátnőm segít kitakarítani a férjemnek, meg ágyneműt húzni és kész.

Biztos nehéz lesz, de én remélem megoldódik minden és akkor is csodás lesz a karácsonyom.

Fel a fejjel.

2009. dec. 22. 20:36
 18/19 anonim ***** válasza:

Anyád olyan, mint az enyém. Tesómék otthon laknak, nekem el kellett költöznöm, hogy Nekik legyen hely. Ők most gyereket várnak, én csak "terhes" vagyok. Amúgy nem messze lakunk egymástól.

Karácsonyra: 24-én hidegtál (akár készen is megveheted), egybesült fasírt, krumpli, sűrítményből halászlé.

25-én sült kacsa, amit a férjem fog elkészíteni.

26-án húsleves (szintén emberes segítséggel), benne főtt hús és töltelék, főtt krumpli, sóskamártás.

A mákos gubát már előre megettem, mert azt csak én szeretem, a férjemnek meg vettem készen bejglit, mivbel azt meg csak ő szereti.

Vendégeket nem hívunk, mert a lakásfelújítás kellős közepén vagyunk.

Vendégségbe nem hívtak (anyáméknak ott vannak a tesómék, anyós meg messze lakik és csak mostanában kezd elfogadni, hogy jön az első unokája).

30 hetes

2009. dec. 23. 11:52
 19/19 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz ennyi ilyen esetet olvasni. Akkor én még szerencsés is vagyok. Igaz a férjem folyton morog, ha csinálnia kell valamit, de azért megcsinálja. Ma ketten csináltuk a kaját. Lasagne lesz, mert az a kedvence, de a segítségével 2,5 óra alatt kész volt sütéssel együtt. Pedig a tésztáját leszámítva házi az egész. Holnap anyósékhoz megyünk, karácsony másnapján meg anyuékhoz. Szerencsére mi anyuékkal és anyósékkal is jól megvagyunk és segítenek is ha kell. Mondjuk eddig nem nagyon vettem igénybe, mert még bírom. Igaz még csak 23 hetes vagyok. De mivel sokat fájdogál a hasam és hamar fáradok már én sem vállalok sokat. Idén nem volt függönyosás és nagytakarítás se. Csak olyan "átlagos" takarítás, amit muszály. Függönyt majd márciusba mosok szülés előtt, ha már jobb idő lesz és még bírom. :)

Jó pihenést, kellemes ünnepeket és boldog babavárást mindenkinek.

2009. dec. 24. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!