Családi karácsony sértődések nélkül? Szerintetek mit csináljak?
28 hetes kismama vagyok, szokásos karácsonyi dilemmával: ide-oda hívtak minket, és nem mennék mindenhova szívesen. Röviden: Karácsony első napján mennénk az én szüleimhez, másnap a barátainkkal karácsonyoznánk, és vasárnap pedig anyóséknál lenne jelenésünk. Ide nem szívesen mennék, náluk nagy családi ebéd szokott lenni, és 3 gyerek, akik 5 év alattiak, oviba járnak. Anyám teljesen kiakadt, azt mondta, ne menjek, nehogy elkapjak valamit a gyerekektől.
Szerintetek mit kellene tennem?
azért egy órácskára nyugodtan menj el hozzájuk.Lehet,hogy be is vannak oltva...épp nem betegek.
Mellesleg én 18+2hetes pocis vagyok,van egy 14hónapos fiam,aki egy hete náthás.És nem zárom el magamtól,ahogy a rokon gyereket sem.Annyi hogy sok vitamin,zöldség,gyümölcs...és a nagy tömeget kerüljük.Idén apa ment mindenhova(bevásárolni)
szerintem menjetek el.
Szerintem menjél nyugodtan. Beteg gyerekkel gondolom úgyis otthon maradnak. Ha egész napra nincs is kedved, pár órára mehetsz. Ennyi erővel ne menj ki az utcára, ne találkozz a férjeddel, se az anyukáddal, senkivel, nehogy beteg legyél véletlen. Én is félek a betegségektől, de azért túlzásokba nem szabad esni.
Jó babavárást és boldog karácsonyt kívánok neked.
Ha elmész anyukádékhoz,és talizol a barátokkal,akkor KÖTELESSÉGED elmenni anyósékhoz is.Igaz én nem vagyok állapotos,de mi mindkét családhoz elmegyünk.
Ja mentem akkor is amikor terhes voltam
Valóban nem szép dolog, hogy pont az anyósodékhoz nem akarsz menni. Egyébként felnőttől is ugyanúgy lehet betegséget kapni. Én inkább megkérdeznék mindenkit, hogy volt-e mostanában lázas beteg, vagy köhög-e, és ha valaki valahol beteg, vagy nem rég beteg volt, nem mennék el, legyen az a saját szülőm, barátom, vagy az a párom családja.
Minden jót!
(32. hetes mami)
Hát, köszönöm a válaszokat.
Édesanyám normális, csak éppen ovónő, tudja, mit lehet elkapni egy gyerektől...de mindegy.
Nem azért nem akarok menni hozzájuk, mert gyerekük van, isten ments...és nem, őket baromira nem érdekli, hogy beteg a gyerek, akkor is hozzák az ebédekre, egy hónapja eljátszották ugyanezt. Akkor is mentünk egy szülinapra, gondoltam biztos szólnak, ha betegek a gyerekek, de nem szóltak, viszont megbeszélték előttem, hogy a két nagy nem volt oviban, mert betegek. Ennyi.
Egyébként nem tudom melyik válaszoló volt, aki a kötelességet emlegette, nekem pont feléjük egy deka kötelességem nincs. Soha nem számíthattam rájuk semmiben, ellentétben a barátaimmal és a szüleimmel. Én ott csak egy plusz arc vagyok a fényképalbumban, és most eldöntöttem, ezért nem fogom a magam és a babám egészségét kockáztatni.
Könyörgöm, ez nem karantén, hanem józan ész, persze ti is elmennétek három tüsszögő, taknyos gyerekhez terhesen, hogyne...bezzeg ha H1N1 kérdést tettem volna fel, hogy beoltassam-e magam...
Boldog Karácsonyt mindenkinek.
Figyi!!!
Ha eleve eldöntötted,hogy nem akarsz menni,akkor miért kérdezed meg???
Sejthetted volna,hogy 70%-ban leugatnak.Szerintem lehet igazság abban amit anyukád mond,mert óvónő.De gondolj bele,akkor ő is hazaviheti az oviból a betegségeket...
A párod a boltból,munkahelyéről...
Te gondolom jársz védőnőhöz,terhesgondozóba,vagy orvoshoz,ahol váróterem van.Tehát BÁRHOL máshol is elkaphatsz bármit.
Az,hogy nem számíthatsz a férjed családjára megint csak rád tartozik,mert a kérdésben nem írtad ki,csak kommentben,mintha mentegetőzni akarnál.
Ha nem akarsz hozzájuk menni,akkor ne menj.De akkor ne kérdezz itt,mert lehet,hogy olyan választ is kapsz,ami nem tetszik!!!!
Figyi, nem számítottam rá, hogy leugattok:)
Egyáltalán nem ugatni kellene, ez egy tanácskérő oldal, legalábbis úgy tudtam:)
Semmi gond. Most döntöttem el, hogy nem megyek, pontosan a lekezelő válaszok miatt,nem megerősítésre vágytam. Hetek óta azt harsogja az összes médium, hogy a kismamák veszélyeztetettek, és itt feltételezem nem csak a H1N1re gondoltak. Az meg szerintem tök egyértelmű, hogy a gyerekektől elkapott betegségek a leghúzósabbak...
Á, mindegy.
Igen, egy-két órát kibírnék, csak nem tudom, miért kellene KIBÍRNOM akármit is. És sajnos anyóséknál nincs "beugrom egy órára" náluk délre kell menni, és van hogy este 9kor érünk haza. (fél óra az út)
Még egyszer köszi a válaszokat, értelek titeket is, kár hogy nem ismeritek a családot, akkor lehet, hogy ti is értenétek engem.
Na, boldog Karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!