Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Családi karácsony sértődések...

Családi karácsony sértődések nélkül? Szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés

28 hetes kismama vagyok, szokásos karácsonyi dilemmával: ide-oda hívtak minket, és nem mennék mindenhova szívesen. Röviden: Karácsony első napján mennénk az én szüleimhez, másnap a barátainkkal karácsonyoznánk, és vasárnap pedig anyóséknál lenne jelenésünk. Ide nem szívesen mennék, náluk nagy családi ebéd szokott lenni, és 3 gyerek, akik 5 év alattiak, oviba járnak. Anyám teljesen kiakadt, azt mondta, ne menjek, nehogy elkapjak valamit a gyerekektől.

Szerintetek mit kellene tennem?

2009. dec. 23. 14:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én rosszullétet színlelnék és otthon maradnék. Így senki nem fog megharagudni rád, mert mindenki azt fogja gondolni, hogy szegény kismama gyengélkedik...:-) Amíg terhes voltam, én is gyakran elsütöttem ezt, amikor anyóséknál lett volna jelenésünk. Nálunk most ugyanez a szitu, csak én már nem magamat féltem, hanem a 3 hetes babámat, és erre még nehezebb mesét kitalálni, hogy miért nem megyünk...., de aki ezt nem képes megérteni, az csak sértődjön meg! Ne is foglalkozz vele. Majd egyszercsak elfelejtik!
2009. dec. 25. 10:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem leugatni akarlak, de megértelek téged is és egy két válaszolót is.

Az tény hogy bárhol elkaphatod a betegséget, mert vannak olyan emberek is, akik csak hordozók, és ők rosszabbak.

Megértem azt is, hogy nem csak a betegség miatt nem akarsz menni anyósodékhoz. De a párodra nem is gondoltál, hogy ez hogy esne neki?

Ha ő ragaszkodik az ebédhez, akkor vessd be a trükköt, hogy nem vagy jól és tényleg csak egy kis időre menjetek, "később majd bepótoljátok". De szerintem a párodat is kérdezd meg.

Én se számíthatok anyósomra, a hátam közepére se kívánom, mert csak a lánya a mindene, meg az unokák. Őket isteníti. Erről tudnék mesélni, de ez nem idevaló. Bár nekünk nem kell karira menni, mert egy olyan "Valláshoz" tartozik, akik nem ünneplik a karácsonyt! Így megúsztam azt a részt. De én még a héten is mozogtam nagy közösségekben ( bank, védőnő és nst vizsgálat - itt volt olyan aki beteg volt)

Mégegyszer azt tudom mondani, hogy gondolt át jól. Vedd figyelembe a párod érzéseit is és szükség esetén beszéljétek meg.

Bocs a hosszú szövegért!

Kellemes Ünnepeket és boldog babavárárst!

Egy 38 hetes kismami

2009. dec. 25. 10:35
 13/13 A kérdező kommentje:

El sem hiszem, de az utolsó két válaszoló érti, miről beszélek...halleluja:)

Köszönöm a tanácsokat, sajnos nem hiszem, hogy lenne bátorságom rosszullétet színlelni. Egyébként pont a párom miatt dilemmázok, ha mennék, csak miatta.

De úgy néz ki, kompromisszumot kötünk, ebéd és legkésőbb 3-fél 4 körül eljövünk.

2009. dec. 27. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!