Családi karácsony sértődések nélkül? Szerintetek mit csináljak?
28 hetes kismama vagyok, szokásos karácsonyi dilemmával: ide-oda hívtak minket, és nem mennék mindenhova szívesen. Röviden: Karácsony első napján mennénk az én szüleimhez, másnap a barátainkkal karácsonyoznánk, és vasárnap pedig anyóséknál lenne jelenésünk. Ide nem szívesen mennék, náluk nagy családi ebéd szokott lenni, és 3 gyerek, akik 5 év alattiak, oviba járnak. Anyám teljesen kiakadt, azt mondta, ne menjek, nehogy elkapjak valamit a gyerekektől.
Szerintetek mit kellene tennem?
Szia!
Én nem leugatni akarlak, de megértelek téged is és egy két válaszolót is.
Az tény hogy bárhol elkaphatod a betegséget, mert vannak olyan emberek is, akik csak hordozók, és ők rosszabbak.
Megértem azt is, hogy nem csak a betegség miatt nem akarsz menni anyósodékhoz. De a párodra nem is gondoltál, hogy ez hogy esne neki?
Ha ő ragaszkodik az ebédhez, akkor vessd be a trükköt, hogy nem vagy jól és tényleg csak egy kis időre menjetek, "később majd bepótoljátok". De szerintem a párodat is kérdezd meg.
Én se számíthatok anyósomra, a hátam közepére se kívánom, mert csak a lánya a mindene, meg az unokák. Őket isteníti. Erről tudnék mesélni, de ez nem idevaló. Bár nekünk nem kell karira menni, mert egy olyan "Valláshoz" tartozik, akik nem ünneplik a karácsonyt! Így megúsztam azt a részt. De én még a héten is mozogtam nagy közösségekben ( bank, védőnő és nst vizsgálat - itt volt olyan aki beteg volt)
Mégegyszer azt tudom mondani, hogy gondolt át jól. Vedd figyelembe a párod érzéseit is és szükség esetén beszéljétek meg.
Bocs a hosszú szövegért!
Kellemes Ünnepeket és boldog babavárárst!
Egy 38 hetes kismami
El sem hiszem, de az utolsó két válaszoló érti, miről beszélek...halleluja:)
Köszönöm a tanácsokat, sajnos nem hiszem, hogy lenne bátorságom rosszullétet színlelni. Egyébként pont a párom miatt dilemmázok, ha mennék, csak miatta.
De úgy néz ki, kompromisszumot kötünk, ebéd és legkésőbb 3-fél 4 körül eljövünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!